Pytania podatkowe, wiadomości z branży leasingowej, sprzęt poleasingowy, dyskusje ogólne
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
LUDZISKA pomyslcie troszku jest kilka (dwie) firm w myjniach w tym kraju reszta to składaki które po 3 latach sie rozsypia ... lub złodzieje (ZOBACZCIE LINK KOMISJI NADZORU FINANSOWEGO)
Zastanawia mnie jakim trzeba być naiwniakem aby dać się zmanipulować pracownikom CWI.
Ludzie zakładający takie firmy są inteligentni i zanim założą firmę na brudno robią sobie "biznes plany" pt.: "Jak dzięki NLP naciągnąć mnóstwo ludzi i zwinąć interes?"
Czy myślicie, że właściciele to osoby z wykształceniem podstawowym i ilorazem inteligencji na poziomie kury domowej?
Każdy może z pomocą kalkulatora obliczyć jak jest stosunek wpłat inwestorów do kosztu jednej myjni.
Tym samym kilkunastu (kilkudziesięciu) wpłaca a powstaje 1 myjnia. Pomijam wynagrodzenie pracowników CWI (a to pewnie kilkaset tysięcy miesięcznie bo prezes przecież za 5 tyś nie pracuje).
Mamy więc klasyczny przykład piramidy finansowej.
Jeśli suma wpłat od potencjalnych inwestorów jest większa niż obecne koszty CWI to można przecież nadwyżki ulokować na lokacie w banku (przytaczana była tutaj kwota 5 mln zł) i czerpać z odsetek na część kosztów miesięcznych.
Kolejnym sposobem jest lokowanie zebranej od inwestorów kwoty przez zarząd CWI w inne instrumenty finansowe
- nikt z Was nie wie czy przypadkiem CWI nie inwestuje w akcje, obligacje, fundusze inwestycyjne itd.
Tylko dogłębna analiza finansowa firmy pokazałaby gdzie dokładnie "lokowane" są środki i jakie koszty ponosi CWI.
Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością to osoba prawna a ewentualny upadek oraz roszczenia inwestorów przy dzisiejszym systemie sądownictwa będą odzyskiwane latami (odwołania itp).
Firma CWI jest pod lupą KNF-u... i nie jest to żadnym problemem w dalszym funkcjonowaniu spółki.
ale jaja przypadkowo natrafiłem na te forum i powiem tak: DZIEKUJE PAŃSTWU! zmobilizowało mnie to do dalszego szukania na necie info o tych łajzach z katowic z CWI i doszedłem do wniosku ze sa moze ze dwie dobre opinie o was i to pewnie pani Kasia napisała hehe a już nawet z ich przedstawicielem gadałem i coś tknęło mnie żebym opinie o nich poczytał i masz tu babo placek:)) dzięki i pozdrawiam CWI nie powiem czym
ARGENTYNA ARGENTYNA a biedni ludzie płacą często oszczędności życia , zastanawiam się jak pracownicy tej "firmy" dają się omamić złodziejowi który za ich pomocą naciąga potencjalnych inwestorów.....
ZAJRZYJCIE NA STRONY KOMISJI NADZORU FINANSOWEGO I poczytajcie ostrzeżenie publiczne
LUDZIE POCZYTAJCIE DOKŁADNIE ilu od 2 i pół roku jest oszukanych inwestorów przez CARWASHINWESTMENT
to ewidentna Argentyna ... obwarowali sie umowami a naiwniacy wpłacają im po kilkadziesiąt tysięcy
radzę też zajrzeć na stronę Komisji Nadzoru Finansowego gdzie jest opublikowane publiczne ostrzeżenie
a jak tego wam mało to poprościę tą suprefirmę o wskazanie kilku myjni i zadowolonych inwestorów... powazne firmy maja po kilkadziesiąt myjni a ci złodzieje kupili 2 używki i mamią tym setki ludzi MASAKRA że to wszystko praktycznie legalnie robią
AMBIGEN, Ty jakąś krucjatę prowadzisz przeciwko tej firmie?
To, że Carwash Investment jest podejrzaną inwestycją było poruszone już dawno na tym forum i od tamtej pory nic się nie zmieniło, a dopisywanie co chwila tego samego może stworzyć wrażenie, że ktoś celowo robi czarny PR.