Przedterminowe zakończenie umowy - uzasadnienie wniosku.
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Przedterminowe zakończenie umowy - uzasadnienie wniosku.
Witam,
mam pytanie odnośnie przedterminowego zakończenia umowy leasingu. Chciałbym złożyć wniosek do RL - ale we wniosku w punkcie 2 - trzeba to uzasadnić (2. Uzasadnienie wniosku)
Co najlepiej tam wpisać ? Czy może mieć to znaczenie na przygotowanie oferty przedterminowego zakończenia umowy ?
Pozdrowienia
drzazga78
mam pytanie odnośnie przedterminowego zakończenia umowy leasingu. Chciałbym złożyć wniosek do RL - ale we wniosku w punkcie 2 - trzeba to uzasadnić (2. Uzasadnienie wniosku)
Co najlepiej tam wpisać ? Czy może mieć to znaczenie na przygotowanie oferty przedterminowego zakończenia umowy ?
Pozdrowienia
drzazga78
Re: Przedterminowe zakończenie umowy - uzasadnienie wniosku.
A dlaczego chcesz wcześniej zakończyć umowę?
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
z powodu kłopotów finansowych chce sprzedać auto po zakończeniu umowy
- Michał Krupiński
- PRO
Sądzę, że pozycja ta ma charakter bardziej informacyjny i podejrzewam, że nie ma jakiegoś wielkiego znaczenia co się w niej wpisze.drzazga78 pisze:z powodu kłopotów finansowych chce sprzedać auto po zakończeniu umowy
Najlepiej pewnie będzie wpisać coś co będzie jak najbliższe prawdy...
Jednak raczej unikałbym pisania wprost, że chodzi o chęć sprzedaży samochodu z powodu kłopotów finansowych.
Powód? Umowy leasingowe zawierają zapisy, że finansujący może rozwiązać umowę jeżeli korzystający znajdzie się w trudnej sytuacji finansowej, stanie likwidacji, upadłości, itp.
RL nie należy do firm, które robią z tego "przywileju" użytek ze szkodą dla leasingobiorców, ale osobiście raczej nie składałbym aż tak klarownych deklaracji na piśmie - lepiej chuchać na zimne.

Osobiście byłbym jak najmniej wylewny i napisał w tej pozycji coś lakonicznego, że chodzi o chęć sprzedaży samochodu, ponieważ przestał być potrzebny - czy coś w tym stylu.
Zaznaczam wyraźnie, że piszę jedynie co ja prawdopodobnie bym zrobił w takiej sytuacji - nie chciałbym, żebyś jednoznacznie się tym kierował/ła.

Niemniej sądzę, że nie ma co przywiązywać jakiejś szczególnej wagi do tej pozycji.
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."
Bardzo dziękuję Michaelu za tą odpowiedź - była bardzo pomocna.
Wniosek poszedł - mam nadzieję że w miarę szybko go rozpatrzą ....
pozdrowienia
drzazga78
Wniosek poszedł - mam nadzieję że w miarę szybko go rozpatrzą ....
pozdrowienia
drzazga78