Leasing dla osoby prywatnej.
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Leasing dla osoby prywatnej.
Witam. Szukam firmy leasingowej w której dostanę leasing na samochód osobowy. Nie mam działalności gospodarczej, dochody uzyskuje z umowy o pracę na czas nieokreślony. Jest w ogóle jakaś szansa po tych nowych zmianach , które miały miejsce 1 lipca? Dziękuje z góry za pomoc.
- Tomasz Piotrowski
- PRO
Re: Leasing dla osoby prywatnej.
Na razie tylko VB Leasing, Masterlease i Santander Consumer Multirent.
Tą ostatnią firmę raczej odradzam, zresztą opinie możesz sobie przeczytać na forum. W Masterlease będzie drogo. A VB Leasing nie traktuje zbyt poważnie jeszcze tej oferty = też może być mało atrakcyjna.
W tej chwili jest kiepsko z leasingiem konsumenckim. Za kilka miesięcy powinno być lepiej. Teraz na pewno korzystniejszy będzie kredyt
Tą ostatnią firmę raczej odradzam, zresztą opinie możesz sobie przeczytać na forum. W Masterlease będzie drogo. A VB Leasing nie traktuje zbyt poważnie jeszcze tej oferty = też może być mało atrakcyjna.
W tej chwili jest kiepsko z leasingiem konsumenckim. Za kilka miesięcy powinno być lepiej. Teraz na pewno korzystniejszy będzie kredyt
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Radzę uważać bo może być kredyt i "kredyt"!Teraz na pewno korzystniejszy będzie kredyt

Może być baaardzo drogo czasami, prowizje i inne sryzje!

- Michał Krupiński
- PRO
nagyc, Tak z ciekawości zapytam. Czemu leasing konsumencki? Jest jakiś konkretny powód.
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."
Myślę , że leasing mnie taniej wyjdzie. Oczywiście mogę się mylić. Odsetki przy kredycie są masakryczne. Również z tego co się orientuje to leasing nie będzie widniał w BIKU. Nie chce sobie zmniejszać zdolności kredytowej. Myślałem , że po tych zmianach to pójdzie gładko z tym leasingiem...
PS. Dziekuje za dotychczasowe odpowiedzi!
- Michał Krupiński
- PRO
Bardzo dziękuję za odpowiedź.nagyc pisze:Myślę , że leasing mnie taniej wyjdzie. Oczywiście mogę się mylić. Odsetki przy kredycie są masakryczne. Również z tego co się orientuje to leasing nie będzie widniał w BIKU. Nie chce sobie zmniejszać zdolności kredytowej. Myślałem , że po tych zmianach to pójdzie gładko z tym leasingiem...
Co do BIKu to rzeczywiście informacja o leasingu nie będzie tam wprowadzona.
Nie oznacza to jednak, że ubiegając się o kredyt w jakimś banku nie zostaniesz poproszony o udzielenie informacji o "pozostałych/innych zobowiązaniach", gdzie leasing - przynajmniej teoretycznie - będziesz musiał uwzględnić.
Ale niewątpliwie jest to jednak coś co może zdecydowanie mniej wpłynąć na ograniczenie zdolności niż kredyt.
Co do kosztów, to obawiam się, że dobrze poszukany i wynegocjowany kredyt w dobrym banku może jednak być trochę tańszy od leasingu. Przynajmniej na ten moment.
Tak jak napisał Tomek - na razie leasing konsumencki dopiero zaczyna ruszać i oferta jest dość uboga. Myślę, że po Nowym Roku zacznie być z tym trochę lepiej.
W każdym razie najlepiej w tej chwili zwrócić się do wymienionych przez Tomka firm o ofertę i porównać z kredytem.
nagyc, Jakbyś mógł i by Ci się chciało to informuj nas na forum jakie będą Twoje decyzje, co i jak... Twoje doświadczenia i uwagi mogą być bardzo cenne dla innych użytkowników.
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."
Dziękuje za pomoc. Przestudiuje te leasingi i sprawdzimy co będzie lepsze;) Pozdrawiam!
Musi być powód?nagyc, Tak z ciekawości zapytam. Czemu leasing konsumencki? Jest jakiś konkretny powód.

- Michał Krupiński
- PRO
Musi nie musi.Musi być powód?

A ja pytam z czystej ciekawości - fajnie jest wiedzieć w praktyce czym kierują się osoby, które interesują się leasingiem konsumenckim.
Ja chcę wiedzieć. Odpowiadać!
"Nie znam się na tym, więc tym chętniej się wypowiem..." --> FAIL!