[Ankieta] Opinie i komentarze o VB Leasing (wcześniej Idea Getin Leasing)
Re: [Ankieta] Opinie i komentarze o Idea Getin Leasing
Nie masz jakiejś niedopłaty, np. za rejestrację albo ubezpieczenie albo za którąś z poprzednich rat?
Może być nawet kilka złotych na minusie. Przez to nawet jak płacisz teraz całą ratę, to nie likwidujesz ujemnego salda i komputer wystawia wezwanie do zapłaty droższe niż zadłużenie. To taka gówniana firma jest, ale jakieś ujemne saldo musi być.
Może być nawet kilka złotych na minusie. Przez to nawet jak płacisz teraz całą ratę, to nie likwidujesz ujemnego salda i komputer wystawia wezwanie do zapłaty droższe niż zadłużenie. To taka gówniana firma jest, ale jakieś ujemne saldo musi być.
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Moja opinia nie jest w pełni reprezentatywna, bo nie zdążyłem zostać klientem tej firmy, ale z tego mogę się tylko cieszyć. Gdyby nie sugestia dealera nie brałbym jej w ogole pod uwagę, ale czego sie nie robi dla wizji szybkiego i sprawnego odbioru samochodu. Tylko, że w tym wypadku na samej wizji się skończyło - handlowiec z Getinu w ciągu 3 tygodni nie zainicjował ani razu kontaktu, zawsze to ja dzwoniłem bądź mailowałem. W samym finale, gdy już zaakceptowałem ich ofertę, najpierw na moje szczęście przygotowali umowę z błędnymi danymi (chociaż dostali cały komplet aktualnych informacji) i z innymi (oczywyście wyższymi) ratami niz w ofercie. I nadal bez słowa wyjaśnienia czy komentarza ze strony handlowca dlaczego. Oferta z najkorzystniejszej cenowo nagle podrożała o prawie 3 punkty procentowe. Po próbie z mojej strony ponegocjowania wykonali lekką korektę ale bez żadnych oznak zaangażowania czy też chęci przekonania mnie do oferty. 'Dzięki' takiemu podejściu stracilem ponad tydzień czasu, a samochód już od dawna czeka u dealera. Podsumowując - z takim podejściem do przekonania klienta do swojej oferty i obsługą podpisania umowy nie rokuję im wielkich sukcesów. Inna firma, którą uruchomiłem w trybie awaryjnym reprezentuje zupełnie inne podejście, ale to juz temat na post w innym wątku
.

Zarobiony chłopak/dziewczyna był/a. Klienci w pracy przeszkadzali. 
Często się zdarza niestety nie tylko w Getinie.

