Pytania podatkowe, wiadomości z branży leasingowej, sprzęt poleasingowy, dyskusje ogólne
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Michael pisze:3. Fiat ma homologację na Bravo 1,6 diesel i Pandę w wersji Active i Dynamic. Odpuścili Grande Punto, bo będzie face-lifting, a inne modele powinny pojawić się w bliżej nieokreślonej przyszłości
To już im nie wystarcza ich promocja odliczania VAT bez krat?
W przypadku Saaba to słyszałem, że nie będzie. Mają jakąś uniwersalną homologację, którą musieliby zmienić na całą Europę, żeby w Polsce dostać ciężarową.
Z kryzysem finansowym jest jak z piłką nożną - wszyscy się teraz na nim znają.
Ofertę Volkswagena wzbogacił dziś Tiguan z homologacją ciężarową. Samochód dostępny jest z silnikiem 2.0 TDI o mocy 140 KM z automatyczną lub manualną skrzynią biegów.
Cena pakietu „Business”, który gwarantuje homologację ciężarową i pełne odliczenie podatku VAT, wynosi 2.049 zł netto (2.500 zł brutto). Ciężarowy Volkswagen Tiguan jest samochodem pięcioosobowym. Pakiet „Business” dostępny jest dla wszystkich wersji wyposażenia Tiguana: Trend&Fun, Truck&Field oraz Sport&Style. Oprócz rodzaju skrzyni biegów klienci mogą również wybierać pomiędzy napędem na jedną oś lub na cztery koła. W Polsce, w pierwszym półroczu tego roku, 82 procent kupujących Tiguana zdecydowało się na napęd 4Motion. Najbogatsza wersja Sport&Style miała największy udział w sprzedaży wynoszący ok. 70 procent.
Witaj Artis,
E klasa sedan nie będzie miała homologacji, bo to sedan właśnie.
Natomiast kombi, z tego co wiem, pojawić się ma w Polsce w ogóle jako model dopiero na jesieni.
Wątpię, żeby opłacało im się homologować tak późno samochód na ciężarowy, jeśli z końcem roku miałyby zmienić się przepisy.
Ale ciężko wyczuć... W ubiegłym tygodniu dzwoniłem do centrali, to planują na wrzesień powiększenie floty "ciężarowej" o GLK i ML. I na razie na tym koniec...
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."