Leasing agregatu tynkarskiego i samochodu do 3,5t - nowa fir
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Leasing agregatu tynkarskiego i samochodu do 3,5t - nowa fir
Witam,
chciałbym założyć firmę, zajmującą się tynkami maszynowymi. Aby móc rozpocząć działalność, potrzebny jest mi agregat tynkarski oraz samochód. Szacowana wartość tych zakupów to:
agregat tynkarski - ok. 16 000 - 17 000zł brutto
samochód - ok. 15 000 - 18 000 brutto
Biorąc pod uwagę, że pytam o leasing dla nowo powstałej firmy bez żadnej przeszłości i dochodów to czy jest w ogóle jakaś możliwość otrzymania go? Czym ew. można by poświadczyć? Mój tata posiada gospodarstwo rolne wraz z kilkoma działkami rolniczymi oraz lasem, czy taka działka mogła by być poręczeniem?
Jeżeli otrzymałbym leasing, to ile musiałbym wpłacić na początek i jaka była by przybliżona rata na samochód oraz maszynę jeżeli mówimy o okresie leasingowania 48-60 miesięcy?
Jakie musiałby spełniać warunki samochód abym mógł go wziąć w leasing? Pytam tutaj głównie o wiek bo mówimy o samochodzie używanym. Agregat miałby być nowy.
Czy są oferty leasingów w których pierwsze miesiące są zawieszone od rat? Mówię tutaj o czasie na start firmy (zdobycie pierwszych zleceń) np. 2 - 3 miesiące?
Z góry dziękuję za odpowiedzi i wskazówki!
chciałbym założyć firmę, zajmującą się tynkami maszynowymi. Aby móc rozpocząć działalność, potrzebny jest mi agregat tynkarski oraz samochód. Szacowana wartość tych zakupów to:
agregat tynkarski - ok. 16 000 - 17 000zł brutto
Biorąc pod uwagę, że pytam o leasing dla nowo powstałej firmy bez żadnej przeszłości i dochodów to czy jest w ogóle jakaś możliwość otrzymania go? Czym ew. można by poświadczyć? Mój tata posiada gospodarstwo rolne wraz z kilkoma działkami rolniczymi oraz lasem, czy taka działka mogła by być poręczeniem?
Jeżeli otrzymałbym leasing, to ile musiałbym wpłacić na początek i jaka była by przybliżona rata na samochód oraz maszynę jeżeli mówimy o okresie leasingowania 48-60 miesięcy?
Jakie musiałby spełniać warunki samochód abym mógł go wziąć w leasing? Pytam tutaj głównie o wiek bo mówimy o samochodzie używanym. Agregat miałby być nowy.
Czy są oferty leasingów w których pierwsze miesiące są zawieszone od rat? Mówię tutaj o czasie na start firmy (zdobycie pierwszych zleceń) np. 2 - 3 miesiące?
Z góry dziękuję za odpowiedzi i wskazówki!
- Michał Krupiński
- PRO
Re: Leasing agregatu tynkarskiego i samochodu do 3,5t - nowa fir
Cześć rasoir,
Gorzej już będzie niestety z tym agregatem tynkarskim, bo przy takich przedmiotach wymagana jest historia finansowa, ewentualnie poręczenie innej firmy, która taką historię finansową ma.
Ale można spróbować....
Po cenie wnioskuję, że chodzi o samochód zaawansowany wiekiem - niestety takich pojazdów nie da się finansować w leasingu.
Generalna zasada jest taka, że wiek pojazdu i okres leasingu łączenie nie mogą przekroczyć 8 lat. Niektóre firmy są trochę bardziej liberalne, ale też nie jakoś szczególnie.
Więc, żeby leasing rozłożyć na 48-60 lat, to w zasadzie musiałbyś znaleźć samochód z roku prod. około 2008-2009.
Jest jednak jeszcze jedna ważna rzecz - firmy leasingowe mają zazwyczaj kwotę minimalną poniżej, której nie chcą podejmować się finansowania. Zazwyczaj jest to kwota 20 000 - 25 000 zł netto, czasem nawet więcej.
Dlatego sądzę, że może nie być Ci łatwo znaleźć finansowanie poprzez leasing - choć nie napiszę też, że nie będzie to możliwe.
Jeżeli chodzi o leasing samochodu to nie ma większych problemów, żeby nowa firma go otrzymała. Na rynku jest co najmniej kilka firm leasingowych, które udzielają finansowania na samochody osobowe i ciężarowe o DMC do 3,5T przedsiębiorcom, którzy dopiero zarejestrowali działalność czy założyli spółkę.chciałbym założyć firmę, zajmującą się tynkami maszynowymi. Aby móc rozpocząć działalność, potrzebny jest mi agregat tynkarski oraz samochód.
Gorzej już będzie niestety z tym agregatem tynkarskim, bo przy takich przedmiotach wymagana jest historia finansowa, ewentualnie poręczenie innej firmy, która taką historię finansową ma.
