Carwash Investment (myjnie bezdotykowe) - hit czy raczej kit
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Re: Carwash Investment (myjnie bezdotykowe) - hit czy raczej kit
Jeśli otwiera się inna spółkę córkę w branży np. reklamowej to... po to aby przepompować kasę.
Jak udowodnisz, że powstała agencja reklamowa wykonała swoją pracę za odpowiednio skalkulowaną cenę?
Jeśli zlecasz komuś wybudowanie domu to jest to produkt materialny - możesz sprawdzić orientacyjnie ile kosztuje jego wybudowanie (materiał, działka, robocizna). Jak masz domek 100m2 to dziwne by było, że ktoś płaci za niego 10 milionów - przekręt widać od razu.
A w przypadku agencji reklamowej?
Zlecasz agencji "wypromowanie firmy w mediach".
Agencja "udaje" że coś robi (ponosi koszty pracowników-nieudaczników, opłaca biura, paliwo i inne koszty wzięte z kosmosu) i wystawia fakturę na milion zł.
Promocja jest rzeczą niematerialną i ciężko jest udowodnić, że akurat tyle musiała kosztować. Zawsze można powiedzieć, że "promocja się nieudała bo była źle skonstruowana" i ten milion niestety został źle wydany.
Zleca się kolejną promocję kolejnej agencji za kolejny milion i znowu agencja "nie daje rady z projektem".
A potem można założyć kolejną spółkę np. w branży informatycznej (tworzenie systemów dla firm).
Zleca się firmie informatycznej napisanie systemu do zarządzania firmą - tutaj kwoty mogą iść w milionach zł.
W tym przypadku NIE MA SZANS na udowodnienie tego, że koszty napisania systemu są zawyżone.
Poza tym, nikt nie broni firmie A zlecić napisania system do zarządzania firmą firmie B za 10 milionów zł - mamy wolny rynek. Jeśli firma A zgodzi się na kwotę 10 ml to jest jej prawo.
Tylko wprawny programista będzie wiedział, że kod źródłowy systemu nie jest tyle wart.
Z firm zajmujących się produkcją rzeczy materialnych wypompowuje się pieniądze do firm-córek zajmujących się rzeczami niematerialnymi aby trudniej było zdiagnozować, że koszty wykonania usługi są zdecydowanie za wysokie.
Jeśli w tym przypadku będą powstawać kolejne spółki - córki to może to oznaczać, że szukany jest sposób na wyprowadzenie w "legalny" sposób pieniędzy ze spółki matki.
Niestety... klienci spółki matki są wtedy ugotowani bo upadłość i procesy sądowe będą ciągnąć się latami (ze względu na zbieranie materiału dowodowego i poszukiwania "gdzie te pieniądze się podziały").
Im więcej pieniędzy tym dłuższy proces bo dla sądu wszystkie wątki i każda złotówka musi zostać znaleziona i opisana.
A wszyscy wiemy jak szybko takie sprawy się rozwiązują - lata a nawet dziesiątki lat.
Jak udowodnisz, że powstała agencja reklamowa wykonała swoją pracę za odpowiednio skalkulowaną cenę?
Jeśli zlecasz komuś wybudowanie domu to jest to produkt materialny - możesz sprawdzić orientacyjnie ile kosztuje jego wybudowanie (materiał, działka, robocizna). Jak masz domek 100m2 to dziwne by było, że ktoś płaci za niego 10 milionów - przekręt widać od razu.
A w przypadku agencji reklamowej?
Zlecasz agencji "wypromowanie firmy w mediach".
Agencja "udaje" że coś robi (ponosi koszty pracowników-nieudaczników, opłaca biura, paliwo i inne koszty wzięte z kosmosu) i wystawia fakturę na milion zł.
Promocja jest rzeczą niematerialną i ciężko jest udowodnić, że akurat tyle musiała kosztować. Zawsze można powiedzieć, że "promocja się nieudała bo była źle skonstruowana" i ten milion niestety został źle wydany.
Zleca się kolejną promocję kolejnej agencji za kolejny milion i znowu agencja "nie daje rady z projektem".
A potem można założyć kolejną spółkę np. w branży informatycznej (tworzenie systemów dla firm).
Zleca się firmie informatycznej napisanie systemu do zarządzania firmą - tutaj kwoty mogą iść w milionach zł.
W tym przypadku NIE MA SZANS na udowodnienie tego, że koszty napisania systemu są zawyżone.
Poza tym, nikt nie broni firmie A zlecić napisania system do zarządzania firmą firmie B za 10 milionów zł - mamy wolny rynek. Jeśli firma A zgodzi się na kwotę 10 ml to jest jej prawo.
Tylko wprawny programista będzie wiedział, że kod źródłowy systemu nie jest tyle wart.
