Pytania podatkowe, wiadomości z branży leasingowej, sprzęt poleasingowy, dyskusje ogólne
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
prosze o odpowiedz, czy taka transakcja jest bezpieczna.Znalazłam ogłoszenie sprzedaży autka- w konkurencyjnej cenie.Pisze do właściciela i okazuje się, że
samochód był w leasingu, ale ponieważ leasingobiorca miał problemy ze spłatą, to teraz firma sprzedaje ten samochód.firma jet z Finlandii, samochód jest zarejestrowany w Polsce i ma też polskie blachy.
czy to jest bezpieczne?jakich dokumentów powinnam wymagać.
Piszą, że cena która była w ogłoszeniu jest ceną ostateczną bez kosztów ukrytych i podatków na rzecz tej firmy
ewik1 pisze:prosze o odpowiedz, czy taka transakcja jest bezpieczna.Znalazłam ogłoszenie sprzedaży autka- w konkurencyjnej cenie.Pisze do właściciela i okazuje się, że
samochód był w leasingu, ale ponieważ leasingobiorca miał problemy ze spłatą, to teraz firma sprzedaje ten samochód.firma jet z Finlandii, samochód jest zarejestrowany w Polsce i ma też polskie blachy.
czy to jest bezpieczne?jakich dokumentów powinnam wymagać.
Piszą, że cena która była w ogłoszeniu jest ceną ostateczną bez kosztów ukrytych i podatków na rzecz tej firmy
co o tym myślicie????
pomóżcie kobietce
A gdzie ten samochód znajduje się fizycznie? W Finlandii?
Z kryzysem finansowym jest jak z piłką nożną - wszyscy się teraz na nim znają.
Żeby mieć 100% pewności, możesz napisać do nich, że sama przyjedziesz po to auto i zapłacisz gotówką na miejscu jeżeli wszystko będzie OK.
Ich odpowiedź na taką propozycję rozwieje wszelkie Twoje wątpliwości...
Z kryzysem finansowym jest jak z piłką nożną - wszyscy się teraz na nim znają.
Witam. Samochód był w leasingu i został wykupiony. Właściciel przerejestrował na siebie (osoba fizyczna) Chcę go kupić, ale jak sprzeda mi auto przed upływem pół roku to będzie musiał zapłacić podatek "ponoć". Proponuje mi umowę kupna - sprzedaży i wpisanie połowy cenny. Czy będę miał jakieś kłopoty? Z góry dziękuję
jak wpiszesz połowę ceny na umowie K-S to urząd skarbowy pewnie i tak się do ciebie przyczepi bo musisz zapłacic 2% PCC. Więc nie wiem po co ryzykować. Wpisz normalnie na umowie tyle ile płacisz lub odrobinę mniej.