Carwash Investment (myjnie bezdotykowe) - kontynuacja

Pytania podatkowe, wiadomości z branży leasingowej, sprzęt poleasingowy, dyskusje ogólne
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Awatar użytkownika
gregore

Re: Carwash Investment (myjnie bezdotykowe) - kontynuacja

Post autor: gregore »

Dick pisze:Witam
Śledzę to forum z zainteresowaniem,do tej pory nie włączałem się do dyskusji ale już chyba czas na to.
W tym wątku dyskusja miała być merytoryczna o faktach bez niepotrzebnych emocji lecz zaczyna zmierzać znowu w złym kierunku.
Czyżby celowo -ktoś chce rozmyć temat ???
Jestem zainteresowany tym gdzie są pieniądze CWI i ile ich zostało(są tam również moje wkłady które chcę odzyskać !)
Pracownicy wcześniej czy póżniej dostaną swoje wynagrodzenia, pozostali inwestorzy muszą teraz zabezpieczyć pozostałe środki.
Wątki dotyczące spółek BWE PRO czy UNITOM mogą być kluczowe.
Jaki jest stan majątku CWI czy są jakieś nieruchomości których są właścicielami- myjnie w Pyskowicach,Rawiczu,Koninie, Słupcy to własność CWI czy innych spółek ?
Jeżeli jak twierdzicie na forum one funkcjonują to ktoś nimi zarządza... to że "Pan Kazio ze złomu" pilnuje to nie wszystko.Ktoś zamawia chemie,serwis wybiera utarg.

Jest post o zgłoszeniu do prokuratury czy to prawda?
Jaka to prokuratura?

Myjnie w Koninie i Słubcy należą do BWE PRO, Jedyną myjnią, która formalnie w pełni należy do CWI jest myjnia w Rawiczu, ( niestety na tej lokalizacji ciążą bardzo duże zastawy bankowe, myjnia została kupiona za ok. 350 -370 tys, suma zastawów znacznie przewyższa tą wartość). Myjnia w Pyskowicach stoi natomiast na dzierżawionym gruncie. Jeżeli chodzi o ,,zarządzanie,, tymi lokalizacjami (pobieraniem przychodów), obecnie zajmuje się tym nie jaki Pan Grzegorz Wilczyński, który formalnie nie jest i nigdy nie był pracownikiem CWI, facet ma zgłoszoną działalność gospodarczą (kolega z czasów szkoły średniej Pana Adriana G i wierny ,,piesek,, Pana Patryka B), gość wystawia tylko faktury, jaki obecnie ma w tym interes.......?

Uzyskaj najlepsze możliwe warunki Leasingu i Ubezpieczenia GAP

Wyszukiwarka Leasingu  - Otrzymasz oferty od bankowych leasingodawców. Porównasz warunki i unikniesz kosztownych błędów.

Kalkulator Ubezpieczenia GAP  - Kupisz dobry GAP fakturowy taniej na włąsną rękę.

Awatar użytkownika
gregore

Lokalizacje w Rawiczu i Pyskowicach, wyposażone są w system CCTV (zdalny dostęp), czas przechowywania zapisu obrazu w wypadku Rawicza to ok. 30dni w przypadku Pyskowic to ok.90 dni. Jeżeli zajdzie taka potrzeba to obraz z Pyskowic na pewno będzie można otworzyć z pozycji administratora, oczywiście jeżeli wyjdzie taki stosowny nakaz urzędowy np. z prokuratury do firm instalujących system CCTV na tych obiektach (dwie różne firmy, firmie montującej instalacje w miesiącu kwietniu 2010r w Rawiczu do dzisiejszego dnia nie zapłacono za za instalowany system.(Administrator systemu z łatwością będzie mógł odtworzyć historię funkcjonowania obiektu w osi czasu i zlokalizować kto pobiera tam obecnie pieniążki ( w przypadku Rawicza z dokładnością co do złotóweczki, ciekawe ile zostało zafiskalizowane:-) i do czyjej kieszonki trafiają pieniążki z wygenerowanych przychodów myjni w Rawiczu i Pyskowicach, ..........., i.............BWE PRO

Awatar użytkownika
Dick

Post autor: Dick »

Myjnie w Koninie i Słubcy należą do BWE PRO, Jedyną myjnią, która formalnie w pełni należy do CWI jest myjnia w Rawiczu, ( niestety na tej lokalizacji ciążą bardzo duże zastawy bankowe, myjnia została kupiona za ok. 350 -370 tys, suma zastawów znacznie przewyższa tą wartość). Myjnia w Pyskowicach stoi natomiast na dzierżawionym gruncie. Jeżeli chodzi o ,,zarządzanie,, tymi lokalizacjami (pobieraniem przychodów), obecnie zajmuje się tym nie jaki Pan Grzegorz Wilczyński, który formalnie nie jest i nigdy nie był pracownikiem CWI, facet ma zgłoszoną działalność gospodarczą (kolega z czasów szkoły średniej Pana Adriana G i wierny ,,piesek,, Pana Patryka B), gość wystawia tylko faktury, jaki obecnie ma w tym interes.......?
[/quote]

A w takim razie kto jest właścicielem Pyskowic...
wierny ,,piesek,, Pana Patryka B), gość wystawia tylko faktury
komu wystawia faktury CWI ? czy płaci od razu z utargu za gaz -chemie- wodę-serwis...przy tej pogodzie koszty utrzymania myjni to spora kwota może nie starczyć z utargu.

