Zniżki w ubezpieczeniu

Pytania podatkowe, wiadomości z branży leasingowej, sprzęt poleasingowy, dyskusje ogólne
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Awatar użytkownika
Basic123

Zniżki w ubezpieczeniu

Post autor: Basic123 »

krótkie pytanie
czy podpisując umowę leasingu mogę skorzystać z dodatkowych zniżek jakie mam w ubezpieczeniu?
Wiem ze firma leasingowa jest wlascicielem pojazdu ale czy brane jest pod uwage moj staz kierowcy (mam 60% znizek)

pozdro!

Uzyskaj najlepsze możliwe warunki Leasingu i Ubezpieczenia GAP

Wyszukiwarka Leasingu  - Otrzymasz oferty od bankowych leasingodawców. Porównasz warunki i unikniesz kosztownych błędów.

Kalkulator Ubezpieczenia GAP  - Kupisz dobry GAP fakturowy taniej na włąsną rękę.

Awatar użytkownika
Lui
PRO

Re: Zniżki w ubezpieczeniu

Post autor: Lui »

Zasadniczo nie bardzo.
Jeśli chodzi Ci o to czy dostaniesz dodatkową zniżkę w pakietach oferowanych przez firmy leasingowe to nie. Nie znam takiej sytuacji.

Chyba, że chcesz sam ubezpieczyć przedmiot leasingu to wtedy zależy to już raczej od oferty danego towarzystwa ubezpieczeniowego.
Z kryzysem finansowym jest jak z piłką nożną - wszyscy się teraz na nim znają.

OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)

Awatar użytkownika
Tomasz Piotrowski
PRO

Post autor: Tomasz Piotrowski »

Użytkownikiem jest firma, a nie osoba prywatna, więc raczej rzadkoktóre ubezpieczenie oferuje taką możliwość.
Tak naprawdę, to często pakiet, który oferuje firma leasingowa jest często tańszy niż ubezpieczenia po wszelkich możliwych zniżkach.

Awatar użytkownika
Basic123

[quot=Tomek_P]Tak naprawdę, to często pakiet, który oferuje firma leasingowa jest często tańszy niż ubezpieczenia po wszelkich możliwych zniżkach.[/quote]

Wlasnie nie! Z firmy leasingowej dostalem drozsza oferte ubezpieczeniowa niz jakbym sam ubezpieczyl ten samochod!

Awatar użytkownika
Michał Krupiński
PRO

Post autor: Michał Krupiński »

Ostatnio spotkałem się z przypadkiem, że klient jednej z firm leasingowych otrzymał tańszą ofertę ubezpieczeniową "na siebie" od swojego agenta niż tą oferowaną przez leasing przy zwieranej umowie.
Co ciekawe (sic!) obie kalkulacje pochodziły z PZU S.A. :)

Trochę mnie to zdziwiło, że PZU zgodziło się honorować te zniżki klienta (bo kiedyś tego raczej nie robili - o ile mnie pamięć nie myli) i ostatecznie klient skorzystał z identycznego, ale tańszego ubezpieczenia. :)

Aha - po tym co napisał Tomek_P przyszło mi do głowy, że ten klient ubezpieczał w PZU również swój majątek firmowy. Więc może to jest kluczowe...
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."

OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)

Awatar użytkownika
Basic123

Zniżki w ubezpieczeniu

mi chodzi o moje zniżki prywatne jako kierowcy

Awatar użytkownika
Tomasz Piotrowski
PRO

Zniżki w ubezpieczeniu

Post autor: Tomasz Piotrowski »

Basic123 pisze:mi chodzi o moje zniżki prywatne jako kierowcy
Lui pisze:Chyba, że chcesz sam ubezpieczyć przedmiot leasingu to wtedy zależy to już raczej od oferty danego towarzystwa ubezpieczeniowego.

Nie pozostaje Ci nic innego jak dowiedzieć się bezpośrednio u ubezpieczyciela czy da Ci zniżkę biorąc pod uwagę Twoją bezszkodową jazdę.
Jeśli da, a firma leasingowa wyrazi zgodę na zewnętrzne ubezpieczenie, to jesteś w domu. ;)

Awatar użytkownika
Sebek

Zniżki w ubezpieczeniu

Post autor: Sebek »

Odradzam firmy "telefoniczne". Miałem z nimi do czynienia kilka razy i to jest porażka. Oczywiście chodzi mi o rozliczanie szkody. Bo do podpisania umowy tą są wszyscy wspaniali.

ODPOWIEDZ