Leasing - pierwsza wpłata
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Leasing - pierwsza wpłata
Witam,
mam pytanie czy jesli dostane fakture na 30 000zl brutto (40% - pierwsza wplata leasingowa) to czy jednorazowo moge sobie odliczyc calosc (vat/dochodowka) od tej kwoty czy tzreba to amortyzowac?
mam pytanie czy jesli dostane fakture na 30 000zl brutto (40% - pierwsza wplata leasingowa) to czy jednorazowo moge sobie odliczyc calosc (vat/dochodowka) od tej kwoty czy tzreba to amortyzowac?
- Jarosław Król
- Administracja
Re: Leasing - pierwsza wpłata
Zakładam, że jest to leasing operacyjny.Dixit pisze:Witam,
Niczego nie amortyzujesz. Całość możesz wrzucić w koszty. Co do Vat to zależy co jest przedmiotem leasingu. Jeżeli samochód osobowy to tylko 60%
Dziekuje za odpowiedz - leasing operacyjny, samochod osobowy.
pozdrawiam
pozdrawiam
... a 40% VAT też w koszty, tak jak kwotę netto.o do Vat to zależy co jest przedmiotem leasingu. Jeżeli samochód osobowy to tylko 60%

Z kryzysem finansowym jest jak z piłką nożną - wszyscy się teraz na nim znają.
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)