Carwash Investment (myjnie bezdotykowe) - hit czy raczej kit

Pytania podatkowe, wiadomości z branży leasingowej, sprzęt poleasingowy, dyskusje ogólne
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Awatar użytkownika
smichal

Re: Carwash Investment (myjnie bezdotykowe) - hit czy raczej kit

Post autor: smichal »

Mała korekta 50-18=32, czyli na razie wyciągnęli z mojego konta powierniczego 32000 zł i w umowie jest zapisek, że pieniądze mogą wybrać tylko po przedstawieniu w Banku protokołu podpisanego przez Inspektora potwierdzającego wykonanie danego etapu prac. A kwota wypłacana jest procentowym udziałem w danej inwestycji i są te udziały zawarte w umowie. Tak, że jakieś protokoły były przedstawione w Banku i chyba inspektor był prawdziwy a nie jakiś podstawiony? Ja inwestowałem w budowę myjni na 5 działkach:
Działka 1: Katowice, ul. Kościuszki
Działka 2: Pyskowice, ul. Zaolszany
Działka 3: Rybnik, ul. Chwałowicka
Działka 4: Żory, ul. Rybnicka
Działka 5: Dąbrowa Górnicza, ul. Gwardii Ludowej
Z tego co widzę na stronie to w Pyskowicach jest już zrealizowana a w Żorach w trakcie, to może na to poszły te pieniądze? Może ktoś z potwierdzić, że w tych miejscach na prawdę są już myjnie? Bo ja mam kawałek żeby tam pojechać.

Uzyskaj najlepsze możliwe warunki Leasingu i Ubezpieczenia GAP

Wyszukiwarka Leasingu  - Otrzymasz oferty od bankowych leasingodawców. Porównasz warunki i unikniesz kosztownych błędów.

Kalkulator Ubezpieczenia GAP  - Kupisz dobry GAP fakturowy taniej na włąsną rękę.

Awatar użytkownika
gosc

Post autor: gosc »

Oni nie mieli wypłacić za co pracownikom pensji za listopad i grudzień i wszyscy się zwolnili. Po nowym roku nie licząc osób, które są od tygodni/miesięcy na l4 i chyba 2 pracowników wszyscy złożyli wypowiedzenia bez okresu wypowiedzenia...
We wtorek 04.01.2011 w siedzibie firmy (z której ich wywalą pod koniec stycznia, bo jest nieopłacona) miała się odbyć sprzedaż firmowych sprzętów po cenach 70% zakupu na poczet niezapłaconych wynagrodzeń. Za kilka dni część byłych pracowników złoży pozwy do sądu pracy.
Ktoś tu myśli o dywidendach?? :)
Ta firma już praktycznie przestała istnieć i jak ktoś na coś liczy, to musi być po prostu naiwny (bez urazy).
A jak się zastanawiasz na co poszły pieniądze to zapytaj np. w bawaria motors gdzie prezes wypożyczał BMW za 7 tys miesięcznie i w kilku innych wypożyczalniach (w których nie uregulowali nawet rachunku:)).
Część dokumentacji przedstawianej w banku była najprawdopodobniej lekko mówiąc fantastyką. Reszta rozeszła się na bieżące opłaty, pracowników i wystawne życie ot cała filozofia tego biznesu. Bo niby skąd mieli mieć na opłacanie wszystkich kosztów skoro nie mieli żadnych przychodów.
Jeśli ktoś z nabitych inwestorów nadal zwleka z udaniem się do prokuratury to gratulacje. Im szybciej tym lepiej, bo jak szybko wygrać sprawę i mieć dobrego komornika to można próbować zająć jeszcze resztki majątku "spółki", bo kto pierwszy ten lepszy. Za niedługo nie będzie już czego zajmować :)

Awatar użytkownika
zainteresowany

Post autor: zainteresowany »

smichal, na pewno działa myjnia w Pyskowicach bo miałem już okazję z niej korzystać. Co do reszty to nie wiem. Znajomy mówił mi, że w Żorach zaczęła się budować latem a roboty przerwano na początku września i do tej pory nic tam się nie dzieje. :|

