Najsłabszy kwartał branży od lat. Spadek o ok. 30%.
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
- FmLeasing.pl
- FmLeasing.pl
Firmy leasingowe udzieliły o ponad jedną trzecią niższego finansowania w I kwartale tego roku w porównaniu z pierwszymi trzema miesiącami 2008 r. Z danych zebranych przez „Rz” od 25 firm wynika, że wartość środków oddanych w leasing wyniosła 4,9 mld zł wobec 7,6 mld zł rok wcześniej.
Źródło:
rp.pl/artykul/2,289223_Leasing__obroty_o_okolo_30_proc__w_dol.html
Źródło:
rp.pl/artykul/2,289223_Leasing__obroty_o_okolo_30_proc__w_dol.html
- Załączniki
-
- wyniki.jpg (82.07 KiB) Przejrzano 23597 razy
http://www.FmLeasing.pl | Kontakt: news(at)fmleasing.pl
BGŻ ma 143% wzrost. Ktoś wie z czego on wynika?
- Tomasz Piotrowski
- PRO
Re: Najsłabszy kwartał branży od lat. Spadek o ok. 30%.
Pewnie mają jakiś produkt, który akurat "schodzi". BGŻ chwali się leasingiem pod fundusze unijne dla rolników. Może o to chodzi?nie_wygodny pisze:BGŻ ma 143% wzrost. Ktoś wie z czego on wynika?
Poza tym to firma polityczna, a one często nie reagują tak jak rynek. Może więc nie przykręcili śruby.

OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
- Tomasz Piotrowski
- PRO
Proponuję zmienić tytuł, bo według tabelki spadek jest bliżej 40% niż 30%. 

Trzeba zaprosić kogoś z BGŻ żeby nas uświadomił.

- Tomasz Piotrowski
- PRO
Apropo przykręcenia śruby.
Raiffeisen Leasing zaczął się tłumaczyć dlaczego mają taki duży spadek. Rzeczywiście pamiętam z relacji kolegów po fachu i klientów, że RLP rozsypał się kompletnie po wybuchu kryzysu. Zaprzestali finansowania czegokolwiek, a nowi klienci byli odsyłani z kwitkiem nawet bez wnikania o co cho... 

Ja myślę, że nie koniecznie byli odsyłani, jeśli ktoś wie co mam na myśli.
Re: Najsłabszy kwartał branży od lat. Spadek o ok. 30%.
Ja nie wiem. Można jaśniej?Ronin pisze:Ja myślę, że nie koniecznie byli odsyłani, jeśli ktoś wie co mam na myśli.