Carwash Investment (myjnie bezdotykowe) - hit czy raczej kit

Pytania podatkowe, wiadomości z branży leasingowej, sprzęt poleasingowy, dyskusje ogólne
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Awatar użytkownika
Tomasz Piotrowski
PRO

Re: Carwash Investment (myjnie bezdotykowe) - hit czy raczej kit

Post autor: Tomasz Piotrowski »

Część dokumentacji przedstawianej w banku była najprawdopodobniej lekko mówiąc fantastyką. Reszta rozeszła się na bieżące opłaty, pracowników i wystawne życie ot cała filozofia tego biznesu. Bo niby skąd mieli mieć na opłacanie wszystkich kosztów skoro nie mieli żadnych przychodów.
Jeżeli prawdą jest, że w firmie pracowało 50 czy więcej pracowników to ostrożnie liczyć, że każdy zarabiał pod średnią krajową to ponad 150 tys miesięcznie szło na same pensje.
Dokładając do tego rozrzutność na marketing, gadżety, biura wygląda, ze koszty roczne można liczyć w milionach.

To na logikę ile musiałoby być tych myjni, żeby ta firma mogła pokryć same swoje koszty??? a gdzie mowa o zyskach dla klientów!? :o

Jeżeli ktoś uważa że to nie była od początku piramida finansowa to ja się pytam co to było? :roll:
Chciałbym zauważyć, że powyższa wypowiedź kolegi "Tomek P", to nie jest wypowiedź "tego" Tomka_P (stałego bywalca forum i uczestnika również tego wątku), którego nick jest łudząco podobny - Tomek_P
Dzięki
Potwierdzam, że to nie ja pisałem jako Tomek P
jestem jedną z osób która chciała budować myjnie z CWI. Z przerażeniem czytam to forum... do niedawna miałem nadzieje na odzyskanie moich pieniędzy ale z informacji tu zawartych wynika że ich już może nie być ??? Czy to możliwe że nawet po uzyskaniu sadowego nakazu zapłaty nie będzie z czego odzyskać wpłaconych pieniedzy...?

Firma mnóstwo pieniędzy przejadła na swoje koszty a nie zbudowała myjni czyli nie ma przychodów.
Może kto pierwszy ten lepszy odzyska całość, ale wygląda, że nie wszyscy bo nie będzie z czego odzyskać......

Uzyskaj najlepsze możliwe warunki Leasingu i Ubezpieczenia GAP

Wyszukiwarka Leasingu  - Otrzymasz oferty od bankowych leasingodawców. Porównasz warunki i unikniesz kosztownych błędów.

Kalkulator Ubezpieczenia GAP  - Kupisz dobry GAP fakturowy taniej na włąsną rękę.

Awatar użytkownika
Zorro

Post autor: Zorro »

Czas podsumowania

1. Jeżeli pseudonimy takie jak Szczurek, Tasiemiec, Prosiaczek czy Kmiot nadane niektórym pracownikom CWI są w opinii administratora obraźliwe to wycofuję się z tego. Czy można używać historycznej nazwy „Banda Czworga” ? Jeżeli i to jest niepoprawne politycznie to proponuję wszystkim zainteresowanym pisać na adres: carwashinvestment@o2.pl. Tu panuje pełna swoboda wypowiedzi.

2. Przestępstwa nie ma tak długo jak nie ma prawomocnego wyroku. Wyroków nie będzie jeżeli będzie dużo emocji a mało działania. Każda wymiana informacji o charakterze demaskatorskim ułatwia późniejsze prowadzenie dochodzenia. Liczą się fakty a nie emocje !! Starajmy się przytaczać jak najwięcej informacji które będą możliwe do zweryfikowania. Utrudniajmy dalsze „wyprowadzanie” pieniędzy z CWI

3. Apel do byłych pracowników: piszcie o wszystkim co może mieć znaczenie, nawet drobne szczegóły mogą się liczyć. Faktury od dziwnych firm takich jak CMK Myjnie, może jest ich więcej niż do tej pory ujawniono na forum. Opisujcie znane Wam przykłady „niegospodarności” członków zarządu. Liczą się Fakty-Ludzie-Pieniądze.

4. Przykład pewnego mechanizmu. Jak pozyskać tanim kosztem pieniądze.

Krok pierwszy: konkurs na dyrektora oddziału (opisany dokładnie na forum)
Krok drugi: zakładamy zaprzyjaźnione spółki takie jak CMK Myjnie które w 85% prowadzą działalność zbieżną z działalnością CWI.
Krok trzeci: zespół kilkudziesięciu handlowców przez kilka miesięcy szuka inwestorów. Obietnice wysokich prowizji etc.
Krok czwarty: przejmujemy nagle i niespodziewanie klientów. Z reguły są to klienci deklarujący wolę podpisania umowy.
Krok piąty: mamy inwestorów bez ponoszenia praktycznie żadnych kosztów
Krok szósty: CMK Myjnie zostaje niekwestionowanym liderem. Są wyniki jest wysoka prowizja. Tutaj „gubimy” do 10% pieniędzy.
Krok siódmy: po co nam wspólnik ?

