Czy znajdzie się dla mnie rozwiązanie?
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Czy znajdzie się dla mnie rozwiązanie?
Hej
Mam dg od stycznia, BRAK ZALEGŁOŚCI INNYCH KREDYTÓW ITP. Nigdy nie brałam kredytów, miałam kłopoty kiedyś z płatnościami za abonament w plusie, czy mam szansę na leasing 60 mc renault clio, ile musiałabym mieć wkłady własnego i czy ubezpieczenie może być wliczone w ratę leasingu? A i jeszcze istotny szczegół, zabrano mi prawko na 2 lata czy to nie będzie przeszkodą w ubezpieczeniu ( auto ma być dla mojej mamy, posiada liczne zniżki czy może być współwłaścicielem w takiej sytuacji ) lub jakieś inne rozwiązanie?
Mam dg od stycznia, BRAK ZALEGŁOŚCI INNYCH KREDYTÓW ITP. Nigdy nie brałam kredytów, miałam kłopoty kiedyś z płatnościami za abonament w plusie, czy mam szansę na leasing 60 mc renault clio, ile musiałabym mieć wkłady własnego i czy ubezpieczenie może być wliczone w ratę leasingu? A i jeszcze istotny szczegół, zabrano mi prawko na 2 lata czy to nie będzie przeszkodą w ubezpieczeniu ( auto ma być dla mojej mamy, posiada liczne zniżki czy może być współwłaścicielem w takiej sytuacji ) lub jakieś inne rozwiązanie?
- Michał Krupiński
- PRO
Re: Czy znajdzie się dla mnie rozwiązanie?
Jeżeli nie jesteś wpisana do KRD z powodu tych zaległości, to nie będzie żadnego problemu z uzyskaniem leasingu. Jeżeli jesteś, to część leasingodawców może Ci odmówić finansowania, ale znajdzie się też wielu dla których nie będzie to stanowiło problemu.Paulina pisze:Hej
Mam dg od stycznia, BRAK ZALEGŁOŚCI INNYCH KREDYTÓW ITP. Nigdy nie brałam kredytów, miałam kłopoty kiedyś z płatnościami za abonament w plusie, czy mam szansę na leasing 60 mc renault clio
Więc nie powinnaś mieć problemu z uzyskaiem leasingu.
Wpłata - prowadzisz działalność dość krótko, więc raczej poniżej 15 proc. wpłaty nie powinnaś schodzić, żeby nie było problemu.
Niektóre firmy mogą nawet zarządać 20 proc.
Może być, to zależy od oferty danego leasingodawcy. Musisz tylko brać pod uwagę, że wtedy stanie się ono droższe o 23 proc. Vat, więc nie zawsze ma to sens,Paulina pisze:czy ubezpieczenie może być wliczone w ratę leasingu?
Ubezpieczającym jest leasingodawca, więc zniżki korzystającego nie są brane pod uwagę.Paulina pisze: A i jeszcze istotny szczegół, zabrano mi prawko na 2 lata czy to nie będzie przeszkodą w ubezpieczeniu ( auto ma być dla mojej mamy, posiada liczne zniżki czy może być współwłaścicielem w takiej sytuacji ) lub jakieś inne rozwiązanie?
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
A co z tym, że nie mam prawka, nie będzie problemu? Możesz podać orientacyjny koszt ubezpieczenia od renault clio 45k pln? Dzięki <cmok>
Z prawkiem nie ma problemu bo przecież w teorii właściciel firmy nie musi mieć wcale prawka, żeby leasingować samochody do firmy dla pracowników.Paulina pisze:A co z tym, że nie mam prawka, nie będzie problemu? Możesz podać orientacyjny koszt ubezpieczenia od renault clio 45k pln? Dzięki <cmok>
Z kosztem ubezpieczenia to bywa bardzo różnie. Może być między 2 a 3 tysiące, ale to zależy od rocznika i czy ubezpieczenie od wartości netto czy brutto.