temat: Chciałbym zamknąć działalność + zachować samochód, bo jestem z niego bardzo zadowolony.
Samochód zakupiony 11.2018 poprzez Alior Leasing. Cena zakupu 153500 brutto.
40% wpłata początkowa + 35 rat + 1% wykup na końcu.
Obecnie zapłaconych ok 17 rat, w sumie ok 70% wartości samochodu.
z infolinii dowiedziałem się, że:
- leasingu konsumenckiego nie mają
- mogę zrobić cesję lub wykupić po cenie rynkowej, bez uwzględnienia wcześniejszych wpłat (nieopłacalne)
Czy jest jakaś opcja dla mnie?
Mogę dalej płacić raty lub z góry zapłacić brakujące 30% + dodatkowe opłaty i prowizje.
Chciałbym zamknąć działalność + zachować samochód
- konkret_gce
Re: Chciałbym zamknąć działalność + zachować samochód
Może lepiej będzie zawiesić działalność zamiast likwidować, dociągnąć leasing do 24 miesięcy i wtedy wykupić przed czasem i zamknąć działalność.konkret_gce pisze:wykupić po cenie rynkowej, bez uwzględnienia wcześniejszych wpłat (nieopłacalne)
/.../
Czy jest jakaś opcja dla mnie?
Mogę dalej płacić raty lub z góry zapłacić brakujące 30% + dodatkowe opłaty i prowizje.
Trzeba dociągnąć do 24 miesięcy, bo tyle minimalnie musi trwać leasing operacyjny, co regulują przepisy podatkowe. Dopiero po tym czasie można wykupić za kwotę pozostałą do spłaty. Jeśli przed upływem 2 lat, to tylko za wartość rynkową.
Z kryzysem finansowym jest jak z piłką nożną - wszyscy się teraz na nim znają.
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)