Pytania podatkowe, wiadomości z branży leasingowej, sprzęt poleasingowy, dyskusje ogólne
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Zaręczam że zaręczenia Michaela są jak najbardziej prawdziwe Łączy tylko fakt że jestem tutaj od niedawna no i ze potrzebowałem leasingu i wiadomości o nim a to chyba jest forum o leasingu
A tak z zupełnie innej beczki to jestem jak najbardziej zadowolony z ilości ofert które dostałem i podejrzewam ze nie chciało by mi się do tych wszystkich towarzystw leasingowych pisać do każdego z osobna.Napewno nie do wszystkich. Podejrzewam też ze szukając adresów e-mail mogłbym znaleźć te niewłaściwe w których korespondencja mogłaby utknąć albo zastanawiałbym się na który adres wyslać zapytanie.
Mam wrażenie że formularz wysyłany jest gdzieś wysoko do centrali a te juz odsyłają do swoich terenowych komórek które są najbliżej klienta bo w kilku przypadkach tak było - oferta przygotowana przez górę a do korespondencji lokalne struktury. Mam rację?
Aha - są też użytkownicy mniej zadowoleni, ale jest to powiedzmy raczej z przyczyn obiektywnych. Bo jeśli ktoś ma trudną sytuację finansową, albo dopiero zaczyna działalność i chciałby wyleasingować jakiś nietypowy lub stary przedmiot leasingu, to raczej nie ma szans, żeby uzyskał dużą ilość ofert - z prostej przyczyny - mało jest firm leasingowych, które coś takiego finansują - a w skrajnych przypadkach może nie być żadnej firmy leasingowej zainteresowanej niektórymi transakcjami.
Przynajmniej od razu wiadomo, że pewne rzeczy są bez szans.
Lepiej to niż być zwodzonym przez pośredników, którzy zapewniają, że gdzieś załatwią. Po kilku tygodniach zwodzenia okazuje się, że jednak nie.
czy ktos kiedys lsyszal aby leasing nie pozwala do siebie dzownic i pisac @ tylko przez poczte listy wysylac ?
To zależy w jakiej sprawie...
Są takie rzeczy jak zgłaszanie szkód, składanie wniosków o zmiany w umowie/harmonogramie spłat, wnioski o wcześniejsze zakończenie umowy i inne sprawy, które muszą spełnić rygor przedstawienia ich na piśmie.
Na tel i @ można tylko zgłosić taką intencję, jednak jeśli przyjedzie już co do czego to musi zostać jakiś ślad na piśmie.
Chyba, że masz na myśli jakąś inną sprawę.
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."