P.S. Wszystko o czym piszę ma potwierdzenie w twardych dowodach. Są to między innym zeznania inwestorów, daty przelewów etc. Pan Przemysław Michalak zapomniał, że wielu z klientów których przejął to ludzie z którymi zarówno Kasia jak i Dorota współpracowały od dawna. Większość z nich na szczęście okazała się lojalna.
Nie ma tu żadnego przestępstwa, nie ma nawet wykroczenia. Jest tylko całkowicie nieetyczne działanie. Oczywiście sprawa CWI będzie się ciągnąć długo i nie raz przyjdzie Panu Przemysławowi Michalakowi tłumaczyć się dlaczego będąc dyrektorem regionalnym prowadził konkurencyjną działalność ? dlaczego jako jedyny spoza firmy używał służbowego samochodu CWI ? Pytań jest więcej. Z ogromną radością powitam zapowiedź pozwu o zniesławienie. Ujawnię się wtedy i stawię w sądzie. Tam dopiero dane zostaną gruntownie zweryfikowane.

Znalazłem 7-10% pieniędzy. Kto opisze dokładnie pozostałe mechanizmy. Szukamy jeszcze ok. 35%. Reszta zakładam jest na rachunku powierniczym.

Jednym z dziennikarzy prowadzącym śledztwo w sprawie CWI jest redaktor Magdalena Krocz. Piszcie do niej, może pomoże w ustalaniu prawdy.
Poniżej dane kontaktowe.

PROFIT system Sp. z o.o.
ul. Brązownicza 16, 01-929 Warszawa
tel.: (22) 560 80 20, faks: (22) 560 80 21
www: profitsystem.pl, email: biuro@profitsystem.pl
Redaktor prowadzący Franchising.pl Magdalena Krocz (22)5608031

Awatar użytkownika
Michał Krupiński
PRO

Post autor: Michał Krupiński »

1. Jeżeli pseudonimy takie jak Szczurek, Tasiemiec, Prosiaczek czy Kmiot nadane niektórym pracownikom CWI są w opinii administratora obraźliwe to wycofuję się z tego. Czy można używać historycznej nazwy „Banda Czworga” ? Jeżeli i to jest niepoprawne politycznie to proponuję wszystkim zainteresowanym pisać na adres: carwashinvestment@o2.pl. Tu panuje pełna swoboda wypowiedzi.
Myślę, że nikt nikomu nie ogranicza tutaj swobody merytorycznej wypowiedzi na dyskutowany temat.
Natomiast możliwość umieszczania bluzgów czy inwektyw nie ma nic wspólnego ze swobodą wypowiedzi, tylko raczej ze swobodą chamstwa.
Pomijam już to, że umniejsza to wiarygodności nie tylko piszącemu takie słowa, ale także całemu temu tematowi i forum.
Tylko i wyłącznie dlatego administracja czuła jest na takie wpisy, a nie dlatego, żeby komuś coś tu ograniczyć.
Jednym z dziennikarzy prowadzącym śledztwo w sprawie CWI jest redaktor Magdalena Krocz. Piszcie do niej, może pomoże w ustalaniu prawdy.
Poniżej dane kontaktowe.
PROFIT system Sp. z o.o.
O! No to bardzo miło, że ta firma/redakcja zajęła się sprawą. Mają szansę przynajmniej w części odkupić swoje grzechy związane z CWI. ;)
Pamiętam jak zarówno w ich miesięczniku jak i na portalu czytałem "artykuły" dotyczące CWI i inwestycji w myjnie bezdotykowe. Słowo artykuł celowo piszę w cudzysłowie, bo bardziej był to gotowiec podsunięty przez CWI do publikacji.
Zresztą nie dotyczy to tylko tej redakcji, ale również wielu innych, nawet bardziej "znamienitych".
Takie publikacje uwiarygadniały tą firmę i myślę, że nie jedna osoba dała się wciągnąć w to, bo przecież jak "poważne gazety i portale piszą, że jest super, to musi być super"...

Oczywiście redakcja Franchising.pl mogła nie mieć tyle szczęścia, żeby ktoś w ich redakcji znał się na tym biznesie, kto już na pierwszy rzut oka oceniłby, że liczby podawane przez CWI to zwykłe mrzonki, żeby nie powiedzieć konfabulacje - tak jak tu na forum od razu to zobaczyliśmy.
Ale jednak sam fakt sprawdzenia jak niewiarygodna jest to firma i jak niewiarygodni ludzie za nią stoją był już tak prosty do weryfikacji, że - jak napisałem wcześniej - wystarczyło kilkadziesiąt minut bez wstawania od kompa, żeby to zweryfikować.