Awatar użytkownika
Gość

Post autor: Gość »

smichal pisze:
Jerry pisze:
dostawałem maile i pisma o stanie realizacji myjni
smichal, Co było w tych pismach? Za te 38000 zł coś powstało?
nie wiem co powstało za moje 38000 ale dostawałem tak zwane InwestorNews w których były opisy co się aktualnie dzieje na działkach w jakim stanie jest inwestycja (mogę przesłać je mailem jak jesteś zainteresowany). W lipcu była informacja, że wystartowała myjnia w Rawiczu potem było gdzie prace dobiegają końca i ogólnie wszystko ładnie wyglądało bo byłem informowany na bieżąco co się dzieje. Ale teraz widzę, że ostatni InwestorNews został przesłany 24.08.2010 potem dostałem dziwnego maila od firmy http://www.pro-invest.org że mają moje dane własnie od Carwash i czy nie chcę zainwestować w obligacje, złoto lokacyjne, nieruchomości w Berlinie, program inwestycyjny itp. ale ta strona już mi się wydała podejrzana i o niej zapomniałem - znacie tą firmę, to może są ludzie z Carwash?
No i spokojnie czekałem do nowego roku bo właśnie teraz minął okres pierwszego roku po którym ma nastąpić wypłata wynagrodzenia 14% a tu znajduje takie informację... :(
Człowieku biegnij jak najszybciej z tym do prokuratuty, to jest wyłudzenie i świadome wpwrowadzenie w błąd w celu czerpania nie legalnych korzyści, a to jest karalne, może prokuratura na skutek rozpoczęcia działań wpłynie jakoś na Bank, aby przyją inną politykę w stosunku do firmy Carwash Investment, ( firma funkcjonuje tylko formalnie na papierze - now coment)

Awatar użytkownika
Gość

Post autor: Gość »

smichal pisze:Mała korekta 50-18=32, czyli na razie wyciągnęli z mojego konta powierniczego 32000 zł i w umowie jest zapisek, że pieniądze mogą wybrać tylko po przedstawieniu w Banku protokołu podpisanego przez Inspektora potwierdzającego wykonanie danego etapu prac. A kwota wypłacana jest procentowym udziałem w danej inwestycji i są te udziały zawarte w umowie. Tak, że jakieś protokoły były przedstawione w Banku i chyba inspektor był prawdziwy a nie jakiś podstawiony? Ja inwestowałem w budowę myjni na 5 działkach:
Działka 1: Katowice, ul. Kościuszki
Działka 2: Pyskowice, ul. Zaolszany
Działka 3: Rybnik, ul. Chwałowicka
Działka 4: Żory, ul. Rybnicka
Działka 5: Dąbrowa Górnicza, ul. Gwardii Ludowej
Z tego co widzę na stronie to w Pyskowicach jest już zrealizowana a w Żorach w trakcie, to może na to poszły te pieniądze? Może ktoś z potwierdzić, że w tych miejscach na prawdę są już myjnie? Bo ja mam kawałek żeby tam pojechać.
Faktycznie Carwash Investment zrealizował tylko realizacje w Pyskowicach ( do dzisiaj podwykonawcy nie zapłacono całości należności), o jakosci wykonania lepiej nie wspominać, wiekszego gówna nie znajdziecie w całej Polsce ( ciekawe kto tą realizację dopuscił do użytkowania, zwłaszcza w aspekcie środowiskowym). Protokoły odbioru nie do końca odpowiadają prawdzie, fingowano je na potrzeby konsumcyjne Carwasha-a i podawano nie prawdziwe daty realizacji w celu wyłudzenia środków pieniężnych z Banku ,,R,, /fundusz powierniczy. Szkoda, że Bank nie zatroszczył się o swój wizerunek i dobro swojej marki. Do realizacji,,BIZNESU,, wystarczył mu tylko lipny papierek, a nikt nawet nie raczył sprawdzić czy papier odpowiada deklaracji w nim zawartej. ( Najlepsze wały odchodziły przy realizacji w Piekarach, Słubcy i Bełchatowie). Przekręt nie nabrałby takich rozmiarów, gdyby zachowano minimum ostrozności. Pozostałe wymienione prze Ciebie realizacje to już tylko jedna wielka ,,chuj......ia, w Katowicach nic się zrobiło i już nie zrobi, w Dąbrowie Górniczej pododna sytuacja , właścicielowi działki firmie Lemir/Peugot też już chyba skończyła się cierpliwość :-). Lokalizacje w Żorach i Rybniku najprawdopodobniej zmieniły właściciela z Carwash Investment na wcześniej już opisywany powyżej ,,wałek,, spółke BWE PRO. ( przeciez nie było tajemnicą już 2009 rok, że Carwash Investment teoretycznie dysponował nieruchomościami do, których nie miał nigdy żadnych praw,

