Carwash Investment (myjnie bezdotykowe) - hit czy raczej kit

Pytania podatkowe, wiadomości z branży leasingowej, sprzęt poleasingowy, dyskusje ogólne
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Awatar użytkownika
hektor

Re: Carwash Investment (myjnie bezdotykowe) - hit czy raczej kit

Post autor: hektor »

ty skorzytałeś z własnej rady i sprawdziłeś firmę? To wiedziałeś dla kogo pracujesz gdybyś dostawał pensję to do dziś byś naciągał innych. Nie dostało biedactwo pensji za dwa miesiące i słoma z butów wyszła. Dwa miesiące to nawet za mała kara dla takich ... tfu
A ty jesteś na tyle inteligenty by wiedzieć, że jak w każdej firmie są różne stanowiska i zadania i nie każdy robi w wała innych ludzi. Co ma wspólnego z oszukiwaniem klientów dajmy na to sekretarka, ktoś z działu HR, administracji, projektów, czy technicznym??
Jeśli tego nie rozumiesz, to ubolewam nad twoją inteligencją.
Oj słoma, słoma :lol:
Jak widać ta firemka oszukała nie tylko inwestorów ale i część pracowników

Uzyskaj najlepsze możliwe warunki Leasingu i Ubezpieczenia GAP

Wyszukiwarka Leasingu  - Otrzymasz oferty od bankowych leasingodawców. Porównasz warunki i unikniesz kosztownych błędów.

Kalkulator Ubezpieczenia GAP  - Kupisz dobry GAP fakturowy taniej na włąsną rękę.

Awatar użytkownika
Michał Krupiński
PRO

Post autor: Michał Krupiński »

hektor pisze:A ty jesteś na tyle inteligenty by wiedzieć, że jak w każdej firmie są różne stanowiska i zadania i nie każdy robi w wała innych ludzi. Co ma wspólnego z oszukiwaniem klientów dajmy na to sekretarka, ktoś z działu HR, administracji, projektów, czy technicznym??
Skoro już piszesz o inteligencji, to jak określić inteligencję kogoś kto pracuje w firmie i nie wie czym ona się zajmuje? :roll:

Albo jako określić inteligencję kogoś kto dostaje pensje i nie zastanowi się skąd biorą się pieniądze? Przecież to, że ta firma nie miała przychodów operacyjnych, to chyba wszyscy pracownicy musieli wiedzieć? To skąd te pieniądze na pensje się brały? Z nieba spadały czy może pochodziły z wkładów klientów (były przejadane)? :idea:

Chyba, że wszyscy pracownicy w firmie byli wprowadzeni w błąd i żyli w przekonaniu, że są myjnie i zarabiają... Jeśli tak, to przepraszam, ale jakoś ciężko mi w to uwierzyć, bo teraz nagle wszyscy tacy dobrze zorientowani w przekrętach - to chyba byli też i wcześniej zorientowani...

Trochę nieładnie tak tu wywlekać różne prywatne brudy niezwiązane z tematem samemu będąc upapranym w gównie po łokcie. :roll:
Od razu zaznaczam, że nie chcę generalizować i nie mam na myśli wszystkich pracowników CWI, którzy piszą w tym temacie. Wiedza wielu z Was może pomóc wszystkim inwestorom, którzy nie są teraz w komfortowej sytuacji.

Pisząc to mam na myśli tylko tych, którzy teraz piszą ze świętym oburzeniem o złodziejach i oszustach, wyciągając jakieś nieistotne ploteczki, żeby tylko dać upust swojej złości za to, że się nie dostało pensji i straciło pracę.
Tak jak napisał KOLEC, gdyby pensja była do dziś płacona, to pewnie wielu do dziś by pracowało i pewnie "przekręty" by w niczym im nie przeszkadzały. :roll:
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."

OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)

Awatar użytkownika
hektor

Ja tam nie pracowałem także sprawa mnie nie dotyczy, jednak znam dość dobrze sytuacje firmy.
I wiem jak do ostatniej chwili były wszystkim mydlone oczy, tylko ludzie z czubka firmy wiedzieli dokładnie o co chodzi.
Już przecież prawie dostali 30 mln dofinansowania, które były na ich kontach :lol:
Jakoś nie bardzo miałbym pretensje do dajmy na to przysłowiowej sekretarki czy innego szeregowego pracownika jakbym utopił nawet pieniądze w tym biznesie. Jak ktoś wykonywał uczciwie swoją pracę to wg. mnie nie można mieć do niego pretensji.
Idąc tym tropem to jest wiele firm monopolistów, które oficjalnie robią ludzi w ... I co ci pracownicy też powinni się zwolnić, bo pracują dla nieuczciwego monopolisty, który żeruje na biednych ludziach?

Myślę, że nie ma co dalej tego ciągnąć każdy oceni sobie sam. Lepiej skupić się na wyciąganiu brudów i demaskowaniu działań tejże spółki, by pomóc ludziom wyciągnąć swoje pieniądze.

Awatar użytkownika
Michał Krupiński
PRO

Post autor: Michał Krupiński »

Ja tam nie pracowałem także sprawa mnie nie dotyczy, jednak znam dość dobrze sytuacje firmy.
I wiem jak do ostatniej chwili były wszystkim mydlone oczy, tylko ludzie z czubka firmy wiedzieli dokładnie o co chodzi.
Już przecież prawie dostali 30 mln dofinansowania, które były na ich kontach
Jakoś nie bardzo miałbym pretensje do dajmy na to przysłowiowej sekretarki czy innego szeregowego pracownika jakbym utopił nawet pieniądze w tym biznesie. Jak ktoś wykonywał uczciwie swoją pracę to wg. mnie nie można mieć do niego pretensji.
Tak jak wspomniałem - nie chcę generalizować i wydawać krzywdzących osądów.
Po prostu czytając niektóre wpisy ciężko momentami o tym nie pomyśleć.
Lepiej skupić się na wyciąganiu brudów i demaskowaniu działań tejże spółki, by pomóc ludziom wyciągnąć swoje pieniądze.
Podpisuje się pod tym - pod warunkiem, że to będą "brudy" spółki, które będą mogły w czymś pomóc innym, a nie ploteczki typu "Wiesia z personalnego dawała dupy magazynierowi Zbysiowi". :|
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."

OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)

Awatar użytkownika
Wacek

Post autor: Wacek »

Ale się dzieciaki rozkręciłya ploty jakie tu chodzą są tak prawdziwe jak i cała reszta. Może wszyscy żekomi pokrzywdzeni pracownicy i Ci ktoś co nie ale zna kogoś co pracował ujawnili się i ropoczeli merytoryczną dyskusję opartę na faktach a nie pierdołach zupełnie wyssanych z palca :lol:

Awatar użytkownika
Gość

Post autor: Gość »

Brawo,
Masz 100% racji. Trzeba skupić się na faktach. Każdy szczegół może mieć znaczenie !!!! Ludzie z Katowic i okolic łączcie się !!!
To nie żarty, Zdzisław S. będzie próbował "przeczekać" w USA. Tak naprawdę po wyjściu z zarządu odpowiada majątkiem do 3 miesięcy. Wiem, że próbuje to zrobić ze względu na trudną sytuację rodzinną. Pamiętajcie, to on jest mózgiem tego wałka.
Adrian G.mówiąc delikatnie jest sprytny tylko "inteligentny inaczej" Wizja tak, ale nie logistyka. Adrianem G. manipuluje się jak 5 letnim dzieckiem.
Ważne!!! Zenon Cz. próbuje sprzedać CWI razem z długami. Nie jest w zarządzie, weźmie wysoką prowizję i zniknie. Ewentualny nowy właściciel nie będzie miał pełnego obrazu sytuacji w CWI jeżeli byli pracownicy nie pomogą.
Czas i jeszcze raz czas !!! Każdy ruch Zenona Cz. musi być znany.
Szukamy dalej pieniędzy!!! Nie mogły być tylko przejedzone !!! Jeżeli CWI nikomu nie płaciła a miała od inwestorów ok 14.000.000 to gdzie ta kasa???? Ile dla CMK Myjnie, ile dla Magnetic, jakie jeszcze dziwne firmy, czy naprawdę A.G wziął wysoka premię etc.

