Pomóżcie bo nie wiem ile będę płacić
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
- starszaPani
Pomóżcie bo nie wiem ile będę płacić
Jak w temacie,małżonek suszy mi głowę na temat leasingu auta.
Posiada firmę i chce zmienić samochód,a ponieważ oboje jesteśmy zieloni w tym temacie dlatego piszę.
Firma kurierska,jest na VAT,potrzebuje kupić auto z windą (busa).Wysłałam zapytania do różnych firm i dzisiaj odezwała się jedna z taką ofertą.
Nie rozumiem tej oferty,bardzo proszę osoby znające się o napisanie ile będziemy płacić co miesiąc?
Rata leasingowa+ubezpieczenie i co jeszcze?
z góry dziękuję za odpowiedzi
Posiada firmę i chce zmienić samochód,a ponieważ oboje jesteśmy zieloni w tym temacie dlatego piszę.
Firma kurierska,jest na VAT,potrzebuje kupić auto z windą (busa).Wysłałam zapytania do różnych firm i dzisiaj odezwała się jedna z taką ofertą.
Nie rozumiem tej oferty,bardzo proszę osoby znające się o napisanie ile będziemy płacić co miesiąc?
Rata leasingowa+ubezpieczenie i co jeszcze?
z góry dziękuję za odpowiedzi
- Załączniki
-
- oferta.jpg11111.jpg (134.71 KiB) Przejrzano 22489 razy
- Michał Krupiński
- PRO
Re: Pomóżcie bo nie wiem ile będę płacić
610,33 zł netto wynosi "goła" rata finansowa. Do tego dodana jest usługa "przedterminowe zakończenie umowy z bonusem w cenie 44,67 zł miesięcznie - moim zdaniem jest to bezsensowna opcja, z której lepiej zrezygnować.
Jest też doliczone ubezpieczenie za 216,42 zł - to też pytanie czy tak chcecie, czy wolicie płacić ubezpieczenie jednorazowo, raz w roku.
To wszystko co w tej ofercie jest zawarte w kosztach miesięcznych.
Jest też doliczone ubezpieczenie za 216,42 zł - to też pytanie czy tak chcecie, czy wolicie płacić ubezpieczenie jednorazowo, raz w roku.
To wszystko co w tej ofercie jest zawarte w kosztach miesięcznych.
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
- starszaPani
Bardzo dziękuję za odpowiedź Michael.
Czy tak jak napisałeś mogę zrezygnować z "przedterminowe zakończenie umowy z bonusem ",bo przez 60 miesięcy trochę się tego uzbiera? Zgodzą się?
Natomiast jeżeli chodzi o ubezpieczenie to czytałam tutaj na forum,że to jest taki standard przy leasingu,wciskają swojego ubezpieczyciela i trzeba brać.
Nie mam pojęcia ile wynosi ubezpieczenie AC,bo nigdy nie mieliśmy auta z ubezpieczeniem AC
I jeszcze zadam jedno pytanie czy całą ratę leasingu małżonek będzie mógł sobie wrzucić w koszty i odjąć VAT ?
Czy po tych 5 latach spłaty auto będzie nasze?
Czy tak jak napisałeś mogę zrezygnować z "przedterminowe zakończenie umowy z bonusem ",bo przez 60 miesięcy trochę się tego uzbiera? Zgodzą się?
Natomiast jeżeli chodzi o ubezpieczenie to czytałam tutaj na forum,że to jest taki standard przy leasingu,wciskają swojego ubezpieczyciela i trzeba brać.
Nie mam pojęcia ile wynosi ubezpieczenie AC,bo nigdy nie mieliśmy auta z ubezpieczeniem AC
I jeszcze zadam jedno pytanie czy całą ratę leasingu małżonek będzie mógł sobie wrzucić w koszty i odjąć VAT ?
Czy po tych 5 latach spłaty auto będzie nasze?
- Michał Krupiński
- PRO
Na pewno dają możliwość zrezygnowania z tego. Nie wykluczam, że wtedy trochę podniosą wysokość "gołej" raty, żeby sobie zrekompensować mniejszy zysk, ale warto negocjować.starszaPani pisze:Czy tak jak napisałeś mogę zrezygnować z "przedterminowe zakończenie umowy z bonusem ",bo przez 60 miesięcy trochę się tego uzbiera? Zgodzą się?
Tak, ale jest różnica w płaceniu ubezpieczenia jednorazowo (raz do roku), a płaceniu go w ratach. Najlepiej porównać koszt takiej i takiej opcji i podjąć decyzję co się bardziej opłaca. Masterlease daje możliwość wyboru jeżeli chodzi o wariant, więc nie powinno być problemu.starszaPani pisze:Natomiast jeżeli chodzi o ubezpieczenie to czytałam tutaj na forum,że to jest taki standard przy leasingu,wciskają swojego ubezpieczyciela i trzeba brać.
Tak, cała rata jest kosztem. Co do VAT, to rozumiem, że jest to samochód ciężarowy, więc wtedy też cały VAT jest do odliczenia.starszaPani pisze:I jeszcze zadam jedno pytanie czy całą ratę leasingu małżonek będzie mógł sobie wrzucić w koszty i odjąć VAT ?
Tak. Po spłaceniu ostatniej raty z wykupem (w przypadku tej oferty - 1% wartości początkowej), auto będzie Wasze.starszaPani pisze:Czy po tych 5 latach spłaty auto będzie nasze?
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."
- starszaPani
Michael piękne dzięki za tak proste i fachowe wytłumaczenie.
W takim razie bierzemy auto w nasz pierwszy leasing,a jeżeli chodzi o AC to może faktycznie masz rację i lepiej płacić co miesiąc
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
W takim razie bierzemy auto w nasz pierwszy leasing,a jeżeli chodzi o AC to może faktycznie masz rację i lepiej płacić co miesiąc
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
Michael akurat napisał, że lepsze może być płacenie jednorazowo i najlepiej porównać koszt obydwu wariantów.starszaPani pisze:W takim razie bierzemy auto w nasz pierwszy leasing,a jeżeli chodzi o AC to może faktycznie masz rację i lepiej płacić co miesiąc

Z kryzysem finansowym jest jak z piłką nożną - wszyscy się teraz na nim znają.
Ja polecam trochę ponegocjować. Zawsze warto jest pokazać tą ofertę innej firmie.Czy nie zaproponowaliby czegoś lepszego. Zwykle jest tak,że druga firma zaproponuje jeszcze lepsze warunki. Można w taki sposób sporo zaoszczędzić ( przynajmniej mi się udało jak sam brałem leasing - negocjowałem pomiedzy firmą z salonu samochodowego a Idea Bankiem).
Ostatnio zmieniony 2 wrz 2015, o 08:16 przez dzus, łącznie zmieniany 1 raz.
Dla kogoś kto bierze leasing po raz pierwszy, wzięcie go w Idei jest najprostszym sposobem, żeby zrazić się do leasingu na zawsze. 

palacz pisze:Dla kogoś kto bierze leasing po raz pierwszy, wzięcie go w Idei jest najprostszym sposobem, żeby zrazić się do leasingu na zawsze.