Gdzie szukać najlepszej oferty leasingu? Czy dealer może wymusić firmę leasingowa?
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
- mariusz_32
Gdzie szukać najlepszej oferty leasingu? Czy dealer może wymusić firmę leasingowa?
Cześć,
planuję zakup Hyundaia i30 w kwocie 55800brutto w leasing na 3lata. Chciałbym mieć możliwie najmniejszą wpłatę początkową (podobno można mieć nawet 0%) i mozliwie najmniejszy wykup - czyli placic te ok 1600brutto miesiecznie. Zależy mi na tym żeby obniżyć sobie koszty działalności którą mam już od ponad 1,5roku.
Mam kilka pytan:
- gdzie szukac najlepszej oferty leasingu?
- czy dealer moze wymusic firme leasingowa?
- jakich pułapek mogę się spodziewac i jak ich unikac
Dzięki!
planuję zakup Hyundaia i30 w kwocie 55800brutto w leasing na 3lata. Chciałbym mieć możliwie najmniejszą wpłatę początkową (podobno można mieć nawet 0%) i mozliwie najmniejszy wykup - czyli placic te ok 1600brutto miesiecznie. Zależy mi na tym żeby obniżyć sobie koszty działalności którą mam już od ponad 1,5roku.
Mam kilka pytan:
- gdzie szukac najlepszej oferty leasingu?
- czy dealer moze wymusic firme leasingowa?
- jakich pułapek mogę się spodziewac i jak ich unikac
Dzięki!
- Michał Krupiński
- PRO
Re: Gdzie szukać najlepszej oferty leasingu? Czy dealer może wymusić firmę leasingowa?
Teoretycznie możliwa jest wpłata 0% - kilka firm leasingowych stosuje takie rozwiązanie, jednak nie jest ich zbyt wiele.mariusz_32 pisze:planuję zakup Hyundaia i30 w kwocie 55800brutto w leasing na 3lata. Chciałbym mieć możliwie najmniejszą wpłatę początkową (podobno można mieć nawet 0%) i mozliwie najmniejszy wykup - czyli placic te ok 1600brutto miesiecznie.
Ponadto rozwiązanie z tak niską wpłatą zazwyczaj wiąże się z koniecznością udowodnienia, że ma się odpowiednią zdolność kredytową.
Przy wpłatach od około 10% zaczynają się już procedury uproszczone, czyli leasing w zasadzie "na dowód osobisty".

Przy warunkach, które podałeś 0% wpłata i 1% wykup rata 1600 zł brutto nie jest niestety do osiągnięcia. Przy 35 ratach będzie to około 1700 (dobra oferta). Przy wydłużeniu do 36 rat będą to okolice 1650 zł.
Podzwonić, porównać co najmniej kilka ofert różnych firm.mariusz_32 pisze:- gdzie szukac najlepszej oferty leasingu?
Mogę polecić m.in. nasze forumowe rozwiązanie: http://www.fmleasing.pl/pozostae-porady ... singu.html
Teoretycznie nie, natomiast w praktyce może na to naciskać pozytywnie i/lub negatywnie.mariusz_32 pisze:- czy dealer moze wymusic firme leasingowa?
Pozytywnie = dając jakieś rabaty, gratisy, itd.
Negatywnie = "strasząc", że jak się nie skorzysta z ich leasingodawcy, to będzie dłużej, gorzej, itd.
Generalnie radzę uważać na salonowe oferty i dobrze je sprawdzić i przede wszystkim porównać.
http://www.fmleasing.pl/leasing-porady/ ... singu.htmlmariusz_32 pisze:- jakich pułapek mogę się spodziewac i jak ich unikac
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)