Awatar użytkownika
mars

Post autor: mars »

Podobno w calosci zostalo zebrane 12 lub 13 milionow, okolo 5 milionow jest nadal na rachunkach powierniczych, dane nadal nie oficjalne, czyli za 7 milionow zostaly zakupiona ruina w Rawiczu za okolo 370 tysiecy i wybudowana 1 myjnia w Pyskowicach za okolo 740 tysiecy, czyli inwestorzy powierzyli CWI 7 milionow ktore zarzad CWI wydal a inwestorzy slali sie dumnymi wlascicielami 2 stert zlomu na kwote 1 miliona, tylko skakac z radosci, a byli pelnomocnicy zarzadu twierdza ze zadne pieniadze nie zostaly zmarnowane bo na wszystko sa faktury, niech zgadne
pewnie te sledziki na imprezie w lipcu kosztowaly pozostale 6 milionow

Awatar użytkownika
Dick

a.ferczykowski pisze:Global Information Network
Szukaj firmę po nazwie
Szukanie zaawansowane
BWE PRO SP. Z O.O. SPÓŁKA KOMANDYTOWA
Adres 40-027 KATOWICE FRANCUSKA 35/ Województwo: ŚLĄSKIE
KRS 0000289182
NIP 665-284-85-93
REGON 300674947
Status firmy Firma zarejestrowana w KRS od 2007-09-27. Firma aktywna.
Sposób reprezentacji DO REPREZENTACJI SPÓŁKI UPRAWNIONY JEST KOMPLEMENTARIUSZ. KOMPLEMENTARIUSZA REPREZENTUJE: W PRZYPADKU ZARZĄDU JEDNOOSOBOWEGO PREZES ZARZĄDU SAMODZIELNIE, W PRZYPADKU ZARZĄDU WIELOOSOBOWEGO PREZES ZARZĄDU SAMODZIELNIE LUB WICEPREZES ZARZĄDU DZIAŁAJĄCY ŁĄCZNIE Z PROKURENTEM; OBECNIE CZŁONKAMI ZARZĄDU SĄ: ADRIAN GRANDKE - PREZES ZARZĄDU, ZDZISŁAW SALWA - WICEPREZES ZARZĄDU; PROKURENTEM KOMPLEMENTARIUSZA JEST ANNA SZATOWSKA

Witam,
Mam pytanie, skąd pochodzi informacja o tym, że CWI ma tylko 1% udziałów w BWE PRO SP. Z O.O. SPÓŁKA KOMANDYTOWA. Czy w spółce komandytowej komplementariusz może mieć tylko 1 % udziałów. Czy przypadkiem CWI nie kupiło spółki będącej właścicielem myjni razem z ta myjnią ?
Też mi nie pasuje ten 1%. Nie jestem może zbyt biegły w prawie spółek handlowych ale:

Spółka komandytowa – spółka osobowa mającą na celu prowadzenie przedsiębiorstwa pod własną firmą. Za zobowiązania spółki wobec wierzycieli odpowiada w sposób nieograniczony co najmniej jeden wspólnik (komplementariusz), a odpowiedzialność co najmniej jednego wspólnika jest ograniczona (komandytariusz).
Komplementariusz – odpowiada za zobowiązania spółki całym swoim majątkiem (odpowiedzialność bez ograniczeń). Odpowiedzialność komplementariusza za zobowiązania spółki została ukształtowana w analogiczny sposób jak odpowiedzialność wspólnika spółki jawnej, jest zatem nieograniczona, osobista, solidarna i subsydiarna.

Awatar użytkownika
mars

gregore pisze:
Śledzę to forum z zainteresowaniem,do tej pory nie włączałem się do dyskusji ale już chyba czas na to.
W tym wątku dyskusja miała być merytoryczna o faktach bez niepotrzebnych emocji lecz zaczyna zmierzać znowu w złym kierunku.
Jestem zainteresowany tym gdzie są pieniądze CWI i ile ich zostało(są tam również moje wkłady które chcę odzyskać !)
Pracownicy wcześniej czy póżniej dostaną swoje wynagrodzenia, pozostali inwestorzy muszą teraz zabezpieczyć pozostałe środki.
Jaki jest stan majątku CWI czy są jakieś nieruchomości których są właścicielami- myjnie w Pyskowicach,Rawiczu,Koninie, Słupcy to własność CWI czy innych spółek ?
Jeżeli jak twierdzicie na forum one funkcjonują to ktoś nimi zarządza... to że "Pan Kazio ze złomu" pilnuje to nie wszystko.Ktoś zamawia chemie,serwis wybiera utarg.