W mojej wypowiedzi jest dużo sarkazmu, ale naprawdę uważam, że ta firma bardzo się uwiarygodniła poprzez media, przy biernej pomocy niekompetentnych tudzież leniwych dziennikarzy pracujących w tych mediach. :roll:
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."

OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)

Awatar użytkownika
Gość

Post autor: Gość »

Ok. Michael masz rację, bez wulgaryzmów.

Piszesz:Ale jednak sam fakt sprawdzenia jak niewiarygodna jest to firma i jak niewiarygodni ludzie za nią stoją był już tak prosty do weryfikacji, że - jak napisałem wcześniej - wystarczyło kilkadziesiąt minut bez wstawania od kompa, żeby to zweryfikować.

Gdzie konkrety, linki, nazwy artykułów. Pokaz jeden link na podstawie którego potencjalny inwestor mógł w sposób rzetelny sprawdzić CWI. Robisz to samo co inni tylko grzeczniej. Słowa, słowa, słowa-emocje. Brak konkretów.

Awatar użytkownika
F-16

Post autor: F-16 »

Michael pisze:
Myślę, że nikt nikomu nie ogranicza tutaj swobody merytorycznej wypowiedzi na dyskutowany temat.
Natomiast możliwość umieszczania bluzgów czy inwektyw nie ma nic wspólnego ze swobodą wypowiedzi, tylko raczej ze swobodą chamstwa.
Pomijam już to, że umniejsza to wiarygodności nie tylko piszącemu takie słowa, ale także całemu temu tematowi i forum.
Tylko i wyłącznie dlatego administracja czuła jest na takie wpisy, a nie dlatego, żeby komuś coś tu ograniczyć.
Poniżej dane kontaktowe.
PROFIT system Sp. z o.o.
O! No to bardzo miło, że ta firma/redakcja zajęła się sprawą. Mają szansę przynajmniej w części odkupić swoje grzechy związane z CWI. ;)
Pamiętam jak zarówno w ich miesięczniku jak i na portalu czytałem "artykuły" dotyczące CWI i inwestycji w myjnie bezdotykowe. Słowo artykuł celowo piszę w cudzysłowie, bo bardziej był to gotowiec podsunięty przez CWI do publikacji.
Zresztą nie dotyczy to tylko tej redakcji, ale również wielu innych, nawet bardziej "znamienitych".
Takie publikacje uwiarygadniały tą firmę i myślę, że nie jedna osoba dała się wciągnąć w to, bo przecież jak "poważne gazety i portale piszą, że jest super, to musi być super"...

Oczywiście redakcja Franchising.pl mogła nie mieć tyle szczęścia, żeby ktoś w ich redakcji znał się na tym biznesie, kto już na pierwszy rzut oka oceniłby, że liczby podawane przez CWI to zwykłe mrzonki, żeby nie powiedzieć konfabulacje - tak jak tu na forum od razu to zobaczyliśmy.
Ale jednak sam fakt sprawdzenia jak niewiarygodna jest to firma i jak niewiarygodni ludzie za nią stoją był już tak prosty do weryfikacji, że - jak napisałem wcześniej - wystarczyło kilkadziesiąt minut bez wstawania od kompa, żeby to zweryfikować.

W mojej wypowiedzi jest dużo sarkazmu, ale naprawdę uważam, że ta firma bardzo się uwiarygodniła poprzez media, przy biernej pomocy niekompetentnych tudzież leniwych dziennikarzy pracujących w tych mediach. :roll:
Trudno się z tym nie zgodzić, pismaki oczywiście swoje zrobili, faktycznie lenistwo ich mocno zgubiło, zdrugiej strony ,,szacun,, dla byłego działu marketingu/ obecnie Magnetic pięknie te ,,dziadostwo,, opakowało :-) !!!

Awatar użytkownika
Artur_1

Post autor: Artur_1 »

Witam,

Śledzę od pewnego czasu to forum i ostatnio pojawiło się znaczne ożywienie. Więc postanowiłem i ja wziąć w nim udział.

Byłem potencjalnym inwestorem w myjnię. W czasie, kiedy robiłem analizy tego przedsięwzięcia i znalazłem ofertę CWI, nie było wielu informacji o tej firmie w necie, poza ciekawie zapowiadającymi się recenzjami m.in. na portalu franchising.pl.
Podpisałem umowę rezerwacyjną na działkę i wpłaciłem stosowną opłatę. Po kilku miesiącach musiałem wycofać się z inwestycji (powody osobiste), w okresie, kiedy praktycznie zapraszano mnie do podpisania umowy partnerskiej. Po miesiącu od oficjalnego pisma o rezygnacji otrzymałem zwrot 40% opłaty rezerwacyjnej, a następnie zapewnienie pisemne, że pozostała część będzie zwrócona w najbliższym czasie, dodatkowo z odsetkami za zwłokę.

