[Ankieta] Opinie i komentarze o Masterlease
Re: [Ankieta] Opinie i komentarze o Masterlease
Witam wszystkich,
Może się to komuś przyda..
Wysłałem do Masterlease pismo z prośbą o obniżenie rat leasingu w związku z obniżką stóp %. Po ok. 2 tygodniach dostałem POZYTYWNĄ odpowiedz, powtarzam POZYTYWNA!!RATY SPADŁY MI 40 ZŁ KAŻDA!!poważnie!!ja póki co nie mam powodów do narzekań na tego leasingodawce. Raty zawsze płace w terminie i się nie czepiają. Dziwię się tym "zdziwionym" co biora
leasing a pozniej zapomninaja go płacić. jak termnin spłaty raty jest do danego dnia miesiąc to tak trzeba płacić a nie dzien czy dwa po bo system automatycznie generuje odsetki. Wiem ze nie raz sa poślizgi ale durny komp tego nie rozumie.
pozdrawiam
Może się to komuś przyda..
Wysłałem do Masterlease pismo z prośbą o obniżenie rat leasingu w związku z obniżką stóp %. Po ok. 2 tygodniach dostałem POZYTYWNĄ odpowiedz, powtarzam POZYTYWNA!!RATY SPADŁY MI 40 ZŁ KAŻDA!!poważnie!!ja póki co nie mam powodów do narzekań na tego leasingodawce. Raty zawsze płace w terminie i się nie czepiają. Dziwię się tym "zdziwionym" co biora
leasing a pozniej zapomninaja go płacić. jak termnin spłaty raty jest do danego dnia miesiąc to tak trzeba płacić a nie dzien czy dwa po bo system automatycznie generuje odsetki. Wiem ze nie raz sa poślizgi ale durny komp tego nie rozumie.
pozdrawiam
- Jarosław Król
- Administracja
krisIRL, Dzięki, że zechciałeś podzielić się pozytywną opinią o swoim leasingodawcy. 

Bawi mnie do rozpuku, jak widzę pozytywne wpisy o masterlease.
/.../
Mówię tu głównie na podstawie ostatecznych rozliczeń poleasingowych, wyciągają ok 5 -6 tyś. netto z kieszeni przy każdym aucie naciągając uszkodzenia jak się patrzy(np. rozwarstwienia szyb, na które nie masz wpływu, że się rozwarstwiają, obciążą Ciebie; lakier odpada, bo wybrany przez nich zakład naprawczy popaprał robotę, obciążą Ciebie), a jakże ... tych przykładów jest tysięczna lista, nie mogę tu pisać o kilkuset samochodach i długich listach bredni masterlease.
Kiedyś takie opinie o ZDZIERSTWIE PRZEKRACZAJĄCYM WYOBRAŹNIĘ miał Lease Plan, teraz tę miejscówkę zajął masterlease.
ODRADZAM, bo to DELIKATNIE MÓWIĄC /.../
Nie znam Was Forumowicze, ale radzę od serca. Tych z Zarządów mniejszych i większych firm, których znam obdzwonię osobiście, żeby nie dali się nabrać "uśmiechom" przedstawicieli handlowych wciągających do kontraktu.... ten marketing masterlease będzie miał za darmo
Tyle mojej satysfakcji, że im kilkaset samochodzików koło noska przejdzie
----------
// UWAGI MODERATORSKIE
Usunięto fragmenty wulgarne bądź obraźliwe.
/.../
Mówię tu głównie na podstawie ostatecznych rozliczeń poleasingowych, wyciągają ok 5 -6 tyś. netto z kieszeni przy każdym aucie naciągając uszkodzenia jak się patrzy(np. rozwarstwienia szyb, na które nie masz wpływu, że się rozwarstwiają, obciążą Ciebie; lakier odpada, bo wybrany przez nich zakład naprawczy popaprał robotę, obciążą Ciebie), a jakże ... tych przykładów jest tysięczna lista, nie mogę tu pisać o kilkuset samochodach i długich listach bredni masterlease.
Kiedyś takie opinie o ZDZIERSTWIE PRZEKRACZAJĄCYM WYOBRAŹNIĘ miał Lease Plan, teraz tę miejscówkę zajął masterlease.
ODRADZAM, bo to DELIKATNIE MÓWIĄC /.../
Nie znam Was Forumowicze, ale radzę od serca. Tych z Zarządów mniejszych i większych firm, których znam obdzwonię osobiście, żeby nie dali się nabrać "uśmiechom" przedstawicieli handlowych wciągających do kontraktu.... ten marketing masterlease będzie miał za darmo

