leasing mieszkaniowy
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
leasing mieszkaniowy
witam
mam pytanie do znawców leasingu
kupuję mieszkanie na firmę / działalność gospodarczą. Nie mogę bezpośrednio wrzucić całej kwoty za nieruchomość w koszta - jest tylko amortyzacja na 10/40 lat.
czy nie można tego obejść leasingiem mieszkaniowym ?
wpłacam pierwsza kwotę np 45 % wartości mieszkania i bank wynajmuje mi mieszkanie (faktycznym właścicielem jest bank) , czy mogę te 45% wrzucić w koszta? - resztę rozkładam np na 3 lata , płacąc co miesiąc odpowiednią ratę i wrzucając całość raty w koszt.
teraz pytanie - czy tak można ?
mam pytanie do znawców leasingu
kupuję mieszkanie na firmę / działalność gospodarczą. Nie mogę bezpośrednio wrzucić całej kwoty za nieruchomość w koszta - jest tylko amortyzacja na 10/40 lat.
czy nie można tego obejść leasingiem mieszkaniowym ?
wpłacam pierwsza kwotę np 45 % wartości mieszkania i bank wynajmuje mi mieszkanie (faktycznym właścicielem jest bank) , czy mogę te 45% wrzucić w koszta? - resztę rozkładam np na 3 lata , płacąc co miesiąc odpowiednią ratę i wrzucając całość raty w koszt.
- Tomasz Piotrowski
- PRO
Re: leasing mieszkaniowy
Wpłatę owszem, ale leasing operacyjny nieruchomości musi trwać minimum 10 lat a i wykup musi być wtedy odpowiednio wysoki. Z tego co pamiętam to ponad 40%.wpłacam pierwsza kwotę np 45 % wartości mieszkania i bank wynajmuje mi mieszkanie (faktycznym właścicielem jest bank) , czy mogę te 45% wrzucić w koszta? - resztę rozkładam np na 3 lata , płacąc co miesiąc odpowiednią ratę i wrzucając całość raty w koszt.
Poza tym możliwość sfinansowania mieszkania poprzez leasing w polskich realiach jest praktycznie zerowa.
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Re: leasing mieszkaniowy
Lokal użytkowy o dużej wartości to jeszcze da się sfinansować leasingiem, ale nie mieszkanie.