Zaczęło się?

Awatar użytkownika
Tomasz Piotrowski
PRO

Zaczęło się?

Post autor: Tomasz Piotrowski »

Szanowna administracjo,
Czy mnie się wydaje czy właśnie pojawił się pierwszy wpis typu "napisz do mnie, zrobię ci dobrze" - http://www.fmleasing.pl/forum/viewtopic ... p=970#p965
Czyli dzieje się to o czym rozmawialiśmy, że tak może być. :( Napisałem to w nowym temacie, bo chyba warto o tym szerzej podyskutować.

Uzyskaj najlepsze możliwe warunki Leasingu i Ubezpieczenia GAP

Wyszukiwarka Leasingu  - Otrzymasz oferty od bankowych leasingodawców. Porównasz warunki i unikniesz kosztownych błędów.

Kalkulator Ubezpieczenia GAP  - Kupisz dobry GAP fakturowy taniej na włąsną rękę.

Awatar użytkownika
Michał Krupiński
PRO

Re: Zaczęło się?

Post autor: Michał Krupiński »

Tomek_P pisze:Szanowna administracjo,
Czy mnie się wydaje czy właśnie pojawił się pierwszy wpis typu "napisz do mnie, zrobię ci dobrze" - http://www.fmleasing.pl/forum/viewtopic ... p=970#p965
Czyli dzieje się to o czym rozmawialiśmy, że tak może być. :( Napisałem to w nowym temacie, bo chyba warto o tym szerzej podyskutować.
Tomku - nie martw się. :) Problem ten na pewno wcześniej czy później wystąpi (tak jak rozmawialiśmy), ale będziemy sobie z nim radzić.
W tym konkretnym przypadku post niesie ze sobą jakąś wartość, bo leasing bawialni dla nowej firmy to umówmy się, że temat dość karkołomny. Sami o tym fajnie i rzeczowo napisaliście w tamtym wątku. Skoro więc napisał ktoś kto coś takiego zrealizował (oczywiście nie ma co do tego pewności), to wydaje mi się, że jest to cenna informacja dla osoby, która szuka źródła finansowania.
Nadrzędne dla naszego forum jest to, żeby ludzie mogli tu otrzymać pomoc. W tym przypadku można uznać, że tak jest i chyba można przymknąć oko na to, że jest to akwizycja.

Jednak normalnie nie będziemy takich sytuacji tolerować - postaramy się jakoś grzecznie takich ludzi upomnieć i zachęcić do jakiejś aktywności. W zamian za co będą mogli oficjalnie się zareklamować.
Bo nie chodzi też o to, żeby ktoś tu się udzielał za tzw. "damski frajer". Jeśli ktoś chce mieć z tego jakieś korzyści, to ja osobiście nie widzę w tym nic złego.
Ale uważam, że powinna być niepisana zasada, że więcej wolno tym, którzy rzeczowo się udzielają i pomagają innym.

Stąd choćby dział Oferty leasingowe, gdzie użytkownicy PRO mogą umieszczać swoje dowolne "wizytówki", zachęty, itp. A w tej chwili do działu PRO może należeć każdy kto wykaże się minimum dobrej woli, że ma na to ochotę tu dołączyć, albo udziela się na forum.
A propos: Mam zamiar zaprosić Roostera do PRO, bo widać, że bezinteresownie udzielił wyczerpujących informacji i cennych wskazówek. Właśnie tacy użytkownicy będą najbardziej cenieni na tym forum. To samo dotyczy zresztą Was! Robicie super robotę, aż miło popatrzeć! :)

Dobra - nie będę więcej przynudzał.
Damy jakoś radę, a na spam na pewno przyzwolenia nie będzie.
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."

OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)

Awatar użytkownika
Tomasz Piotrowski
PRO

Zaczęło się?

Uznaję powyższą odpowiedź za satysfakcjonującą. :D :shock:

Awatar użytkownika
Lui
PRO

Zaczęło się?

Post autor: Lui »

Michael pisze:To samo dotyczy zresztą Was! Robicie super robotę, aż miło popatrzeć! :)
:twisted:

Podzielam obawy Tomka, ale mam wrażenie, że na tym forum będzie inaczej.
Spamerom mówimy stanowcze nie!
Z kryzysem finansowym jest jak z piłką nożną - wszyscy się teraz na nim znają.

Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)

Awatar użytkownika
Michał Krupiński
PRO

Zaczęło się?

Tym razem się zaczęło:
http://www.fmleasing.pl/forum/viewtopic ... 1493#p1493

Mamy za sobą pierwszą agitkę na bezczela. :)
Po prostu ktoś wrzucił linka do jakiejś bezwartościowej strony będącej tym systemem partnerskim bankiera.pl, gdzie można wysyłać zapytania o wszelkie usługi finansowe w tym leasing.
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."

Awatar użytkownika
Lui
PRO

Post autor: Lui »

Sympatyczny jest ten komunikat. Dyplomatyczny taki. :)
Z kryzysem finansowym jest jak z piłką nożną - wszyscy się teraz na nim znają.

Awatar użytkownika
Michał Krupiński
PRO

Lui pisze:Sympatyczny jest ten komunikat. Dyplomatyczny taki. :)
Cóż - usunięcie komuś jego treści, nawet jeśli jest to zwykły spam, do najprzyjemniejszych zdarzeń nie należy.
Uważam więc, że taka treść może tę nieprzyjemność trochę złagodzić. :)

Awatar użytkownika
Tomasz Piotrowski
PRO

Zaczęło się?

Nie przejmować się spamerami. Z nich i tak nie będzie żadnego pożytku.

Awatar użytkownika
Michał Krupiński
PRO

Tomek_P pisze:Nie przejmować się spamerami. Z nich i tak nie będzie żadnego pożytku.
Też jestem tego zdania, że jeśli kogoś nie stać na minimum wysiłku, żeby napisać coś ciekawego tylko ogranicza się do ordynarnego spamowania bez żadnego zażenowania, to nic do forum i tak nie wniesie i tak, choćby nie wiem jak go zachęcać.
No, ale nie ma co nakręcać spirali agresji... :)

Awatar użytkownika
Tomasz Piotrowski
PRO

I znowu podszywanie się - http://www.fmleasing.pl/forum/viewtopic ... 2078#p2078

Jaką ten naród ma naturę to ja nie wiem. Napisano jak krowie na rowie, że można się reklamować oficjalnie w odpowiednim dziale, ale oni widać nie są w stanie.
Ten naród cały czas musi coś kombinować. Jakaś taka prymitywna cinkciarska mentalność. :roll:
A oficjalny dział jak stał pusty tak stoi. :evil:

ODPOWIEDZ