Tyle mojej satysfakcji, że im kilkaset samochodzików koło noska przejdzie

----------
// UWAGI MODERATORSKIE
Usunięto fragmenty wulgarne bądź obraźliwe.
Koncern, Twierdzisz, że nie stosują się do praktyk sugerowanych przez PZWLP: http://www.fmleasing.pl/wszystko-o-wyna ... -2011.html 

Nigdy więcej Masterlease. Odradzam szczerze wszystkim, którzy chcą spać spokojnie. O rozliczeniach po zakończeniu umów i wyłudzaniu z tego tytułu pieniędzy krążą już legendy.
Jeśli zawsze płacisz na czas problemów masz nieco tylko mniej. Ale jeśli tylko nastąpi jakieś potknięcie w płatnościach chamscy pracownicy zrobią wszystko, żeby Cię zgnoić i wydrzeć jak najwięcej kasy w tytułu różnych kar, opłat, zgód, zapytań, decyzji, kosztów manipulacyjnych itp.
Pamiętajcie, że w obecnej sytuacji rynkowej każdemu może przydarzyć się niesolidny lub spóźniający się płatnik, który spowoduje także opóźnienie Waszych płatności. Dlatego przezornie lepiej wybrać firmę, która bardziej przyjaźnie i ze zrozumieniem podejdzie do klienta. A taką firmą na pewno NIE JEST masterlesae.
Skończyłem z nimi właśnie współpracę /.../, co i Wam doradzam!!!!
----------
// UWAGI MODERATORSKIE
1. Treść wpisu sugeruje, że umieszczający go leasingobiorca może być nierzetelnym płatnikiem = Nie bierzcie na serio opinii osób, które nie płacą rat w terminie
2. Usunięto fragmenty wulgarne bądź obraźliwe.
Jeśli zawsze płacisz na czas problemów masz nieco tylko mniej. Ale jeśli tylko nastąpi jakieś potknięcie w płatnościach chamscy pracownicy zrobią wszystko, żeby Cię zgnoić i wydrzeć jak najwięcej kasy w tytułu różnych kar, opłat, zgód, zapytań, decyzji, kosztów manipulacyjnych itp.
Pamiętajcie, że w obecnej sytuacji rynkowej każdemu może przydarzyć się niesolidny lub spóźniający się płatnik, który spowoduje także opóźnienie Waszych płatności. Dlatego przezornie lepiej wybrać firmę, która bardziej przyjaźnie i ze zrozumieniem podejdzie do klienta. A taką firmą na pewno NIE JEST masterlesae.
Skończyłem z nimi właśnie współpracę /.../, co i Wam doradzam!!!!
----------
// UWAGI MODERATORSKIE
1. Treść wpisu sugeruje, że umieszczający go leasingobiorca może być nierzetelnym płatnikiem = Nie bierzcie na serio opinii osób, które nie płacą rat w terminie
2. Usunięto fragmenty wulgarne bądź obraźliwe.
Zobowiązania takie jak leasing, kredyt płaci się terminowo i tyle w temacie. Pretensje miej do siebie.
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Masterlease nie jest członkiem PZWLP
Sam jestem użytkownikiem Focusa w Masterlease, ale jak czytam niektóre wywody na forum to ręce opadają. Odsetki za spóźnienie??? A znajdź jeden z drugim bank w którym za spóźnienie w zapłacie raty np. kredytu hipotecznego nie zapłacisz odsetek? Poza tym, jakbyś pożyczył komuś pieniądze a ten by się spóźniał z zapłatą to byś to wziął na miękko? Sorry, ale w biznesie nie ma sentymentów. U mnie w firmie (a jestem pracownikiem raczej niższego szczebla) jest tak samo. Dzięki temu mam pracę (podwykonawca). Droższe ubezpieczenie??? Ja ubezpieczam od 2 lat w uniqua i nawet jak zapłacę te 2 stówy za tą (śmieszną) to i tak mam taniej niż u nich. Sprawa rozwiązana.
Mam zamiar kupić auto polesingowe od tej firmy (ogłoszenie na oto moto) mówią o jakichś poprawkach lakierniczych, boję się że auto jest powypadkowe, kupic, czy dać sobie spokój ? PILNE !!!
// Treść wpisu została usunięta jako niekonkretna bądź oszczercza.
// Użytkownik otrzymał przed usunięciem możliwość doprecyzowania wpisu, ale z niej nie skorzystał.
// Użytkownik otrzymał przed usunięciem możliwość doprecyzowania wpisu, ale z niej nie skorzystał.