Przede wszystkim sprzedają bajki odnośnie rentowności. I nie mam tu na myśli koloryzowania rzeczywistości, tylko to jest, moim zdaniem, grubo przesadzona, świadoma konfabulacja.

Jak już ktoś sprzedaje takie bajki, to jego wiarygodność spada w moich oczach do zera.
Też teraz popatrzyłem sobie w necie o co chodzi z tą firmą. Wykorzystują wszystkie możliwe kanały i techniki PR, żeby sprzedać się w necie.
Są wszędzie. Okrągłe i piękne słówka. Zero konkretów, tylko granie na emocjach. Moim zdaniem mamy tu do czynienia z grubo ciosanym nawijaniem makaronu na uszy.
Poważni ludzie nie dadzą się na to nabrać - podejrzewam, że chodzi o zwrócenie się do naiwnych/pazernych ciułaczy, którzy odłożyli trochę grosza...
Skojarzenie Roostera z systemem argentyńskim jest moim zdaniem bardzo celne.
Aczkolwiek nie twierdzę, że tak jest. Może jacyś goście faktycznie wpadli na pomysł na zarobek dla siebie i przy okazji innych.
Ale ich techniki budzą u mnie skrajną nieufność.

Potencjalnym zainteresowanym proponuję sprawdzić wszystko dokładnie i na chłodno. I nie dać się uwieść pięknym tekstom. Podejrzewam zresztą, że pięknie prezentowanym przez pięknie ubranych "ludzi sukcesu", w pięknych biurach, itd...
Całe szczęście jednak, że na naszym forum zalogował się Inwestor. Mam nadzieję, że on rozwieje nasze wątpliwości i uwiarygodni tą dziwną firmę, odpowiadając na zadane już pytania i kolejne...