Jest szansa, żeby Twój tata był poręczycielem - choć to oczywiście zależy od tego czy dany leasingodawca zgodzi się na takie poręczenie. Jeśli chodzi o rolnika, to nie każda firm leasingowa to "czuje", są też zresztą jeszcze kwestie podatkowe i dlatego może nie być łatwo, żeby któraś z firm zgodziła się na takie poręczenie.Biorąc pod uwagę, że pytam o leasing dla nowo powstałej firmy bez żadnej przeszłości i dochodów to czy jest w ogóle jakaś możliwość otrzymania go? Czym ew. można by poświadczyć? Mój tata posiada gospodarstwo rolne wraz z kilkoma działkami rolniczymi oraz lasem, czy taka działka mogła by być poręczeniem?
Ale można spróbować....
(...)
Jakie musiałby spełniać warunki samochód abym mógł go wziąć w leasing? Pytam tutaj głównie o wiek bo mówimy o samochodzie używanym.
Po cenie wnioskuję, że chodzi o samochód zaawansowany wiekiem - niestety takich pojazdów nie da się finansować w leasingu.
Generalna zasada jest taka, że wiek pojazdu i okres leasingu łączenie nie mogą przekroczyć 8 lat. Niektóre firmy są trochę bardziej liberalne, ale też nie jakoś szczególnie.
Więc, żeby leasing rozłożyć na 48-60 lat, to w zasadzie musiałbyś znaleźć samochód z roku prod. około 2008-2009.
Jest jednak jeszcze jedna ważna rzecz - firmy leasingowe mają zazwyczaj kwotę minimalną poniżej, której nie chcą podejmować się finansowania. Zazwyczaj jest to kwota 20 000 - 25 000 zł netto, czasem nawet więcej.
Dlatego sądzę, że może nie być Ci łatwo znaleźć finansowanie poprzez leasing - choć nie napiszę też, że nie będzie to możliwe.
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
- Tomasz Piotrowski
- PRO
Polecam te wątki, które mogą wiele wyjaśnić:
Leasing a nowa działalność gospodarcza?
Leasing samochodu używanego - wiedza w pigułce
Czy wiek przedsiębiorcy ma znaczenie przy leasingu?
Leasing a nowa działalność gospodarcza?
Leasing samochodu używanego - wiedza w pigułce
Czy wiek przedsiębiorcy ma znaczenie przy leasingu?
Dziękuję za wypowiedzi. No tak w sumie podejrzewałem, że będzie ciężko. Interesuje się również dotacją, ale mniemam że będzie ciężko ją otrzymać biorąc pod uwagę, że musiało by to być dofinansowanie 40000zł.
Tomek_P Dzięki za linki, zaraz biorę się za lekturę.
Mam jeszcze jedno pytanie czy macie może jakieś namiary na doradcę w sprawach własnie dotacji, aby ocenił mój pomysł i wypowiedział się co do szans?
Tomek_P Dzięki za linki, zaraz biorę się za lekturę.
Mam jeszcze jedno pytanie czy macie może jakieś namiary na doradcę w sprawach własnie dotacji, aby ocenił mój pomysł i wypowiedział się co do szans?
Poszukaj kogoś w swoim regionie, bo czasem są jakieś programy lokalne.Mam jeszcze jedno pytanie czy macie może jakieś namiary na doradcę w sprawach własnie dotacji, aby ocenił mój pomysł i wypowiedział się co do szans?
Z kryzysem finansowym jest jak z piłką nożną - wszyscy się teraz na nim znają.
Dzięki wielkie za wskazówki też mi się przydały, ja znam dobrego doradce, który by mógł pomóc w takiej sprawie więc jakby co to dam namiary:)
Rowniez dzieki za wskazowke! A poza tym to czy udalo sie znalezc takiego doradce/jakies inne zrodlo?
Również dziękuję za wskazówki. Już nie muszę pisać podobnego tematu. Ale o jakieś namiary na sprawdzonego doradcę to bym poprosiła jednak.
witam
Otrzymałem dotację na agregaty tynkarskie i inne rzeczy budowlane.
Nie dostanę jednak kredytu (firma działania poniżej roku).
Dotacja jest na 90 tys. zł.
Maszyny na 150 tys. netto.
Potrzebuje 60tys. wkładu +VAT- czyli w sumie 94 500 zł.
jest ktoś chętny na jakąś współpracę / kupno udziałow lub całej spółki?- temat muszę zamknąć w ciągu tygodnia.
Prosze o info- 722-395-272
biuro@np-partners.pl
Piotr Stuper
Otrzymałem dotację na agregaty tynkarskie i inne rzeczy budowlane.
Nie dostanę jednak kredytu (firma działania poniżej roku).
Dotacja jest na 90 tys. zł.
Maszyny na 150 tys. netto.
Potrzebuje 60tys. wkładu +VAT- czyli w sumie 94 500 zł.
jest ktoś chętny na jakąś współpracę / kupno udziałow lub całej spółki?- temat muszę zamknąć w ciągu tygodnia.
Prosze o info- 722-395-272
biuro@np-partners.pl
Piotr Stuper