Artykuł o Leasingu - prośba do ekspertów o sprawdzenie
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Artykuł o Leasingu - prośba do ekspertów o sprawdzenie
Dzień dobry,
mam nietypową prośbę, bo mało jest for internetowych gdzie wypowiadają się specjaliści od leasingu, a raczej wszędzie piszą zwykli klienci.
Napisałam jakiś czas temu artykuł o leasingu, wyborze firmy, negocjowaniu warunków, ale prawda jest taka, że o ile ogarniam względnie finanse, to nie specjalnie znam się na leasingu i napisałam to w oparciu o jeden przypadek mojej koleżanki, której pomagałam przy wyborze leasingu na samochód.
Czy ktoś z Was mógłby rzucić na niego okiem i zweryfikować, czy nie ma tam jakichś głupot wypisanych, bo zdarzyło mi się już raz, że się nieco skompromitowałam pisząc o czymś, czego nie znałam od podszewki, co mi zostało wypomniane w komentarzach.
Ten artykuł o leasingu jest na moim blogu: antyhaczyk.blogspot.com/2014/10/leasing-najlepszy-najtanszy-gdzie.html
Wiem, przeczytałam informację odnośnie podawania linków itp. No najwyżej usuniecie temat, trudno.
Ma jeszcze jedno pytanie, otóż o programy partnerskie dotyczące leasingu. Jak widać mam tam Ideę, bo to chyba jedyna chyba względnie stała kampania w sieciach partnerskich. Tylko, że nie chcę jej tam, bo się totalnie nie sprawdza. Czy FMleasing ma jakieś programy partnerskie dotyczące leasingu?
mam nietypową prośbę, bo mało jest for internetowych gdzie wypowiadają się specjaliści od leasingu, a raczej wszędzie piszą zwykli klienci.
Napisałam jakiś czas temu artykuł o leasingu, wyborze firmy, negocjowaniu warunków, ale prawda jest taka, że o ile ogarniam względnie finanse, to nie specjalnie znam się na leasingu i napisałam to w oparciu o jeden przypadek mojej koleżanki, której pomagałam przy wyborze leasingu na samochód.
Czy ktoś z Was mógłby rzucić na niego okiem i zweryfikować, czy nie ma tam jakichś głupot wypisanych, bo zdarzyło mi się już raz, że się nieco skompromitowałam pisząc o czymś, czego nie znałam od podszewki, co mi zostało wypomniane w komentarzach.
Ten artykuł o leasingu jest na moim blogu: antyhaczyk.blogspot.com/2014/10/leasing-najlepszy-najtanszy-gdzie.html
Wiem, przeczytałam informację odnośnie podawania linków itp. No najwyżej usuniecie temat, trudno.
Ma jeszcze jedno pytanie, otóż o programy partnerskie dotyczące leasingu. Jak widać mam tam Ideę, bo to chyba jedyna chyba względnie stała kampania w sieciach partnerskich. Tylko, że nie chcę jej tam, bo się totalnie nie sprawdza. Czy FMleasing ma jakieś programy partnerskie dotyczące leasingu?
Re: Artykuł o Leasingu - prośba do ekspertów o sprawdzenie
Kiedyś była tam porównywarka z programu partnerskiego, ale ją usunęłam, bo też się totalnie nie sprawdzała. Poza tym wyświetlała nierzetelne wyniki, bo tylko tych firm, które aktualnie były w ofercie kampanii programu partnerskiego. To było bodajże z Comperii. Nie wiem jak to ugryźć, bo o ile z kontami i zwykłymi kredytami sobie radzę, to z leasingiem już nie bardzo.
- Jarosław Król
- Administracja
Nie widzę błędów w tym artykule. Nie oferujemy programów partnerskich na FmLeasing.pl
Dziękuję za odpowiedź, sprawdzenie i że się Panu chciało przeczytać. Co do programów partnerskich to szkoda, że nie macie, bo jest naprawdę niedobór jeśli chodzi o leasing. Tylko ta Idea, która się nie sprawdza. Kiedyś było więcej, EFL, Getin, ale tylko na chwilę się pojawiały.
FMLeasing jest dość znany, może kiedyś się skusicie
Pozdrawiam
FMLeasing jest dość znany, może kiedyś się skusicie

Pozdrawiam
- Jarosław Król
- Administracja
Firmy leasingowe nie chcą się w to bawić, bo leasing jest produktem "niskomarżowym", a agencje obsługujące programy partnerskie nie patrzą na jakość leadów, tylko pchają także syf, byle zrobić budżet. Po jakimś czasie wychodzi na papierze, że zleceniodawca zapłacił dużo więcej niż zarobił i wycofuje się z programu.
Dlatego leasingodawcy ograniczają się tylko do współpracy z wybranymi mediami i teraz rzadko decydują się na współpracę z ogólnodostępnymi programami partnerskimi.
Dlatego leasingodawcy ograniczają się tylko do współpracy z wybranymi mediami i teraz rzadko decydują się na współpracę z ogólnodostępnymi programami partnerskimi.
Pani Sylwio można jeszcze by było wspomnieć na blogu o "Kalkulatorze do porównania ofert leasingu" 
https://www.fmleasing.pl/forum/viewtopic.php?f=7&t=4082

https://www.fmleasing.pl/forum/viewtopic.php?f=7&t=4082
No rzeczywiście ciekawy, muszę się mu przyjrzeć jak działa.