A JAK WYGLĄDA MAJĄTEK FIRMY BWE PRO I Z CZEGO POWSTAŁ I W JAKI SPOSÓB ZOSTAŁA ZFINANSOWANA TA OPERACJA LOGISTYCZNA, NAPEWNO POWINNO JUŻ ZAINTERESOWAĆ ODPOWIEDNIE ORGANA PAŃSTWOWE, SAM KRS SPÓŁKI JUŻ WSZYSTKO WYJAŚNIA :-) )

Awatar użytkownika
qwe123

Post autor: qwe123 »

Znakomite są te wpisy... w pełni przedstawiają sytuację CWI...

Ciekawe czy Pani Katarzyna G. odważy się teraz zaprzeczać faktom i bronić dobre imię CWI (pewnie jest na L4 lub już się zwolniła).
A Pan Zenon Cz.? Człowiek zaiste znany wcześniej w branży finansowej (ubezpieczeniowej) niestety teraz nadwyrężył swoją reputację i zostanie mu skaza na życiorysie.

Mnie cały czas zastanawia.... jak można było dać się zmanipulować pustymi frazesami. Firma zgarnęła z rynku kilkanaście milionów i wszystko poszło w piz...u.

Jakim trzeba być człowiekiem (nie będę używał wulgarnych słów) aby tak wyrolować inwestorów (i pracowników).

Zarządem powinni zająć się "odpowiedni Panowie" (i nie piszę tu o Organach Państwowych a o prawdziwych "sprawiedliwych"). Z premedytacją zarząd działał na szkodę inwestorów. Śmiali się pewnie na swoich imprezach jak to "nabili kolejnego inwestora na kilkadziesiąt tyś zł".

Teraz poszkodowani powinni zebrać się w kupę, odnaleźć "władzę" i "wymierzyć sprawiedliwość".

Awatar użytkownika
Michał Krupiński
PRO

Post autor: Michał Krupiński »

Zarządem powinni zająć się "odpowiedni Panowie" (i nie piszę tu o Organach Państwowych a o prawdziwych "sprawiedliwych"). Z premedytacją zarząd działał na szkodę inwestorów. Śmiali się pewnie na swoich imprezach jak to "nabili kolejnego inwestora na kilkadziesiąt tyś zł".

Teraz poszkodowani powinni zebrać się w kupę, odnaleźć "władzę" i "wymierzyć sprawiedliwość".
Jak ja lubię taką dziecinadę... :roll: :D
Gościu - przyjmij do wiadomości, że tej firmie nikt nie wpłacał pieniędzy mając pistolet przystawiony do głowy.
Jak pokazał wątek na tym forum ustalenie tego, że ta firma jest co najmniej mało wiarygodna mogło zająć najwyżej kilkadziesiąt minut i to w dodatku bez ruszania czterech liter od komputera! :roll:

Jeśli ktoś tego nie zrobił, to znaczy, że albo ma lekkie podejście do swoich pieniędzy, albo coś go zaślepiło...
Tak czy inaczej myślę, że osoby, które w to weszły nie zachowały choćby w minimum zasady ograniczonego zaufania!
I to zwłaszcza wtedy kiedy działo się to już po wybuchu kryzysu gdzie takie różne fundusze, a nawet banki inwestycyjne padały jak muchy albo okazywały się fraudem (vide wspomniany Madoff).