Z firm zajmujących się produkcją rzeczy materialnych wypompowuje się pieniądze do firm-córek zajmujących się rzeczami niematerialnymi aby trudniej było zdiagnozować, że koszty wykonania usługi są zdecydowanie za wysokie.
Jeśli w tym przypadku będą powstawać kolejne spółki - córki to może to oznaczać, że szukany jest sposób na wyprowadzenie w "legalny" sposób pieniędzy ze spółki matki.
Niestety... klienci spółki matki są wtedy ugotowani bo upadłość i procesy sądowe będą ciągnąć się latami (ze względu na zbieranie materiału dowodowego i poszukiwania "gdzie te pieniądze się podziały").
Im więcej pieniędzy tym dłuższy proces bo dla sądu wszystkie wątki i każda złotówka musi zostać znaleziona i opisana.
A wszyscy wiemy jak szybko takie sprawy się rozwiązują - lata a nawet dziesiątki lat.
Witam,
Kilka uwag. Obecnie w sądzie gospodarczym jeżeli wartość roszczenia jest poniżej 10.000 PLN obowiązuje skrócona procedura. Czekałem na Nakaz Zapłaty w Trybie Upominawczym dwa miesiące (zaległa prowizja). Inna sprawa to komornik i wyegzekwowanie od CWI tych pieniędzy. Powyżej 10.000 PLN ok 6 miesięcy. Może być oczywiście dużo dłużej, ale w sprawach ewidentnych nie jest tak źle. Była Manager oddziału w Warszawie złożyła pozew przeciwko CWI w sierpniu 2010 i podobno już wygrała. (15.000)
W sądzie pracy ok 3 miesięcy. Gdyby pozwana tzw CWI stawiała się na rozprawy i "przeciągała" to co innego. Tylko kto ma spędzać całe dnie w sądzie jeżeli tych pozwów szykuje się coraz więcej a sprawy są ewidentne ?
Coraz trudniej jest wyprowadzać pieniądze z firmy w opisany powyżej sposób. Sądy powołują rzeczoznawców którzy stwierdzają czy zarząd działał na szkodę spółki czy nie. Ewidentna "niegospodarność " jest karana. Wałki jakie robi zarząd CWI to metody ze "średniowiecza" gospodarczego. Żadnej finezji. Dla wszystkich poszkodowanych to dobrze.
Jeżeli oszuści są pazerni a mało kreatywni to dużo łatwiej udowodnić przestępstwo. Bardzo dużo moim zdaniem daje taka wymiana informacji jak na tym forum. Im więcej ruchów CWI będzie znanych tym łatwiej a przede wszystkim szybciej w sądach.
Pozdrawiam,
były dealer CWI
Kilka uwag. Obecnie w sądzie gospodarczym jeżeli wartość roszczenia jest poniżej 10.000 PLN obowiązuje skrócona procedura. Czekałem na Nakaz Zapłaty w Trybie Upominawczym dwa miesiące (zaległa prowizja). Inna sprawa to komornik i wyegzekwowanie od CWI tych pieniędzy. Powyżej 10.000 PLN ok 6 miesięcy. Może być oczywiście dużo dłużej, ale w sprawach ewidentnych nie jest tak źle. Była Manager oddziału w Warszawie złożyła pozew przeciwko CWI w sierpniu 2010 i podobno już wygrała. (15.000)
W sądzie pracy ok 3 miesięcy. Gdyby pozwana tzw CWI stawiała się na rozprawy i "przeciągała" to co innego. Tylko kto ma spędzać całe dnie w sądzie jeżeli tych pozwów szykuje się coraz więcej a sprawy są ewidentne ?
Coraz trudniej jest wyprowadzać pieniądze z firmy w opisany powyżej sposób. Sądy powołują rzeczoznawców którzy stwierdzają czy zarząd działał na szkodę spółki czy nie. Ewidentna "niegospodarność " jest karana. Wałki jakie robi zarząd CWI to metody ze "średniowiecza" gospodarczego. Żadnej finezji. Dla wszystkich poszkodowanych to dobrze.
Jeżeli oszuści są pazerni a mało kreatywni to dużo łatwiej udowodnić przestępstwo. Bardzo dużo moim zdaniem daje taka wymiana informacji jak na tym forum. Im więcej ruchów CWI będzie znanych tym łatwiej a przede wszystkim szybciej w sądach.
