Leasing samochodu kupowanego od osoby prywatnej?
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Leasing samochodu kupowanego od osoby prywatnej?
Witam!
Szukam leasingodawcy, ktory może skredytować zakup od osoby fizycznej.
Może ktoś mi pomóc bo wszystcy chcą tylko na fakture?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
// POLECAMY RÓWNIEŻ //
Prywatny pojazd przez leasing do spółki zoo
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Szukam leasingodawcy, ktory może skredytować zakup od osoby fizycznej.
Może ktoś mi pomóc bo wszystcy chcą tylko na fakture?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
// POLECAMY RÓWNIEŻ //
Prywatny pojazd przez leasing do spółki zoo
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ostatnio zmieniony 3 wrz 2009, o 09:28 przez administracja, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Zmiana tytułu na bardziej czytelny
Powód: Zmiana tytułu na bardziej czytelny
Leasing od osób fizycznych?
Skredytować zakup od osoby fizycznej?
- Michał Krupiński
- PRO
Re: Leasing od osób fizycznych?
Myślę, że koledze Morgan09 chodzi o to czy jest jakaś firma leasingowa, która może kupić samochód od osoby indywidualnej (nie prowadzącej działalności gospodarczej) i udzielić mu leasingu.nie_wygodny pisze:Skredytować zakup od osoby fizycznej?

Niestety ja takiej nie znam i wątpię, żeby to było możliwe.
EDIT (dopisano później): Okazuje się, że jednak są takie firmy leasingowe - Michael
Wyjściem może być wstawienie samochodu do komisu, który dopiero wtedy sprzeda samochód bezpośrednio firmie leasingowej.
Problem polega tylko na tym, że komis wystawi fakturę ze zwolnionym VAT (tzw. VAT-marża). I wtedy niestety wiąże się to z doliczeniem 22% VAT do każdej raty i wpłaty wstępnej. Czyli tak naprawdę samochód staje się o 22% droższy.
Najlepiej szukać samochodu z pełną fakturą VAT.
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Można zrobić w finansowym i wtedy problem VAT odpada.Michael pisze:Problem polega tylko na tym, że komis wystawi fakturę ze zwolnionym VAT (tzw. VAT-marża). I wtedy niestety wiąże się to z doliczeniem 22% VAT do każdej raty i wpłaty wstępnej. Czyli tak naprawdę samochód staje się o 22% droższy.
Najlepiej szukać samochodu z pełną fakturą VAT.

- Michał Krupiński
- PRO
Niby można, ale i tak nie każda firma w to wchodzi. Poza tym korzyści z leasingu finansowego (od strony podatkowej) są takie same jak z kredytu samochodowego, a ten z reguły jest wszędzie i łatwiej dostępny.GBoy pisze:Można zrobić w finansowym i wtedy problem VAT odpada.Michael pisze:Problem polega tylko na tym, że komis wystawi fakturę ze zwolnionym VAT (tzw. VAT-marża). I wtedy niestety wiąże się to z doliczeniem 22% VAT do każdej raty i wpłaty wstępnej. Czyli tak naprawdę samochód staje się o 22% droższy.
Najlepiej szukać samochodu z pełną fakturą VAT.![]()
![]()
No i powinien być tańszy od leasingu finansowego, więc nie wiem czy jest sens się w to bawić.
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."
To można ten leasing finansowy od fizycznych czy nie?
Przepraszam ,ale ja sie nie wyznaję w tym co napisaliście i wreszcie nie wiem czy można czy nie.
Przepraszam ,ale ja sie nie wyznaję w tym co napisaliście i wreszcie nie wiem czy można czy nie.
Leasing od osób fizycznych?

Kredyt samochodowy tańszy od leasingu!!! TIA! Srają muchy będzie wiosna no-offence.

Na tych kredytach to handlarze dowalają takie prowizje, że więcej na tym zarabiają niż na samym samochodzie.

Ostatnio zmieniony 3 kwie 2009, o 17:48 przez GBoy, łącznie zmieniany 1 raz.
Powtórzę wyraźniej: OD OSÓB INDYWIDUALNYCH FIRMA LEASINGOWA NIE KUPI SAMOCHODU!morgan09 pisze:To można ten leasing finansowy od fizycznych czy nie?

My gadamy o czym innym.

- Michał Krupiński
- PRO
Baaaa - no jeśli czasem klienci się napalają na samochód jak bezzębny na suchary, to nie ma się co dziwić, że ich "kroją".GBoy pisze:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kredyt samochodowy tańszy od leasingu!!! TIA! Srają muchy będzie wiosna no-offence.![]()
![]()
![]()
Na tych kredytach to handlarze dowalają takie prowizje, że więcej na tym zarabiają niż na samym samochodzie.![]()
![]()
Nie zmienia to jednak faktu, że kredyt samochodowy nie powinien być droższy od leasingu finansowego, a korzyści podatkowe są takie same.
Różnica polega na tym, że kredyt samochodowy obniża zdolność kredytową, a leasing nie. Jednak warto policzyć co się opłaca.
Ludki o tym nie wiedzą!Michael pisze:Różnica polega na tym, że kredyt samochodowy obniża zdolność kredytową, a leasing nie. Jednak warto policzyć co się opłaca.