Leasing w Polsce na tle innych krajów - prac. licen.

Pytania podatkowe, wiadomości z branży leasingowej, sprzęt poleasingowy, dyskusje ogólne
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Awatar użytkownika
Asiunia0082

Leasing w Polsce na tle innych krajów - prac. licen.

Post autor: Asiunia0082 »

Witam.
Potrzebuję jakiś informacji porównawczych na temat leasingu w Polsce np z leasingiem w Niemczech albo innym krajem UE. Posiada ktoś może coś takiego albo mógłby mnie ktoś nakierować gdzie mogę to znaleźć? Potrzebuję do pracy licencjackiej.

Uzyskaj najlepsze możliwe warunki Leasingu i Ubezpieczenia GAP

Wyszukiwarka Leasingu  - Otrzymasz oferty od bankowych leasingodawców. Porównasz warunki i unikniesz kosztownych błędów.

Kalkulator Ubezpieczenia GAP  - Kupisz dobry GAP fakturowy taniej na włąsną rękę.

Awatar użytkownika
Tomasz Piotrowski
PRO

Re: Leasing w Polsce na tle innych krajów - prac. licen.

Post autor: Tomasz Piotrowski »

Asiunia0082 pisze:Witam.
Potrzebuję jakiś informacji porównawczych na temat leasingu w Polsce np z leasingiem w Niemczech albo innym krajem UE. Posiada ktoś może coś takiego albo mógłby mnie ktoś nakierować gdzie mogę to znaleźć? Potrzebuję do pracy licencjackiej.
Wpisz w wyszukiwarkę "Leaseurope"

To organizacja zrzeszająca związki branży leasingowej z poszczególnych krajów Europy. Znajdziesz tam chociażby statystyki.

Czego jeszcze potrzebujesz?

Awatar użytkownika
Asiunia0082

dzieki za strone ale w sumie nie ma tam jakis konkretnych statystyk udostepnionych, zna ktoś może jakąś strone gdzie znajde wyniki branżowe z jakiegoś innego kraju coś takiego jak to http://www.fmleasing.pl/aktualnosci-lea ... zrost.html żeby porównac?

Awatar użytkownika
Tomasz Piotrowski
PRO

Asiunia0082 pisze:dzieki za strone ale w sumie nie ma tam jakis konkretnych statystyk udostepnionych
Wcale nie ma... :roll:
A to co?
http://www.leaseurope.org/index.php?page=stats-surveys

Za rok 2012 jeszcze nie ma. Jest za lata 2007-2011.

Jeżeli są dla Ciebie za mało szczegółowe, to w zestawieniu masz nazwy związków narodowych. Wpisuj je po kolei do wyszukiwarki, bo pewnie część z nich publikuje statystyki na stronach www, podobnie jak robi to polski ZPL.

Awatar użytkownika
Asiunia0082

mam jeszcze takie pytanie, bo w ostatnim rozdziale porównuje kredyt z leasingiem i szczerze mowiac nie wiem jak sie za to zabrac z praktycznego punktu widzenia, jak to porównać? może ktoś mialby jakies sugestie które by mnie naprowadziły i mi pomogły... ?

Awatar użytkownika
Tomasz Piotrowski
PRO

Asiunia0082 pisze:mam jeszcze takie pytanie, bo w ostatnim rozdziale porównuje kredyt z leasingiem i szczerze mowiac nie wiem jak sie za to zabrac z praktycznego punktu widzenia, jak to porównać? może ktoś mialby jakies sugestie które by mnie naprowadziły i mi pomogły... ?
Przeczytaj sobie to:
http://www.fmleasing.pl/forum/viewtopic.php?f=7&t=895

ODPOWIEDZ