Pozdrawiam,
były dealer CWI
MAŁA POPRWAKA-Opis wału całkowicie się zgadza, ale nie chodzi tu o firme ,,sprzedającą,, BWE PRO-BIS tylko o BWE ( W takich sprawach trzeba być bardzo dokładnym)Gość pisze:No nie do końca to jest prawda, radzę sprawdzić dokładnie KRS tej spółki. Wałek jest znacznie lepszy, Carwash Investment jest tylko 1% udziałowcem tej spółki, resztę udziałów podzieli między siebie BWE PRO-BIS reprezentujący ten podmiot -Tomasz Sobolwski ( to od tego podmiotu gospodarczego,, O MOCNO WĄTPILWEJ REPUTACJI,, Carwash Investment kupuje pseudo spółkę BWE PRO-BIS W skład, której wchodzi myjnia prod. Christ zlokalizowana na głębokich peryferiach, przedmieścia miasta Koni (praktycznie w polu buraków) w miesięcznym przychodem na poziomie ok, 4-6 tys PLN i trzy działki miedzy innymi w Żorach, Słubcy, itp, (od 06/2010 na swoich stronach Carwash Investment przedstawia tą myjnie jako swój nowo powstały produkt, celowo wprowadzjac swoich klientów i pracowników w błąd. (dla zamydlenia oczu przedewszystkim pracownikom firmy, aby nie mogli połapać się w tym przekręcie), Wał był kręcony w bardzo ścisłym gronie; Anna Sz, Zdzisław S, Adrian G, Patryk B, Tomasz Sobolewski. Na szczęście Pani Anna Sz, nie należy do bradzo rozgarnietych osób, i dużo rzeczy gubi i duzo faflaTomek_P pisze:A kto buduje ? Firma BWE PRO. Niech zainteresowani sprawdzą kot ma 100 % udziałów.![]()
BWE PRO to spółka komandytowa w której komplementariuszem jest...... Carwash Investment Sp. z o.o.
Czyli konstrukcja jest ta sama co przy agencji MAGNETIC., miedzy innymi pewnego dnia zgubiła na pare godz. wszystkie dokumenty związane z tym przekrętem, ksera dokumentów z wiązanych z tym przekretem swobodnie poczta pantoflową krązyły wśród pracowników, które w żaden sposób nie pokrywały się ze sławami Zarządu firmy artykułowanymi w tym okresie do personelu/tak duzy personel także miał odgrywać rolę ozdobnego słupa( przeciez nie zatrudnia się tylu osób do jednej myjni - Rawicz, włascicielem myjni w Koninie jest BWE PRO)
Carwash Investment mocno za ten biznes przepłaca; 1 200 000 PLN, chłopaki ewidentnie działają na szkodę spółki Carwash Investment I CZYSZCZĄ KONTA TEJ SPÓŁKI w prowadzajac firme w powazne problemy finansowe. Wspaniały pomysł na wyciągniecie pieniążków z Carwasha- czysta deal. Jednocześnie Pan Adrian G. pożycza/wypłaca ze spółki 200tys PLN, a Pan Patryk Bugla Dyr ds. Rozwoju 1 000 000 PLN, za tą kwotę kupują prywatnie gruzy spółki BWE PRO -BIS.![]()
Najsmacniejsze w tym wszystkim jest to, że ,,Pani i Panowie,, nie wykładając ani jednej swojej złotówki, stworzyli ipodmiot gospodarczy spółkę BWE PRO-BIS parkując w nim kasę na poziomie 1 200 000,00 z drugiej strony za tą samą kwotę prywatnie i całkiem nie zależnie od Carwash Investment, powołują spółkę BWE PRO zapraszając do spółki BWE-PRO-BIS (podmiot sprzedajacy, czyli BWE PRO-BIS dostało 1 200 000,00PLN + udziały 30% w BWE PRO, bez wkładu własnego, Carwash Inwestment 1% udziałowiec).
Umowy były tak skonstrułowane , aby nikomu z nich się nie stała krzywda, a mogliby na tym wałku mocno zarobić, w efekcie końcowym z kont Carwash Investment znika prawie 2,4 mln PLN. Dlaczego znika?, bo połowa tej kwoty przy odpowiednich dalszych machinacjach tych Panów w późniejszym okresie zostaje ,,spłacona,, na papierze. To tylko jeden z nie licznych wałków tej ekipy.
tak się zastanawiam czy znajdzie się w końcu jakis odważny i pójdzie z tą wiedzą do prokuratury ?, przynajmniej niech przesle anonimowo tą wiedze na jej adres, wtedy muszą wszcząć postepowanie z urzędu.
Witam,
ja rok temu zapisałem się do programu inwestycyjnego - Silesia Profit etap I i wpłaciłem im 50 000 zł. Był u mnie przedstawiciel, podpisałem umowę i wydawało mi się, że wszystko jest ok, bo strona działa, dostawałem maile i pisma o stanie realizacji myjni i w sumie więcej się nie interesowałem. A teraz właśnie minął rok od umowy - dokładnie 15.12.2009 (początek roku inwestycyjnego) i zacząłem szukać informacji, znalazłem tę stronę i nie ukrywam, że trochę się przestraszyłem
Dodzwonić się do firmy niestety nie da, czy naprawdę już nie ma tej firmy?
