Leasing samochodu - jaki powinien być koszt całkowity?

Pytania podatkowe, wiadomości z branży leasingowej, sprzęt poleasingowy, dyskusje ogólne
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Awatar użytkownika
sonnenberg

Re: Leasing samochodu - jaki powinien być koszt całkowity?

Post autor: sonnenberg »

złożyłem ofertę to 7 firm leasingowym w tym największych na rynku i zawsze 1 oferta jest z ratą wysokości ok 2810, kolejna oferta to obniżenie raty do okolic 2760 i koniec. Lepszych ofert niż ta którą przedstawiłem nie dostałem i po rozmowach telefonicznych nic nie zapowiada abym dostał na lepszych warunkach :(

Uzyskaj najlepsze możliwe warunki Leasingu i Ubezpieczenia GAP

Wyszukiwarka Leasingu  - Otrzymasz oferty od bankowych leasingodawców. Porównasz warunki i unikniesz kosztownych błędów.

Kalkulator Ubezpieczenia GAP  - Kupisz dobry GAP fakturowy taniej na włąsną rękę.

Awatar użytkownika
adamov2

Post autor: adamov2 »

bo i z pustego to i Salomon nie naleje ;)

w pewnym momencie dochodzi się do minimalnej marży i nic więcej nie da się zrobić

Awatar użytkownika
Tomasz Piotrowski
PRO

Post autor: Tomasz Piotrowski »

Przyłączę się do tego co napisał Michael, że ostatnia oferta jest dobra i lepiej skupić się na niuansach umowy niż ścigać się o 10 złotych. ;)

Awatar użytkownika
sonnenberg

Post autor: sonnenberg »

Witam, wybrałem leasingodawcę - padło na getinleasing

Przeczytałem już OWU leasingu i chyba nic mnie nie zaskoczy oprócz 1 sprawy:
Piszą tam o "kaucji gwarancyjnej wpłacanej na poczet zabezpieczenia zawarcia umowy", która jest zatrzymywana przez cały okres leasingu aż do momentu wykupu.

Czy to jest standardowa procedura?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Tomasz Piotrowski
PRO

Post autor: Tomasz Piotrowski »

sonnenberg pisze:Witam, wybrałem leasingodawcę - padło na getinleasing

Przeczytałem już OWU leasingu i chyba nic mnie nie zaskoczy oprócz 1 sprawy:
Piszą tam o "kaucji gwarancyjnej wpłacanej na poczet zabezpieczenia zawarcia umowy", która jest zatrzymywana przez cały okres leasingu aż do momentu wykupu.

Czy to jest standardowa procedura?

Pozdrawiam
Zapis jest, ale to nie dotyczy każdej umowy.

W tym przypadku nikt nie będzie chciał gwarancji, bo to standardowa umowa na samochód, a nie fiku-miku z dodatkowymi zabezpieczeniami.

Awatar użytkownika
Łukasz

Post autor: Łukasz »

Najgorszy leasing jest w Get In - odradzam - najpierw faktura za dodatkowe czynności rejestracyjne, nie wyjaśniono jakie, podano że właściwa faktura jest zbyt niska. Dzień po terminie zapłaty pierwszej raty dostałem fakturę na 100zł za spóźnienie. Dodam że login i hasło dostałem również po terminie i wystawieniu faktury za zaległości. Dowód:
http://www.lukater.com.pl/wp-content/uploads/getin.jpg

Awatar użytkownika
Reksiu

Post autor: Reksiu »

Ale co jest złego w pośrednikach, bo ja nie rozumiem? Ja korzystam zawsze z usług /USUNIĘTE/ i jakoś nigdy nie miałem powodów do narzekania. Nie dość, że sam nie muszę szukać, to jeszcze zagwarantują mi najniższą ratę i wszystko mogę załatwić online bez wychodzenia z domu. Szybko i wygodnie. Ja tam jestem za pośrednikami.

Awatar użytkownika
Jarosław Król
Administracja

Post autor: Jarosław Król »

Reksiu pisze:Ale co jest złego w pośrednikach, bo ja nie rozumiem? Ja korzystam zawsze z usług /USUNIĘTE/ i jakoś nigdy nie miałem powodów do narzekania. Nie dość, że sam nie muszę szukać, to jeszcze zagwarantują mi najniższą ratę i wszystko mogę załatwić online bez wychodzenia z domu. Szybko i wygodnie. Ja tam jestem za pośrednikami.
Po pierwsze przestańcie spamować na forum. Usuwam już kolejny wpis i każdy kolejny będzie także usunięty. Powód: http://www.fmleasing.pl/forum/viewtopic.php?f=7&t=5339

Po drugie pośrednik będzie zawsze droższy, bo musi doliczyć swoją prowizję. Proste jak 2+2=4. Co więcej poleci nie tą firmę, która będzie najlepsza dla klienta tylko tą, która będzie najlepsza dla niego.

ODPOWIEDZ