Awatar użytkownika
Kolega Wacka

Post autor: Kolega Wacka »

Wacek,
czy nie masz wąsów, 48 lat i gorącego oddechu byłych pracowników na karku :)

Awatar użytkownika
hektor

Wacek pisze:Ale się dzieciaki rozkręciłya ploty jakie tu chodzą są tak prawdziwe jak i cała reszta. Może wszyscy żekomi pokrzywdzeni pracownicy i Ci ktoś co nie ale zna kogoś co pracował ujawnili się i ropoczeli merytoryczną dyskusję opartę na faktach a nie pierdołach zupełnie wyssanych z palca :lol:
Rzekomi piszę się przez "rz" :lol: .
Jak mniemam jesteś przedstawicielem/przedstawicielką (zapewne to drugie, co widać po sposobie "pisania" i braku elementarnego wykształcenia ) CWI. Więc może jakieś szersze wytłumaczenia, by się przydały?? Jak widać podejście do inwestorów, których wykiwaliście jest godne podziwu...
Merytorycznie chyba przegraliście już w sądzie sprawy o wynagordzenie z Panem N. Jakoś w wakacje tego roku :)?? Może tego się wyprzecie (o ile pamiętam 18tyś zł). Za niedługo będziecie mieli kilkanaście procesów o wynagrodzenie...
Nie chcę nawet wspominać ile już jest wygranych procesów z klauzulą wykonalności od byłych inwestorów :lol:
Nie dziwię się, że tak mało inwestorów udziela się tu na forum.
Sprawa jest prosta... majątek jest lichy a chętnych (komorników, wierzycieli) na kawałek tortu jest sporo.
Im więcej tym mniejsze okruchy dla każdego. Także tym, którzy już walczą o odzyskanie pieniędzy nie jest to po myśli.

Awatar użytkownika
kbbzal@wp.pl

Post autor: kbbzal@wp.pl »

Zorro pisze:Czas podsumowania

1. Jeżeli pseudonimy takie jak Szczurek, Tasiemiec, Prosiaczek czy Kmiot nadane niektórym pracownikom CWI są w opinii administratora obraźliwe to wycofuję się z tego. Czy można używać historycznej nazwy „Banda Czworga” ? Jeżeli i to jest niepoprawne politycznie to proponuję wszystkim zainteresowanym pisać na adres: carwashinvestment@o2.pl. Tu panuje pełna swoboda wypowiedzi.

2. Przestępstwa nie ma tak długo jak nie ma prawomocnego wyroku. Wyroków nie będzie jeżeli będzie dużo emocji a mało działania. Każda wymiana informacji o charakterze demaskatorskim ułatwia późniejsze prowadzenie dochodzenia. Liczą się fakty a nie emocje !! Starajmy się przytaczać jak najwięcej informacji które będą możliwe do zweryfikowania. Utrudniajmy dalsze „wyprowadzanie” pieniędzy z CWI

3. Apel do byłych pracowników: piszcie o wszystkim co może mieć znaczenie, nawet drobne szczegóły mogą się liczyć. Faktury od dziwnych firm takich jak CMK Myjnie, może jest ich więcej niż do tej pory ujawniono na forum. Opisujcie znane Wam przykłady „niegospodarności” członków zarządu. Liczą się Fakty-Ludzie-Pieniądze.

