Jak sprawdzić efektywność leasingu

Pytania podatkowe, wiadomości z branży leasingowej, sprzęt poleasingowy, dyskusje ogólne
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Awatar użytkownika
Kaska89

Jak sprawdzić efektywność leasingu

Post autor: Kaska89 »

Witam, mam pytanie - otóż piszę pracę magisterską i mam za zadanie ukazać efektywność leasingu. Leasingowanym przedmiotem jest samochód. Nie wiem za bardzo jakimi metodami ukazać ową efektywność w przypadku samochodu, byłabym bardzo wdzięczna za pomoc.

Uzyskaj najlepsze możliwe warunki Leasingu i Ubezpieczenia GAP

Wyszukiwarka Leasingu  - Otrzymasz oferty od bankowych leasingodawców. Porównasz warunki i unikniesz kosztownych błędów.

Kalkulator Ubezpieczenia GAP  - Kupisz dobry GAP fakturowy taniej na włąsną rękę.

Awatar użytkownika
Spayker
PRO

Re: Jak sprawdzić efektywność leasingu

Post autor: Spayker »

Będzie kolejny magister, który nawet nie potrafi się komunikować, a potem lament, że pracy znaleźć nie może po fakultetach...

Jak myślisz? Siedzi ktoś z nas w twojej głowie i wie co studiujesz i z czego piszesz pracę? Jak mogę pomóc jak nawet nie wiem o co ci chodzi.

Awatar użytkownika
Kaska89

Post autor: Kaska89 »

Może źle się wyraziłam, mam wykazać że leasing jest opłacalny - z tym że nie wiem jaką metodę mam wybrać.

Awatar użytkownika
Spayker
PRO

Post autor: Spayker »

Kaska89 pisze:Może źle się wyraziłam, mam wykazać że leasing jest opłacalny - z tym że nie wiem jaką metodę mam wybrać.
Weź się skup dziewczyno i napisz JAKĄ PRACĘ PISZESZ!???!!!
O podatkach, o finansowaniu? Z czyjego punktu ma być opłacalny? Korzystającego, finansującego?

Naprawdę nikt tu nie siedzi w twojej głowie. :roll:

Awatar użytkownika
Tomasz Piotrowski
PRO

Post autor: Tomasz Piotrowski »

Kaska89, Najczęściej porównuje się z kredytem, ale jak Spayker zauważył, musielibyśmy wiedzieć na jaki temat piszesz (pod jakim kątem).

Poczytaj te tematy, może coś Cię natchnie:
http://www.fmleasing.pl/forum/viewtopic.php?f=7&t=1282
http://www.fmleasing.pl/forum/viewtopic.php?f=7&t=5071

Są jeszcze inne podobne na forum, musisz poszukać.

ODPOWIEDZ