Leasing osobowego NIE bedąc płatnikiem Vat-u.
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Re: Leasing osobowego NIE bedąc płatnikiem Vat-u.
Wątek stary, ale podłączę się do niego zamiast tworzyć nowy. Tak jak autor tematu prowadzę jednoosobową DG od ponad dwóch lat, nie jestem płatnikiem VAT ze względu na przedmiot działalności. Czy przy zakupie samochodu osobowego w leasingu będę mógł odliczyć sobie 6000 zł z tytułu VAT?
Odpowiem pytaniem na pytanie - odliczasz od czegokolwiek VAT?Stalker pisze:Wątek stary, ale podłączę się do niego zamiast tworzyć nowy. Tak jak autor tematu prowadzę jednoosobową DG od ponad dwóch lat, nie jestem płatnikiem VAT ze względu na przedmiot działalności. Czy przy zakupie samochodu osobowego w leasingu będę mógł odliczyć sobie 6000 zł z tytułu VAT?
Raty brutto w koszty (KUP) dajesz i to tyle co możesz zrobić
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Z formy pytania rozumiem, że moje pierwsze pytanie było retoryczne... Racja, dziękuję.