Carwash Investment (myjnie bezdotykowe) - kontynuacja

Pytania podatkowe, wiadomości z branży leasingowej, sprzęt poleasingowy, dyskusje ogólne
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Awatar użytkownika
mars

Re: Carwash Investment (myjnie bezdotykowe) - kontynuacja

Post autor: mars »

Najbardziej aktywni byli pracownicy ktorzy zostali zwolnieni w grudniu, ciekaw jestem jak ich roszczenie zostaly rozwiazane ?

Uzyskaj najlepsze możliwe warunki Leasingu i Ubezpieczenia GAP

Wyszukiwarka Leasingu  - Otrzymasz oferty od bankowych leasingodawców. Porównasz warunki i unikniesz kosztownych błędów.

Kalkulator Ubezpieczenia GAP  - Kupisz dobry GAP fakturowy taniej na włąsną rękę.

Awatar użytkownika
naiwny10

Post autor: naiwny10 »

mars pisze:Najbardziej aktywni byli pracownicy ktorzy zostali zwolnieni w grudniu, ciekaw jestem jak ich roszczenie zostaly rozwiazane ?
Powstała nowa spółka Polskie Myjnie(wpis do KRS z dniem 01.02.2011r), która zamierza dalej realizować inwestycje na działkach dzierżawionych dotychczas przez CWI i chce nawiązać współpracę w zaresie wykonawstwa robót budowlanych. Podobno obiecano pracownikom, że dostaną jakieś pieniądze gdyż ta nowa spółka ma zapłacić CWI za dokumentację tych działek.

Awatar użytkownika
gregore

Post autor: gregore »

naiwny10 pisze:
mars pisze:Najbardziej aktywni byli pracownicy ktorzy zostali zwolnieni w grudniu, ciekaw jestem jak ich roszczenie zostaly rozwiazane ?
Powstała nowa spółka Polskie Myjnie(wpis do KRS z dniem 01.02.2011r), która zamierza dalej realizować inwestycje na działkach dzierżawionych dotychczas przez CWI i chce nawiązać współpracę w zaresie wykonawstwa robót budowlanych. Podobno obiecano pracownikom, że dostaną jakieś pieniądze gdyż ta nowa spółka ma zapłacić CWI za dokumentację tych działek.

Polskim Myjnią życzymy powodzenia (Panowie Jurek, Bugla, Cholewa: myjnia to nie dyskoteka :-), a brzydki zapach z CWI i tak będzie się ciągnął za Wami). Osiem działek z całej palety oferowanej w CWI ma gotowe PNB ( bo mowa chyba o dokumentacji tych dzierżawionych przez CWI działek :-)). Załóżmy, że pozwolenie to zostanie przejęte cesją od CWI przez ,,Myjnie Polskie,, za kwotę 25 tys.PLN neto szt., to mamy zaledwie 200 tys. PLN., Zobowiązania CWI wobec tylko pracowników przekraczają znacznie tą kwotę. Nazwa firmy się nam zmieniła tylko klimaty wokół Zarządu ,,Polskich Myjni,, pozostają takie same jak wokół CWI :-(, przecież zaufa nam teraz każdy, komu wszystko obiecamy jako nowy podmiot to my już nic nie mamy wspólnego z CWI:-)-ha ha dobre !!! pozdrawiamy Tarnobrzeg -)

Awatar użytkownika
mars

Post autor: mars »

Tylko 8 dzialek ? Podobno umow bylo ponad 100, ponad 100 umow rezerwacyjnych, ile tych umow rezerwacyjnych bylo w calosci ? I ile mogly kosztowac ? a ile moga byc warte teraz dla potencjalnego nabywcy tych umow ?