Często się zdarza niestety nie tylko w Getinie.
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
- FmLeasing.pl - adm
Nigdy wcześniej nie finansowałem zakupu samochodu poprzez leasing. Wybór pojazdu to żaden problem, schody zaczynają się przy decyzji, która firma leasingowa oferuje najlepsze warunki.
Wykorzystując Wyszukiwarkę Leasingu rozesłałem zapytania o koszt leasingu mojego Opla. Odpowiedzi wiele, każda z innymi wartościami, gwiazdkami i innymi pułapkami. W tym momencie nieocenioną pomocą były posty na forum fmleasing. Pozostały 3 firmy, które licytowały się przedstawiając coraz lepsze oferty. W końcu zdecydowałem się na wybór firmy Getin Leasing.
Bardzo dużą rolę odegrał przedstawiciel firmy - pan Rafał, który sporo czasu poświęcił na odpowiedzi na moje pytania, dostosował swoją ofertę do moich potrzeb, dodatkowo ułatwił mi kwestię ubezpieczenia pojazdu w firmie zewnętrznej a także załatwił wszelkie formalności związane z rejestracją pojazdu. Wszystko to odbyło się bez opóźnień i w wyznaczonym przeze mnie dniu czekało na mnie zarejestrowane, ubezpieczone auto. Nic tylko jechać...na najbliższą stację benzynową oczywiście.
Obecnie 3-letni leasing dobiega końca i nie mogę firmie Getin Leasing zarzucić żadnych nieprawidłowości, koszty obsługi mojej umowy, ubezpieczenia zewnętrznego były jasne od początku, na pismo z prośba o obniżenie rat z powodu spadku stóp procentowych dostałem odpowiedź pozytywną.
Podsumowując mogę jedynie stwierdzić, że życzyłbym wszystkim takich przedstawicieli firm leasingowych jak pan Rafał. Myślę, że następne auto również w Getinie sfinansuje.
// Opinia została przesłana przy użyciu formularza kontaktowego i opublikowana na forum za zgodą użytkownika.
Wykorzystując Wyszukiwarkę Leasingu rozesłałem zapytania o koszt leasingu mojego Opla. Odpowiedzi wiele, każda z innymi wartościami, gwiazdkami i innymi pułapkami. W tym momencie nieocenioną pomocą były posty na forum fmleasing. Pozostały 3 firmy, które licytowały się przedstawiając coraz lepsze oferty. W końcu zdecydowałem się na wybór firmy Getin Leasing.
Bardzo dużą rolę odegrał przedstawiciel firmy - pan Rafał, który sporo czasu poświęcił na odpowiedzi na moje pytania, dostosował swoją ofertę do moich potrzeb, dodatkowo ułatwił mi kwestię ubezpieczenia pojazdu w firmie zewnętrznej a także załatwił wszelkie formalności związane z rejestracją pojazdu. Wszystko to odbyło się bez opóźnień i w wyznaczonym przeze mnie dniu czekało na mnie zarejestrowane, ubezpieczone auto. Nic tylko jechać...na najbliższą stację benzynową oczywiście.
Obecnie 3-letni leasing dobiega końca i nie mogę firmie Getin Leasing zarzucić żadnych nieprawidłowości, koszty obsługi mojej umowy, ubezpieczenia zewnętrznego były jasne od początku, na pismo z prośba o obniżenie rat z powodu spadku stóp procentowych dostałem odpowiedź pozytywną.
Podsumowując mogę jedynie stwierdzić, że życzyłbym wszystkim takich przedstawicieli firm leasingowych jak pan Rafał. Myślę, że następne auto również w Getinie sfinansuje.
// Opinia została przesłana przy użyciu formularza kontaktowego i opublikowana na forum za zgodą użytkownika.
- FmLeasing.pl - adm
Słaby kontakt z firmą - korespondencja głównie listowna, oprócz ew. monitów za opóźnienie w spłacie raty.
Drogie opłaty, słaba oferta ubezpieczeniowa
Drogie opłaty, słaba oferta ubezpieczeniowa
To naciągacze i oszuści, manipulanci. Tworzą faktury z powietrza, ostatnia: "opłata manipulacyjna z tytułu odbioru zatrzymanego dowodu rejestracyjnego".
Nic mi nie wiadomo o zatrzymaniu dowodu rejestracyjnego. Wyjaśnić te sprawę nie ma u kogo, piszę maila, bez odpowiedzi.
Wpychają kartę paliwowa BP, nie chcesz , mówili, że można zrezygnować. Przez dwa miesiące wysyłam maile z rezygnacją i nic, przysłano właśnie pismo powitalne z BP. OSTZRGAM PREZD GETIN, OMIJAĆ Z DALEKA, DLA MNIE JUŻ ZA PÓŹNO.
Nic mi nie wiadomo o zatrzymaniu dowodu rejestracyjnego. Wyjaśnić te sprawę nie ma u kogo, piszę maila, bez odpowiedzi.
Wpychają kartę paliwowa BP, nie chcesz , mówili, że można zrezygnować. Przez dwa miesiące wysyłam maile z rezygnacją i nic, przysłano właśnie pismo powitalne z BP. OSTZRGAM PREZD GETIN, OMIJAĆ Z DALEKA, DLA MNIE JUŻ ZA PÓŹNO.

- FmLeasing.pl - adm
fajnie przed podpisaniem umowy ale obsługa po naganna.
brak dostarczania fv za kolejne miesiące ciagle trzeba sie o to upominać.
brak dostarczania fv za kolejne miesiące ciagle trzeba sie o to upominać.
- FmLeasing.pl - adm
Wszystko w porządku, bez zastrzeżeń jak na razie.
// Opinia została przesłana przy użyciu formularza kontaktowego i opublikowana na forum za zgodą użytkownika. //
// Opinia została przesłana przy użyciu formularza kontaktowego i opublikowana na forum za zgodą użytkownika. //
Muszę powiedzieć, że dobrze mi się z nimi współpracowało. Zaproponowali mi korzystną ofertę, bo opiewała ona na około 102% wartości auta.
Jak w każdej umowie znajdują się kary umowne itd, ale cóż? Gdzie tego nie ma?
Jak w każdej umowie znajdują się kary umowne itd, ale cóż? Gdzie tego nie ma?
witam
mam u nich umowę od 10.2010 na Forda, właśnie ją kończę i biorę kolejne auto
nie było najmniejszych problemów, obsługa jednej szkody nienaganna, wszystko
w terminie i zgodnie z umową
informacja dla narzekających, wystarczy płacić raty w terminie, jak się umawiasz to płać
a jak nie płacisz to dostajesz monit i odsetki - tak zapisane jest w umowie którą podpisałeś
usługi finansowe to nie sprzedaż wysokomarżowa, nie mają na tym 10% marży, tam terminy
muszą spinać się bardzo bo traci się płynność, tworzy się obowiązkowe rezerwy itp
mam u nich umowę od 10.2010 na Forda, właśnie ją kończę i biorę kolejne auto
nie było najmniejszych problemów, obsługa jednej szkody nienaganna, wszystko
w terminie i zgodnie z umową
informacja dla narzekających, wystarczy płacić raty w terminie, jak się umawiasz to płać
a jak nie płacisz to dostajesz monit i odsetki - tak zapisane jest w umowie którą podpisałeś
usługi finansowe to nie sprzedaż wysokomarżowa, nie mają na tym 10% marży, tam terminy
muszą spinać się bardzo bo traci się płynność, tworzy się obowiązkowe rezerwy itp