Co teraz radzicie zrobić, iść na policję i zgłosić sprawę? Może ktoś ma jakiś kontakt z nimi? Proszę o informację na adres: smichal@poczta.fm
Z góry dziękuję.
ja rok temu zapisałem się do programu inwestycyjnego - Silesia Profit etap I i wpłaciłem im 50 000 zł. Był u mnie przedstawiciel, podpisałem umowę i wydawało mi się, że wszystko jest ok, bo strona działa, dostawałem maile i pisma o stanie realizacji myjni i w sumie więcej się nie interesowałem. A teraz właśnie minął rok od umowy - dokładnie 15.12.2009 (początek roku inwestycyjnego) i zacząłem szukać informacji, znalazłem tę stronę i nie ukrywam, że trochę się przestraszyłem

Co teraz radzicie zrobić, iść na policję i zgłosić sprawę? Może ktoś ma jakiś kontakt z nimi? Proszę o informację na adres: smichal@poczta.fm
Z góry dziękuję.
- Jarosław Król
- Administracja
smichal, Z tego co można się dowiedzieć to firma jeszcze jest, tylko nie reguluje zobowiązań. Mowa była o bankowym koncie powierniczym w stylu escrow gdzie miały być zbierane wkłady klientów 

To chociaż tyle, że firma jeszcze istnieje a dzisiaj zacząłem przeglądać moje umowy z nimi i pieniądze wpłacałem na rachunek powierniczy w Raiffeisen Banku i dzisiaj pojechałem do Banku sprawdzić saldo tego konta i jest jeszcze na nim 18 000 zł to chociaż nie wszystko jeszcze stracone. Teraz będę musiał jakoś dogadać się z bankiem żeby już więcej Carwash Investment nie mógł wypłacić z tego konta tylko nie wiem czy to jest możliwe bo umowa jest tak napisana, że ja nic na tym koncie nie mogę zrobić tylko saldo mogę sprawdzić. Ale w przypadku jakby to miał być jakiś większy przekręt to może uda się ocalić chociaż te 18 000 zł.Jerry pisze:smichal, Z tego co można się dowiedzieć to firma jeszcze jest, tylko nie reguluje zobowiązań. Mowa była o bankowym koncie powierniczym w stylu escrow gdzie miały być zbierane wkłady klientów
Jak ktoś z Was wie co można zrobić w tej sprawie żeby odzyskać pieniądze to proszę o informację.
- Jarosław Król
- Administracja
smichal, Co było w tych pismach? Za te 38000 zł coś powstało?dostawałem maile i pisma o stanie realizacji myjni
nie wiem co powstało za moje 38000 ale dostawałem tak zwane InwestorNews w których były opisy co się aktualnie dzieje na działkach w jakim stanie jest inwestycja (mogę przesłać je mailem jak jesteś zainteresowany). W lipcu była informacja, że wystartowała myjnia w Rawiczu potem było gdzie prace dobiegają końca i ogólnie wszystko ładnie wyglądało bo byłem informowany na bieżąco co się dzieje. Ale teraz widzę, że ostatni InwestorNews został przesłany 24.08.2010 potem dostałem dziwnego maila od firmy http://www.pro-invest.org że mają moje dane własnie od Carwash i czy nie chcę zainwestować w obligacje, złoto lokacyjne, nieruchomości w Berlinie, program inwestycyjny itp. ale ta strona już mi się wydała podejrzana i o niej zapomniałem - znacie tą firmę, to może są ludzie z Carwash?Jerry pisze:smichal, Co było w tych pismach? Za te 38000 zł coś powstało?dostawałem maile i pisma o stanie realizacji myjni
No i spokojnie czekałem do nowego roku bo właśnie teraz minął okres pierwszego roku po którym ma nastąpić wypłata wynagrodzenia 14% a tu znajduje takie informację...

- Jarosław Król
- Administracja
To jakiś pośrednik finansowy jakich tysiące - chyba nic istotnego.pro-invest.org że mają moje dane własnie od Carwash i czy nie chcę zainwestować w obligacje, złoto lokacyjne, nieruchomości w Berlinie, program inwestycyjny itp. ale ta strona już mi się wydała podejrzana i o niej zapomniałem - znacie tą firmę, to może są ludzie z Carwash?
admin@forumleasing.plmogę przesłać je mailem jak jesteś zainteresowany
będę wdzięczny
No i spokojnie czekałem do nowego roku bo właśnie teraz minął okres pierwszego roku po którym ma nastąpić wypłata wynagrodzenia 14% a tu znajduje takie informację...
Nie mają myjni, nie mają przychodów czyli nie mają z czego wypłacać zysku.
Jeżeli wypłacą to zrobią to z wkładów klientów czyli tak jak robi piramida finansowa. Tak robił niesławny Bernard Madoff.