Lista osobówek z kratką ze 100% odliczeniem VAT (180 modeli)

Pytania podatkowe, wiadomości z branży leasingowej, sprzęt poleasingowy, dyskusje ogólne
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Awatar użytkownika
BEZK

Re: Lista osobówek z kratką ze 100% odliczeniem VAT (150 modeli)

Post autor: BEZK »

Witam,

Jak to jest z tą homologacją w przypadku Volkswagena Golfa i Polo? Obdzwoniłem wszystkich dilerów w Poznaniu i nikt o takiej homologacji nie słyszał. Na www.vw.pl też milczą.

BK

Uzyskaj najlepsze możliwe warunki Leasingu i Ubezpieczenia GAP

Wyszukiwarka Leasingu  - Otrzymasz oferty od bankowych leasingodawców. Porównasz warunki i unikniesz kosztownych błędów.

Kalkulator Ubezpieczenia GAP  - Kupisz dobry GAP fakturowy taniej na włąsną rękę.

Awatar użytkownika
Lui
PRO

Post autor: Lui »

BEZK pisze:Witam,

Jak to jest z tą homologacją w przypadku Volkswagena Golfa i Polo? Obdzwoniłem wszystkich dilerów w Poznaniu i nikt o takiej homologacji nie słyszał. Na http://www.vw.pl też milczą.

BK
Też słyszałem o jakiś problemach - co prawda to było związane z Passatem, ale może dotyczy też innych modeli.
Podobno Passat ma już homologację, ale nie można takiego jeszcze kupić. :roll:
Pewnie to samo jest z Golfem i Polo. Ciekawe dlaczego.

Informacja o homologacji dla tych modeli była podawana publicznie w różnych mediach. Przykład pierwszy z brzegu:
http://moto.money.pl/wiadomosci/flota/a ... 46673.html

Ktoś wie coś więcej na ten temat?
Z kryzysem finansowym jest jak z piłką nożną - wszyscy się teraz na nim znają.

OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)

Awatar użytkownika
Michał Krupiński
PRO

Post autor: Michał Krupiński »

Ktoś wie coś więcej na ten temat?
Żeby się upewnić przedzwoniłem ponownie do Kulczyk Tradex.

Faktycznie jest chyba jakiś problem w przepływie informacji pomiędzy KT, a dealerami Volkswagena. :?
Te samochody posiadają już homologację, natomiast faktycznie ich dostępność zelży od cyklu produkcyjnego.

I tu powiedzieli mi, żeby dowiadywać się u dealerów co kilka dni (sic!). :?

Przedzwoniłem też do znajomego w jednym z salonów VW i powiedział, że np. Passat z homologacją będzie fizycznie dostępny pewnie pod sam koniec roku.
Pewnie więc ta samochody wyjeżdżają już z kratką z fabryki, a wiadomo, że cykl produkcyjny trwa te kilka czy kilkanaście tygodni. Więc wszystko by się zgadzało.
Szkoda tylko, że w salonach niekoniecznie o tym wiedzą. :roll:
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."

Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)

Awatar użytkownika
Gość

Post autor: Gość »

Witam,

jeśli chodzi o Golfa to salony twierdzą, że tylko wersja Variant (kombi) będzie miała homologację. Jeśli to prawda nie rozumiem dlaczego Polo w hatchbacku będzie można nabyć z homologacją ciężarową, a Golfa w hatchbacku już nie...

Pozdrawiam,
Piotr

Awatar użytkownika
Hoover
PRO

Post autor: Hoover »

jeśli chodzi o Golfa to salony twierdzą, że tylko wersja Variant (kombi) będzie miała homologację. Jeśli to prawda nie rozumiem dlaczego Polo w hatchbacku będzie można nabyć z homologacją ciężarową, a Golfa w hatchbacku już nie...
Oni co chwila mówią co innego. Jacyś ogólnie nieogarnięci są.
Skoda, Seat i Audi już dawno wprowadzili homologacje, a tutaj nie wiem... :roll:

Awatar użytkownika
GBoy
PRO

Post autor: GBoy »

a tutaj nie wiem...
Trochę firm jeździło na Passatach, Jettach i Golfach! :) Ciekawe ile stracili tego rynku. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Lui
PRO

Trochę firm jeździło na Passatach, Jettach i Golfach! :) Ciekawe ile stracili tego rynku. :mrgreen:
Ford, Opel, Skoda i Toyota nie martwią się z powodu opieszałości Volkswagena. 8-)

Awatar użytkownika
Michał Krupiński
PRO

Re: Lista osobówek z kratką ze 100% odliczeniem VAT (153 modele)

Post autor: Michał Krupiński »

Dawno nie pojawiały się nowe pozycje samochodów z kratką, aż do dziś... :)

Infiniti dostał homologację na modele EX i FX.
Dopłata wynosi 4000 PLN.
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."

Awatar użytkownika
MG

Post autor: MG »

Witam,

czy ktos slyszal cokolwiek odnosnie Opla Astry 4?

Z gory dziekuje za informacje i pozdrawiam

M.

Awatar użytkownika
Lui
PRO

Ponoć ma być nowa Astra. Tak się chwalili niedawno.

ODPOWIEDZ