Losy kasacji NSA w sprawie odliczania VAT od osobowych

Pytania podatkowe, wiadomości z branży leasingowej, sprzęt poleasingowy, dyskusje ogólne
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Awatar użytkownika
GBoy
PRO

Losy kasacji NSA w sprawie odliczania VAT od osobowych

Post autor: GBoy »

Michael pisze:Kolejny głos ekspercki potwierdzający, że wyrok WSA w Krakowie był słuszny, a inne WSA zabawiają się swoimi wyrokami w tworzenie norm prawnych dotyczących opodatkowania obywateli. Robić im tego nie wolno - nie pozwala na to Konstytucja RP, która stanowi, że takie rzeczy mogą być nakładane jedynie w drodze ustawy. Wyrok sądu mocy ustawy nie ma. :)
Wierzę, że jest tak jak piszesz! :mrgreen: :lol: Dla mnie ten artykuł kwalifikuje się do http://www.fmleasing.pl/forum/viewtopic.php?f=7&t=403 :mrgreen: :twisted: :twisted: Przerwałem lekture po 1szym akapicie! :mrgreen: :lol:

Uzyskaj najlepsze możliwe warunki Leasingu i Ubezpieczenia GAP

Wyszukiwarka Leasingu  - Otrzymasz oferty od bankowych leasingodawców. Porównasz warunki i unikniesz kosztownych błędów.

Kalkulator Ubezpieczenia GAP  - Kupisz dobry GAP fakturowy taniej na włąsną rękę.

Awatar użytkownika
Michał Krupiński
PRO

Re: Losy kasacji NSA w sprawie odliczania VAT od osobowych

Post autor: Michał Krupiński »

Zainteresowałem się co tam obecnie słychać w sprawie i zwróciłem się do NSA z krótkim pytankiem jak się sprawy mają.

Wklejam odpowiedź dla potomności:
Uprzejmie informuję, że sprawa o sygn. akt I SA/Kr 147/09 została zarejestrowana w Naczelnym Sądzie Administracyjnym pod sygn. akt I FSK 1099/09. Czas oczekiwania w na wyznaczenie rozprawy w Izbie Finansowej wynosi ok. 18 miesięcy od wpływu sprawy do Sądu.
Pytania? :)
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."

OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)

Awatar użytkownika
rooster
PRO

Post autor: rooster »

:shock:
Michael pisze:Pytania? :)
Mam jedno. To jakis zart?

Awatar użytkownika
Michał Krupiński
PRO

Post autor: Michał Krupiński »

rooster pisze::shock:
Michael pisze:Pytania? :)
Mam jedno. To jakis zart?
Masz na myśli te 18 miesięcy?
Niestety nie jest to żart. Uroki polskiego sądownictwa. ;)
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."

Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)

Awatar użytkownika
Lui
PRO

Post autor: Lui »

Budżetowi taka sytuacja jest w tym momencie na rękę. Mają pewność, że przez długi czas nie będą musieli hurtowo wypłacać zwrotu VAT.
Z kryzysem finansowym jest jak z piłką nożną - wszyscy się teraz na nim znają.

Awatar użytkownika
rooster
PRO

Post autor: rooster »

Lui pisze: Budżetowi państwa taka sytuacja jest w tym momencie na rękę. Mają pewność, że przez długi czas nie będą musieli hurtowo wypłacać zwrotu VAT.
Dziwnie teraz brzmia wypowiedzi urzednikow i prawnikow, ze NSA wyjasni spor i wszystko bedzie jasne. Wyjasni tylko szkoda, ze za dwa lata :(

ODPOWIEDZ