Awatar użytkownika
naiwny10

mars pisze:Tylko 8 dzialek ? Podobno umow bylo ponad 100, ponad 100 umow rezerwacyjnych, ile tych umow rezerwacyjnych bylo w calosci ? I ile mogly kosztowac ? a ile moga byc warte teraz dla potencjalnego nabywcy tych umow ?
Dla potencjalnego nabywcy niestety nie są warte NIC. To tylko świstki papieru mówiące o tym, że klient wpłaca 25000 zł na rezerwację działki, na którą CWI może podpisze umowę dzierżawy i spróbuje wybudować tam myjnię. Jak się okazało to na większości działek nie było możliwości budowy myjni, bo albo nie pozwalały na to warunki zabudowy, albo nie było możliwości technicznych posadowienia myjni (np. przebiegająca przez działkę magistrala ciepłociągu itp.), albo po prostu właściciel nie miał najmniejszej ochoty dzierżawić działki CWI. Klienci upominali się wtedy o zwrot pieniędzy a CWI "mydliło" im oczy obietnicami, że poszukują nowej lokalizacji zamiennej. I tak to się kręciło przez prawie półtora roku.
A wartość tak naprawdę stanowią tylko uzyskane pozwolenia na budowę a tych nie dość że jest bardzo mało, to jak się okazuje zostały już przejęte przez nową spółkę.

Awatar użytkownika
naiwny10

mars pisze:To jest zbyt powazna sprawa zeby sobie robic zarty, jakies konkrety ktore mozna zweryfikowac ?
Rozmawiałem przez telefon z pracownikiem stacji paliw LOTOS, na działce której stoi myjnia i potwierdził, że myjnia nie działa i zostały częściowo zdemontowane urządzenia. Stacja Lotos przy ul. Sarnowskiej 2, tel. (065) 546 52 12

Awatar użytkownika
gregore

Cytat;
,,OSOBY POKRZYWDZONE DZIAŁALNOŚCIĄ CARWASH INVESTMENT SP. Z O.O. W KATOWICACH PROSIMY O KONTAKT Z KANCELARIĄ:

ADWOKACI I RADCY PRAWNI BORÓWKA & LENIK SC
TEL. 32/ 253.51.52 (53)
E-MAIL: kancelaria@adwokaciradcy.pl ,,

dobre :-)

Awatar użytkownika
marian_sz

Post autor: marian_sz »

Jestem tu nowy, ale uważnie przeczytałem wasze posty. Też mam problem z CWI. Czy ktoś wie może czy toczy się jakieś postępowanie karne? Jeśli tak to jaka prokuratura je prowadzi i jaka jest ewentualnie sygnatura w tej sprawie?

Z góry dziękuje za info.

Awatar użytkownika
gregore

,,Jestem tu nowy, ale uważnie przeczytałem wasze posty. Też mam problem z CWI. Czy ktoś wie może czy toczy się jakieś postępowanie karne? Jeśli tak to jaka prokuratura je prowadzi i jaka jest ewentualnie sygnatura w tej sprawie?,,

Drogi ,,kolego,, odpowiedź jest chyba oczywista !!!, pytanie tylko po Ci tak szczegółowe informacje, i tak jako osoba ,,postrona,, nie będziesz miał wglądu do akt sprawy .To chyba jest oczywiste zrozumiałe, a skoro sam masz problem z CWI to jako osoba dorosła chyba wiesz co powinieneś z tym zrobić i jaki powinieneś obrać kierunek. Jednakże jeżeli masz z tym problem to proponuję skorzystać z poniższych namiarów :-), swój swojego zrozumie :-)

ADWOKACI I RADCY PRAWNI BORÓWKA & LENIK SC
TEL. 32/ 253.51.52 (53)
E-MAIL: kancelaria@adwokaciradcy.pl ,,

Awatar użytkownika
Michał Krupiński
PRO

Post autor: Michał Krupiński »

dobre
swój swojego zrozumie

gregore, O co chodzi z tą kancelarią, bo przyznam się, że nie łapię tych złośliwości - chyba, że źle rozumiem, że to są złośliwości.
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."

OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)

ODPOWIEDZ