Wcześniejsza spłata VB LEASING.

Pytania podatkowe, wiadomości z branży leasingowej, sprzęt poleasingowy, dyskusje ogólne
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Awatar użytkownika
pazur

Wcześniejsza spłata VB LEASING.

Post autor: pazur »

Witam
Mam dwa auta w VB, jedno dopiero rok cieżarówke 22% i będę ją spłacał zgodnie z harmonogramem, żeby był na firmie, wiadomo na wszystkie częsci, opony do aut mam pełne odliczenie.
Jest też drugie auto, od 05.2009, wiec w Maju będzie już odpowiednie dwa lata. Vat już i tak cały odliczony, bo było tylko 6 koła.

Czy są jakieś korzyści? Czy będziej coś taniej o odsetki?
Czy nie przepadną mi super pakiety z PZU, po prostu czy będzie ubezpieczenie kontynuowane na aktualnych warunkach. Płace sam, nie wliczne w raty.

Druga rzecz, chce to spłacić i żeby od razu po cenie wykupu odkupiła moja Mama.
Nie będzie przypału, że odliczam kupe podatku dochodowego, a następnego miesiąca sprzedaje za pare złotych.

Pozdrawiam

Uzyskaj najlepsze możliwe warunki Leasingu i Ubezpieczenia GAP

Wyszukiwarka Leasingu  - Otrzymasz oferty od bankowych leasingodawców. Porównasz warunki i unikniesz kosztownych błędów.

Kalkulator Ubezpieczenia GAP  - Kupisz dobry GAP fakturowy taniej na włąsną rękę.

Awatar użytkownika
Wolny

Re: Wcześniejsza spłata VB LEASING.

Post autor: Wolny »

Jak to na matke to zamiast jej sprzedawać lepiej zrobić darowiznę to nie będzie podatku dochodowego

Awatar użytkownika
rooster
PRO

Post autor: rooster »

pazur pisze:Witam
Mam dwa auta w VB, jedno dopiero rok cieżarówke 22% i będę ją spłacał zgodnie z harmonogramem, żeby był na firmie, wiadomo na wszystkie częsci, opony do aut mam pełne odliczenie.
Jest też drugie auto, od 05.2009, wiec w Maju będzie już odpowiednie dwa lata. Vat już i tak cały odliczony, bo było tylko 6 koła.

Czy są jakieś korzyści? Czy będziej coś taniej o odsetki?
Czy nie przepadną mi super pakiety z PZU, po prostu czy będzie ubezpieczenie kontynuowane na aktualnych warunkach. Płace sam, nie wliczne w raty.
Spalcajac wczesniej raty zostana troche obnizone, ale nie o odsetki tylko dyskonto liczone wg zapisow w owul.
Za wczesniejsze zakonczenie umowy bedzie jednak oplata jednorazowa. Ile ma VBL to musisz sprawdzic w aktualnej tabeli oplat i prowizji.

Ubezpieczenia z pakietu leasingodawcy tez nie bedzie co nie znaczy ze nie mozna znalezc innego dobrego ac w podobnej cenie

Awatar użytkownika
Tomasz Piotrowski
PRO

Post autor: Tomasz Piotrowski »

pazur, O wykupie więcej tutaj:

Jak wykupić przedmiot leasingu?
Wykup po leasingu na osobę trzecią?
Wykup przedmiotu leasingu - jak najkorzystniej wykupić?

Poza tym po co chcesz skracać umowę leasingu? Korzyści z tego nie będziesz miał zbyt wiele, chyba, że Ci na tym zależy.

ODPOWIEDZ