4. Przykład pewnego mechanizmu. Jak pozyskać tanim kosztem pieniądze.

Krok pierwszy: konkurs na dyrektora oddziału (opisany dokładnie na forum)
Krok drugi: zakładamy zaprzyjaźnione spółki takie jak CMK Myjnie które w 85% prowadzą działalność zbieżną z działalnością CWI.
Krok trzeci: zespół kilkudziesięciu handlowców przez kilka miesięcy szuka inwestorów. Obietnice wysokich prowizji etc.
Krok czwarty: przejmujemy nagle i niespodziewanie klientów. Z reguły są to klienci deklarujący wolę podpisania umowy.
Krok piąty: mamy inwestorów bez ponoszenia praktycznie żadnych kosztów
Krok szósty: CMK Myjnie zostaje niekwestionowanym liderem. Są wyniki jest wysoka prowizja. Tutaj „gubimy” do 10% pieniędzy.
Krok siódmy: po co nam wspólnik ?

P.S. Wszystko o czym piszę ma potwierdzenie w twardych dowodach. Są to między innym zeznania inwestorów, daty przelewów etc. Pan Przemysław Michalak zapomniał, że wielu z klientów których przejął to ludzie z którymi zarówno Kasia jak i Dorota współpracowały od dawna. Większość z nich na szczęście okazała się lojalna.
Nie ma tu żadnego przestępstwa, nie ma nawet wykroczenia. Jest tylko całkowicie nieetyczne działanie. Oczywiście sprawa CWI będzie się ciągnąć długo i nie raz przyjdzie Panu Przemysławowi Michalakowi tłumaczyć się dlaczego będąc dyrektorem regionalnym prowadził konkurencyjną działalność ? dlaczego jako jedyny spoza firmy używał służbowego samochodu CWI ? Pytań jest więcej. Z ogromną radością powitam zapowiedź pozwu o zniesławienie. Ujawnię się wtedy i stawię w sądzie. Tam dopiero dane zostaną gruntownie zweryfikowane.

Znalazłem 7-10% pieniędzy. Kto opisze dokładnie pozostałe mechanizmy. Szukamy jeszcze ok. 35%. Reszta zakładam jest na rachunku powierniczym.

Jednym z dziennikarzy prowadzącym śledztwo w sprawie CWI jest redaktor Magdalena Krocz. Piszcie do niej, może pomoże w ustalaniu prawdy.
Poniżej dane kontaktowe.

PROFIT system Sp. z o.o.
ul. Brązownicza 16, 01-929 Warszawa
tel.: (22) 560 80 20, faks: (22) 560 80 21
www: profitsystem.pl, email: biuro@profitsystem.pl
Redaktor prowadzący Franchising.pl Magdalena Krocz (22)5608031
Napisał Pan że wszystko to co jest w poście ma potwierdzenie w twardych dowodach. Mam pytanie co Pan zamierza zrobić z tymi dowodami? Czy ma Pan zamiar zgłosić sie z tym do prokuratury, a może już Pan to zgłosił lub ktoś z Pana znajomych, jeśli tak może warto podać tutaj sygnaturę sprawy i prokuraturę której to zostało zgłoszone to poszkodowani będą mogli również podłączyć sie pod to postępowanie.

kbbzal@wp.pl

Awatar użytkownika
Jacek 2

Post autor: Jacek 2 »

Powiązania CMK i CWI są takie że ktoś ze współpracowników podpatrzył interes i go powielił tylko że może mądrzej, przynajmniej mam taką nadzieję. Widzę że ktoś naoglądał się za dużo filmów pisząc te bzdury. Konia z rzedem temu co jest wstanie prawnie udowodnić te powiązania :))))). Ale może dobrze bawicie się plotkami przynajmniej nie drążąc właściwej prawdy. Ehh dzieciaki... Jakbyście znali te prawdziwe dowody kompromitujące Prezesa i Prokurenta to już dawno by oboje siedzieli... tyle Wam naiwnicy powiem!

Zablokowany