[Ankieta] Opinie i komentarze o Leasys (dawniej FCA Leasing)
Re: [Ankieta] Opinie i komentarze o Leasys (dawniej FCA Leasing)
Dramat, dramat i jeszcze raz dramat.
dopóki tylko się płaci i nic nie trzeba z nimi załatwiać jest OK. Obecnie na cesje umowy leasingowej czekam od końca kwietnia !!!! Za każdym razem na sławetnej infolinii słyszę, że w przyszłym tygodniu...... i tak od kwietnia :(
Nigdy więcej tej firmy. Odradzam nawet jak by mieli super ekstra hiper ofertę. Nie jest to mój pierwszy leasing ale na pewno najgorszy z jakim miałem styczność. Nie bardzo interesuje mnie to, że mają nowy system. Jakoś pobieranie kasy z konta i faktury 2 tygodnie po terminie działają.
Unikajcie jak ognia.
dopóki tylko się płaci i nic nie trzeba z nimi załatwiać jest OK. Obecnie na cesje umowy leasingowej czekam od końca kwietnia !!!! Za każdym razem na sławetnej infolinii słyszę, że w przyszłym tygodniu...... i tak od kwietnia :(
Nigdy więcej tej firmy. Odradzam nawet jak by mieli super ekstra hiper ofertę. Nie jest to mój pierwszy leasing ale na pewno najgorszy z jakim miałem styczność. Nie bardzo interesuje mnie to, że mają nowy system. Jakoś pobieranie kasy z konta i faktury 2 tygodnie po terminie działają.
Unikajcie jak ognia.
WY
Złodzieje,
ściągają podwójne raty i nie chcą zwrócić.
Infolinia porażka, nic nie można załatwić.
Dwadzieścia minut oczekiwania zero informacji.
Nigdy więcej!!!!!!
Złodzieje,
ściągają podwójne raty i nie chcą zwrócić.
Infolinia porażka, nic nie można załatwić.
Dwadzieścia minut oczekiwania zero informacji.
Nigdy więcej!!!!!!
Jestem klientem FCA, dałem zgodę na pobieranie rat z mojego rachunku bankowego.
FCA nie informuje banku o wydaniu dyspozycji we wszystkie miesiące raz daje potem zapomina
i przysyła tego nie zapomina not z naliczonymi odsetkami farfur za powiadomienia.
Wydaje mi się,że nie panują nad sytuacją co nie świadczy dobrze o tak poważnej firmie.
Absolutny brak kontaktu z osobami kompetentnymi, żeby telefonicznie wyjaśnić co jest przyczyną bałaganu
w FCA
Pozdrawiam
FCA nie informuje banku o wydaniu dyspozycji we wszystkie miesiące raz daje potem zapomina
i przysyła tego nie zapomina not z naliczonymi odsetkami farfur za powiadomienia.
Wydaje mi się,że nie panują nad sytuacją co nie świadczy dobrze o tak poważnej firmie.
Absolutny brak kontaktu z osobami kompetentnymi, żeby telefonicznie wyjaśnić co jest przyczyną bałaganu
w FCA
Pozdrawiam
Bardzo niekompetentna i nieuprzejma obsługa klienta (telefon i email). Firma wymusza podpisanie ubezpieczenia w przypadku kończącej się umowy - w moim przypadku na 2 dni - oczywiście ich oferta ubezpieczenia jest 2 razy droższa niż średnia rynkowa. Firma poinformowała mnie, że wykup będzie szybszy jeśli kwota będzie wpłacona razem z ostatnią ratą - niestety okazało się, że tak nie jest - wykup był możliwy po miesiącu, a w tym czasie zwrotu kwoty nie otrzymałam. Wydaje się, że powyższe 3 słabe punkty to strategia zarządzających. Brak odpowiedzi na reklamacje. Brak profesjonalizmu - odradzam lub proponuję dobrze sprawdzić ubezpieczenie i nie wpłacać wykupu wcześniej.