Dlatego teraz jakieś wzywanie do "wymierzania sprawiedliwości" przez "odpowiednich panów" jest po prostu głupie.
Mało komuś jednej głupoty? Chciałby wdepnąć w jeszcze większe g...? :roll:
Takie wpisy świadczą o jakiejś skrajnej infantylności. :|

Trzeba teraz walczyć mozolnie o swoje, skoro nie zadbało się dostatecznie o swój interes odpowiednio wcześnie. Są jacyś wierzyciele tej firmy? Może warto byłoby złożyć wniosek o upadłość skoro nie reguluje ona swoich należności? Skoro kolega tu pisze, że zostało coś na koncie to może jest tego więcej? Może nie warto czekać aż nie zostanie nic! :idea:
W każdym razie ja nie znam dokładnie sytuacji, nie wiem jak skonstruowane są umowy, tak tylko luźno myślę... Zmierzałbym po prostu do tego, żeby jak najszybciej odciąć towarzystwo od reszty pozostałych pieniędzy i przejąć jakieś działki/myjnie, póki są jeszcze majątkiem firmy. :idea:
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."

OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)

Awatar użytkownika
były pracownik

Post autor: były pracownik »

Ciekawostką jest to, że większość ludzi znajdujących się do tej pory po złej stronie mocy (Carwsh) i pracujących dla dobra tego ,,wałka,, nie miało nawet wyższego wykształcenia, nie mówiąc już o odpowiednich kwalifikacjach czy bogatym doświadczeniu zawodowym. Pani Dyr.Katarzyna Gębka wcześniej pracowała np. w s lepie mięsnym za ladą, to niestety nie jest żart, a Pani Dyr Anna Sztowska (podobna konfiguracja tylko troszkę inna specjalizacja-wały), z dużym trudem ledwo skończyła szkołę średnią i nigdy uciwie nie pracowała, oczywiście nie licząc spółek/przekrętów Pana

Awatar użytkownika
Dziennikarz śledczy

Post autor: Dziennikarz śledczy »

Czy któryś z byłych pracowników może pomóc ? Kilka miesięcy temu Zenon Cz. razem ze Zdzisławem S. próbowali "wykolegować" Adriana G. Miał do tego miedzy innym posłużyć Przemysław M. Patrz: http://www.goldenline.pl/przemyslaw-michalak3. Co wiecie na ten temat ? Nazwa firmy "córki" http://www.cmkmyjnie.pl

pozdrawiam wszystkich walczących

Awatar użytkownika
CMKmyjnie

Post autor: CMKmyjnie »

Anonymous pisze:Czy któryś z byłych pracowników może pomóc ? Kilka miesięcy temu Zenon Cz. razem ze Zdzisławem S. próbowali "wykolegować" Adriana G. Miał do tego miedzy innym posłużyć Przemysław M. Patrz: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.goldenline.pl/przemyslaw-mic ... k3</a><!-- m -->. Co wiecie na ten temat ? Nazwa firmy "córki" <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.cmkmyjnie.pl">http://www.cmkmyjnie.pl</a><!-- m -->

pozdrawiam wszystkich walczących
Witam,

Jestem właścicielem CMK myjnie.

Zostałem wykolegowany wraz z innymi byłymi pracownikami CWI. Dementuje jakąkolwiek pomoc przy wykolegowaniu kogokolwiek. CWI winna mi jest sporą kasę, sprawa jest w Sądzie, na wszystko mam odpowiednie dokumenty. Z uwagi na współpracę z takimi oszustami jak Carwash Investment Sp. z o. o. wolę pracować u siebie i współpracować z uczciwymi ludźmi, których przez takie nieuczciwe hieny jest coraz mniej. Moja firma nie jest żadną firmą córką!!! Jest moją własnością, na której dobre imię ciężko pracujemy - ja i moi bliscy współpracownicy!!! Proszę nie kojarzyć mojej firmy z tymi oszustami, uprzedzam że takie oskarżenia mogą skończyć się w Sądzie !!! Podstawą takiego roszczenia będzie art. 24 § 1 i § 2 Kodeksu cywilnego w związku z art. 23 K.c.

Zablokowany