to teraz tylko senat? to po co czekać az do lipca to nie wiem?thewas pisze:Ustawa deregulacyjna uchwalona przez Sejm 25.02.2011. Teraz Senat itp, ale sądząc po stosunku głosów "za" w Sejmie termin wejścia w życie 01.07.2011 wydaje się niemal pewny. Pozostaje jeszcze dostosowanie ustawy o kredycie konsumenckim do dyrektywy UE. Ustawa o kredycie konsumenckim na chwilę obecna jest w podkomisji sejmowej.
http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/4 ... cyjne.html
Leasing konsumencki - kiedy? Śledzimy losy ustawy...
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Re: Leasing konsumencki - kiedy? Śledzimy losy ustawy...
- Michał Krupiński
- PRO
Myślę, że to jest kwestia zapewnienia odpowiednio długiego vacatio legis.to teraz tylko senat? to po co czekać az do lipca to nie wiem?
Za ta ustawą będzie zapewne szło wiele rozporządzeń, zmian regulaminów, wreszcie zmian druków urzędowych, itd.
Leasingu konsumenckiego raczej to nie dotyczy, ale skoro jest to cały pakiet to niestety trzeba jeszcze trochę poczekać...
Tak czy inaczej nie jest źle! Tyle było z tym męczenia konia, że te kilka miesięcy jeszcze można wytrzymać.
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Właśnie miałem to napisaćleonis pisze:dodatkowym plusem tego rodzaju leasingu może będzie obejście rekomendacji T
Z kryzysem finansowym jest jak z piłką nożną - wszyscy się teraz na nim znają.
musimy jeszcze poczekać - jednak już teraz sądze, że będzie wzrost obrotów firm leasingowych.
Byleby FL to szybko ogarnęły i mam nadzieje, ze pierwsza firma pojawi sie szybko z jakąś ofertą po wejsciu przepisów.
"Nie znam się na tym, więc tym chętniej się wypowiem..." --> FAIL!
- Michał Krupiński
- PRO
Link do ustawy w kształcie uchwalonym przez sejm, jeśli ktoś jest zainteresowany:
http://orka.sejm.gov.pl/proc6.nsf/ustawy/3656_u.htm
Kluczowe są art. 9 i 12.
http://orka.sejm.gov.pl/proc6.nsf/ustawy/3656_u.htm
Kluczowe są art. 9 i 12.
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."
Ciekawi mnie..... czy z takiego leasingu konsumenckiego będzie mogła skorzystać osoba fizyczna prowadząca działalność...... tylko nie biorąc samochodu na działalność ale na siebie prywatnie......
Pada liczba 4 mld rocznieleonis pisze:musimy jeszcze poczekać - jednak już teraz sądze, że będzie wzrost obrotów firm leasingowych.
jest to kwota realna
- leasingmaniak
- PRO
tylko jaki byłby tego sens?geekx pisze:Ciekawi mnie..... czy z takiego leasingu konsumenckiego będzie mogła skorzystać osoba fizyczna prowadząca działalność...... tylko nie biorąc samochodu na działalność ale na siebie prywatnie......