Do dziś nie dotarły do mnie te pieniądze. Znalazłem prawnika, który pomógł mi uzyskać nakaz sądowy i aktualnie sprawa jest w rękach komornika. Martwią mnie tylko wcześniejsze wypowiedzi na forum - nie wiem, czy jest szansa na odzyskanie pieniędzy.

Jeśli założyciele CWI mają w swoim dorobku więcej takich "oszustw" jak CWI, to dlaczego wymiar sprawiedliwości nie może ukrócić tego raz a dobrze?

Awatar użytkownika
Michał Krupiński
PRO

Post autor: Michał Krupiński »

Gdzie konkrety, linki, nazwy artykułów. Pokaz jeden link na podstawie którego potencjalny inwestor mógł w sposób rzetelny sprawdzić CWI. Robisz to samo co inni tylko grzeczniej. Słowa, słowa, słowa-emocje. Brak konkretów
Nie będzie niestety linków, bo to nie jest wiedza podana aż tak bardzo na tacy. :)
Jednak rok temu jak zaczął się ten temat i pamiętam, że ja (ponieważ trochę znam realia branży myjni bezdotykowych) zwróciłem uwagę, że oferta CWI jest - delikatnie mówiąc - mało realna, to jeden z kolegów (nie będę pisał który, jak będzie chciał to sam się przyzna) poszukał trochę info w necie, m.in. w KRS, na jakiś forach, itd.
I tak od nitki do kłębka wyszło, że ludzie z Carwash wcześniej robili podobny "numer" na budowie domów jednorodzinnych. Wypisz wymaluj te same zasady i metody. Zdaje się Prafea-coś-tam się to nazywało.
To była wiedza dostępna od ręki - wystarczyło naprawdę posiedzieć nie dłużej niż godzinę-dwie w necie.

A poza tym come_on ;) - ten cały marketingowy bełkot - pisanie o sobie (o CWI) słowami jak o międzynarodowym koncernie przy jednoczesnym kapitale zakładowym 50.000 złotych (teraz widzę, że podnieśli na 1,2 mln - btw: to dobra wiadomość dla wierzycieli)... i jeszcze parę innych rzeczy - to wszystko powodowało, że wiarygodność firmy była bliska zeru.

Po prostu - moim zdaniem - wystarczyło podejść do tematu z odrobiną krytycyzmu i trochę poszperać.
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."

OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)

Awatar użytkownika
Zorro

Post autor: Zorro »

To już coś :) Nie słyszałem o tych domkach. Internet to takie cudo, że jakiś ślad zawsze zostanie. Szukajcie a będzie Wam dane ! Biorę się do roboty.

Awatar użytkownika
gtw4

Post autor: gtw4 »

Jestem posiadaczem atrakcyjnej działki w 50 - cio tysiecznym miescie w woj.Opolskim.Miałem podpisaną umowę dzierżawy z firmą CWI na okres 10 lat niestety z budowy nic nie wyszlo z wiadomych powodów, jedynym plusem jest to iż dla ewentualnego inwestora mam gotową dokumentację, projekt na budowę 3 stanowiskowej myjni oraz pozwolenie na budowę.Budowe myjni mozna zaczynac od zaraz nie czekajac na formalnosci.Działka znajduje sie w bezpośrednim sasiedztwie Marketu Kaufland obok stacji LPG, dodatkowo w planie jest budowa marketu Praktiker na sasiedniej dzialce w tym roku.Dzialka lezy przy trasie przelotowej w sasiedztwie duzych osiedli mieszkaniowych (15 000 tys. ludzi) miejsce jest atrakcyjne i dodatkowo "rozwojowe".Wiecej informacji moge przeslac na maila.

Zainteresowanych dzierzawa lub inna forma wspolpracy prosze o kontakt pod numerem 503357258 udziele wszystkich informacji.

Awatar użytkownika
Gość

Post autor: Gość »

Darujmy sobie teraz pisanie w stylu, wystarczyło sobie posiedzieć na necie i poszperać. Nie zmienia to Faktu że ludzie zostali oszukani, przez Przestępców którzy powinni znaleźć się za kratkami. Bo inaczej tego nie idzie nazwać ,jak zwykłe przestępstwo które musi zostać ukarane.Jeżeli to nie jest pierwszy przekręt tych panów, to ja na początek proponuje dla organów ścigania żeby zastosowali,tymczasowe aresztowanie ponieważ zachodzi bardzo wysokie prawdopodobieństwo matactwa w sprawie.

Zablokowany