Witam,
Panowie, jak zakończyły się Wasze perypetie z ubezpieczeniem na koniec umowy? Moje ubezpieczenie OC/AC, jest dwa tygodnie "dłuższe" niż sama umowa, i oczywiście dostałem wezwanie do wykupienia kolejnej polisy na cały rok (bo jak nie, to sami zafakturują takową). Złożyłem deklarację wykupu, wysłałem im kasę, za wykup, na infolinii nikt nie potrafi udzielić wiążącej odpowiedzi.
Panowie, jak zakończyły się Wasze perypetie z ubezpieczeniem na koniec umowy? Moje ubezpieczenie OC/AC, jest dwa tygodnie "dłuższe" niż sama umowa, i oczywiście dostałem wezwanie do wykupienia kolejnej polisy na cały rok (bo jak nie, to sami zafakturują takową). Złożyłem deklarację wykupu, wysłałem im kasę, za wykup, na infolinii nikt nie potrafi udzielić wiążącej odpowiedzi.
Ja też mam dobry motyw... Właśnie dostałem pismo, że zalegam z fakturą, która została opłacona w terminie (15.03). Dwa tygodnie przed datą wystawienia pisma(01.04). Kwota zaległości zgadza się z inną fakturą dotyczącą opłaty za indywidualne ubezpieczenie, która miała termin płatności do 05.04... Czemu ja tu nie trafiłem wcześniej
Dodam tylko, że pismo oczywiście dotarło już po terminie wyznaczonym na zapłatę (zaległości których nie ma)
To nie jest straszna firma. Ta firma to istny koszmar. Już na sam widok FCA Leasing dostaję nudności. Dziś dostałam od nich pismo z informacją, że wykupili za mnie ubezpieczenie, ponieważ nie zgłosiłam im wcześniej (min 14 dni przed wygaśnięciem polisy), że sama ubezpieczyłam auto. Jednak na mailu widzę, że wysłałam i mam od nich automatyczne podziękowanie za wiadomość. Myślę, że sami kasują te maile, bo nóż zdarzy się jakaś sierota, która też go skasowała i będzie bulić. Co tym bardziej oburzające, zapłata za polisę przedstawiona przez nich to prawie 9 tys. zł, podczas kiedy na tych samych warunkach ubezpieczyłam za 4 tys. I oczywiście naliczają jakieś z sufitu wzięte opłaty za monity, ale czy legalnie
Podsumowując: ODRADZAM JAK TYLKO MOGĘ
Podsumowując: ODRADZAM JAK TYLKO MOGĘ
Najgorszy leasing jaki można sobie wyobrazić .Nikompetencja (szczególnie infolinia ,nie wiem kto tam siedzi,ale wielkrotnie wprowadzano mnie w błąd - chyba świadomie),bałagan ,calkwity brak profesjonlizmu.Odnosi się wrazenie przy kontaktach z FCA ,że celowo próbują naciągnąć klienta .Nie mogłem nawet po zakończeniu spłat odzyskać karty poajzdu i dokumentów przez KILKA MISIĘCY !!! Tłuamczyli mętnie się jakąś zamianą systemu informatycznego ??? Po spłacie leasingu wy syłali jeszcze polisy do ubezpieczenia i kazali pisać wyjeśnienia ,że jej nie chcę,wysyłać ksera aktualnej polisy itd....to tylko nieliczne z przgód podczas trzyletniego leasingu w FCA .Zdecydowanie odradzam i przestrzegam !!!
Moje doświadczenia, są negatywne wymuszanie zawyżonego ubezpieczenia samochodu Mimo wysłania w terminie informacji o zawarciu samemu ubezpieczenia. Infolinia nie służy i nie pomaga klientowi. Długi okres oczekiwania na swoje dokumenty ( np. fakturę wykupu). Najlepiej żeby im nie przeszkadzać, to może jakoś to by działało. Faktury leasingowe wysyłane byle jak i nieterminowo. Na szczęście skończyłem współpracę i na pewno nigdy więcej. ODRADZAM !!!