Czy mogę wziąć samochód z 2000 roku?
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Czy mogę wziąć samochód z 2000 roku?
Witam, zastanawiam się czy jest jakaś firma która daje leasing na samochodu 5 lat (60 miesięcy) przy samochodzie który ma ok. 10 lat, czyli załóżmy, że jest z roku 2000 czyli ma 13 lat i mogę go wziąć w leasing na 5 lat.
Albo może jakiś kredyt samochodowy?
Pozytywny BIK, ale brak PIT-u i tym samym brak możliwości wzięcia kredytu samochodowego (tak jest przynajmniej w Credit Agricole)
Albo może znacie jakiś leasing gdzie można wziąć samochód o wartości poniżej 15 000 netto, w Idea Bank można wziąć 5 letni samochód na 5 lat, ale jego wartość musi być przynajmniej 15 000 netto.
Albo może jakiś kredyt samochodowy?
Pozytywny BIK, ale brak PIT-u i tym samym brak możliwości wzięcia kredytu samochodowego (tak jest przynajmniej w Credit Agricole)
Albo może znacie jakiś leasing gdzie można wziąć samochód o wartości poniżej 15 000 netto, w Idea Bank można wziąć 5 letni samochód na 5 lat, ale jego wartość musi być przynajmniej 15 000 netto.
Re: Czy mogę wziąć samochód z 2000 roku?
Do leasingu najstarszy jaki można wziąć to 2007. Czasem może być trochę starszy, ale to wyjątkowo.
Na leasing z takim rocznikiem nie masz szans.
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
znaczy to nie do końca tak jak mówisz, w Idea można wziąć nawet 10 letni samochód (tylko, że na rok i od 15 000 netto), także czekam na inne wypowiedziSpayker pisze:Do leasingu najstarszy jaki można wziąć to 2007. Czasem może być trochę starszy, ale to wyjątkowo.

Znaczy nie 10 letni tylko 9 letni i w leasingu finansowym i jak widzisz cena musi być odpowiednia.Schnapps pisze:znaczy to nie do końca tak jak mówisz, w Idea można wziąć nawet 10 letni samochód (tylko, że na rok i od 15 000 netto), takżeSpayker pisze:Do leasingu najstarszy jaki można wziąć to 2007. Czasem może być trochę starszy, ale to wyjątkowo.
Piszę jeszcze raz - z takim rocznikiem do leasingu nie podejdziesz.
Idea i parę jeszcze gorszych firm to wyjątki, dlatego napisałem, że wyjątkowo może być trochę starszy, ale trochę, a nie trzynastoletni.
I gdzie jeszcze na 5 lat.

powodzeniaSchnapps pisze:czekam na inne wypowiedzi
no ok, nie nabijaj na przyszłość sobie postów, tylko odpowiedz dokładniej, wtedy każdy będzie bardziej zadowolonySpayker pisze:Znaczy nie 10 letni tylko 9 letni i w leasingu finansowym i jak widzisz cena musi być odpowiednia.Schnapps pisze:znaczy to nie do końca tak jak mówisz, w Idea można wziąć nawet 10 letni samochód (tylko, że na rok i od 15 000 netto), takżeSpayker pisze:Do leasingu najstarszy jaki można wziąć to 2007. Czasem może być trochę starszy, ale to wyjątkowo.
Piszę jeszcze raz - z takim rocznikiem do leasingu nie podejdziesz.
Idea i parę jeszcze gorszych firm to wyjątki, dlatego napisałem, że wyjątkowo może być trochę starszy, ale trochę, a nie trzynastoletni.
I gdzie jeszcze na 5 lat.![]()
powodzeniaSchnapps pisze:czekam na inne wypowiedzi

pozdrawiam, i czekam może ktoś wie czy można 5 letni samochód wziąć na 5 lat o wartości poniżej 15 000 netto (może chociaż taką ofertę ktoś ma

Z dobrych firm nikt nie ma - tyle wiem.Schnapps pisze:pozdrawiam, i czekam może ktoś wie czy można 5 letni samochód wziąć na 5 lat o wartości poniżej 15 000 netto (może chociaż taką ofertę ktoś ma
Z kryzysem finansowym jest jak z piłką nożną - wszyscy się teraz na nim znają.