fotos:

link do programu wersji 32 i 64 bitowej
http://www.sendspace.pl/file/7d1f862ebda83c3bf9265b0
Prośba do Admina
Proszę usunąć wszystkie poprzednie posty i zostawić te dwa ostatnie.
Dziękuję
Forumowiczów proszę o komentarze

ojtam ojtam. bez zbędnej skromności powiem Ci, że kalkulator na naszej stronie www używa aktualnej stopy procentowej - a dokładniej "z wczoraj", by zawsze mieć tą oficjalnie opublikowaną.Tomek_P pisze:Za takie rzeczy to do łagru zsyłają.![]()
![]()
Mówiąc serio raczej rzadko która aplikacja sieciowa ma podgląd na oprocentowanie rzeczywiste. Przynajmniej ja tu niestety nie pomogę.
Mam wrażenie, że nie bardzo rozumiesz o co chodzi w tym kalkulatorze.ojtam ojtam. bez zbędnej skromności powiem Ci, że kalkulator na naszej stronie www używa aktualnej stopy procentowej - a dokładniej "z wczoraj", by zawsze mieć tą oficjalnie opublikowaną.
(...)
Rafael22 rozumiem, że Twój pomysł na kalkulator zainicjowała myśl o nadchodzącym leasingu konsumenckim??
bo tak na wprost przyrównanie oprocentowania leasingu do kredytu dla firmy nie ma sensu (może trochę przy leasingu finansowym).
Mój pomysł na kalkulator zrodził się z kilku powodów które nałożyły się na siebie.amberfinance.pl pisze:a tak mocniej w temacie:
Rafael22 rozumiem, że Twój pomysł na kalkulator zainicjowała myśl o nadchodzącym leasingu konsumenckim??
bo tak na wprost przyrównanie oprocentowania leasingu do kredytu dla firmy nie ma sensu (może trochę przy leasingu finansowym).
Koszt finansowania nie jest zagadnieniem czysto teoretycznym.amberfinance.pl pisze:Michael to co piszesz jest prawdą... ale tak naprawdę jest tylko czysto teoretycznym zagadnieniem.
byłem przez pewien czas dyrektorem finansowym, radziłem sobie całkiem całkiem, i powiem Ci, że decydowałem o zakupie/leasingu wielu przedmiotów i za każdym razem miałem tylko jedno na uwadze - PŁYNNOŚĆ FINANSOWĄ. Całkowity koszt był rzeczą ważną ale wtórną, wychodziłem od tego ile mamy kasy i na jakie obciążenie miesięczne możemy sobie spokojnie pozwolić.
No właśnie o tym pisałem w poprzednim poście.łatwiej będzie Klientom zrozumieć poszczególne oferty. bo tak jak napisał Rafael przy kredycie od razu widzisz ile procent cie kosztuje kredyt i raczej każdy wie, 15% to droższy kredyt niż ten o 13% (abstrahując od innych kosztów) a przy leasingu 115% to nie zawsze gorzej jak 113%