Jaka to prokuratura?

Awatar użytkownika
mars

gregore pisze:

Jaka to prokuratura?

Awatar użytkownika
gregore

Dick pisze:
Szukaj firmę po nazwie
Szukanie zaawansowane
KRS 0000289182
NIP 665-284-85-93
REGON 300674947
Sposób reprezentacji DO REPREZENTACJI SPÓŁKI UPRAWNIONY JEST KOMPLEMENTARIUSZ. KOMPLEMENTARIUSZA REPREZENTUJE: W PRZYPADKU ZARZĄDU JEDNOOSOBOWEGO PREZES ZARZĄDU SAMODZIELNIE, W PRZYPADKU ZARZĄDU WIELOOSOBOWEGO PREZES ZARZĄDU SAMODZIELNIE LUB WICEPREZES ZARZĄDU DZIAŁAJĄCY ŁĄCZNIE Z PROKURENTEM; OBECNIE CZŁONKAMI ZARZĄDU SĄ: ADRIAN GRANDKE - PREZES ZARZĄDU, ZDZISŁAW SALWA - WICEPREZES ZARZĄDU; PROKURENTEM KOMPLEMENTARIUSZA JEST ANNA SZATOWSKA

aby, zweryfikować informacje dotyczące jednego 1% potrzebny jest pełny odpis KRS ( w umowie zawarcia spółki jest także te info), w między czasie Panowie musieli zmienić stan prawny no i mamy spólkę komandytową
Witam,
Mam pytanie, skąd pochodzi informacja o tym, że CWI ma tylko 1% udziałów w BWE PRO SP. Z O.O. SPÓŁKA KOMANDYTOWA. Czy w spółce komandytowej komplementariusz może mieć tylko 1 % udziałów. Czy przypadkiem CWI nie kupiło spółki będącej właścicielem myjni razem z ta myjnią ?
Też mi nie pasuje ten 1%. Nie jestem może zbyt biegły w prawie spółek handlowych ale:

Spółka komandytowa – spółka osobowa mającą na celu prowadzenie przedsiębiorstwa pod własną firmą. Za zobowiązania spółki wobec wierzycieli odpowiada w sposób nieograniczony co najmniej jeden wspólnik (komplementariusz), a odpowiedzialność co najmniej jednego wspólnika jest ograniczona (komandytariusz).
Komplementariusz – odpowiada za zobowiązania spółki całym swoim majątkiem (odpowiedzialność bez ograniczeń). Odpowiedzialność komplementariusza za zobowiązania spółki została ukształtowana w analogiczny sposób jak odpowiedzialność wspólnika spółki jawnej, jest zatem nieograniczona, osobista, solidarna i subsydiarna.

Awatar użytkownika
gregore

gregore pisze:
Dick pisze:
Szukaj firmę po nazwie
Szukanie zaawansowane
KRS 0000289182
NIP 665-284-85-93
REGON 300674947

aby, zweryfikować informacje dotyczące jednego 1% potrzebny jest pełny odpis KRS ( w umowie zawarcia spółki jest także te info), w między czasie Panowie musieli zmienić stan prawny no i mamy spólkę komandytową
Witam,

Witam,

Aby, zweryfikować informacje dotyczące jednego 1% potrzebny jest pełny odpis KRS ( w umowie zawarcia spółki jest także te info), w między czasie Panowie musieli zmienić stan prawny no i mamy spólkę komandytową, wydaje mi się, iż pełny odpis z KRS był już w poprzedniej edycji prezentowany na tym forum, głównym udziałowcem spółki był wtedy Patrk Bugla, dyr ds. rozwoju w CWI, prawa ręka A.G.

Awatar użytkownika
Dick

Z odpisu wynika że P.Bugla jest komandytariuszem i odpowiada tylko do wysokości wniesionych wkładów, natomiast CWI jest komplementariuszem i odpowiada całym majątkiem.

może są jakieś informacje na temat naszych ulubieńców... na Warszawskiej się nie pokazują ? gdzieś muszą się spotykać, ktoś prowadzi księgowość ,składa deklarację VAT. Całej dokumentacji nie spakowano chyba w teczkę , co się dzieje z biurem ?
Wcześniej pisano że do końca stycznia mają się wynieść z Warszawskiej już się to stało...

ODPOWIEDZ