Czy znajdzie się dla mnie rozwiązanie?

Pytania podatkowe, wiadomości z branży leasingowej, sprzęt poleasingowy, dyskusje ogólne
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Awatar użytkownika
Paulina

Czy znajdzie się dla mnie rozwiązanie?

Post autor: Paulina »

Hej
Mam dg od stycznia, BRAK ZALEGŁOŚCI INNYCH KREDYTÓW ITP. Nigdy nie brałam kredytów, miałam kłopoty kiedyś z płatnościami za abonament w plusie, czy mam szansę na leasing 60 mc renault clio, ile musiałabym mieć wkłady własnego i czy ubezpieczenie może być wliczone w ratę leasingu? A i jeszcze istotny szczegół, zabrano mi prawko na 2 lata czy to nie będzie przeszkodą w ubezpieczeniu ( auto ma być dla mojej mamy, posiada liczne zniżki czy może być współwłaścicielem w takiej sytuacji ) lub jakieś inne rozwiązanie?

Uzyskaj najlepsze możliwe warunki Leasingu i Ubezpieczenia GAP

Wyszukiwarka Leasingu  - Otrzymasz oferty od bankowych leasingodawców. Porównasz warunki i unikniesz kosztownych błędów.

Kalkulator Ubezpieczenia GAP  - Kupisz dobry GAP fakturowy taniej na włąsną rękę.

Awatar użytkownika
Michał Krupiński
PRO

Re: Czy znajdzie się dla mnie rozwiązanie?

Post autor: Michał Krupiński »

Paulina pisze:Hej
Mam dg od stycznia, BRAK ZALEGŁOŚCI INNYCH KREDYTÓW ITP. Nigdy nie brałam kredytów, miałam kłopoty kiedyś z płatnościami za abonament w plusie, czy mam szansę na leasing 60 mc renault clio
Jeżeli nie jesteś wpisana do KRD z powodu tych zaległości, to nie będzie żadnego problemu z uzyskaniem leasingu. Jeżeli jesteś, to część leasingodawców może Ci odmówić finansowania, ale znajdzie się też wielu dla których nie będzie to stanowiło problemu.

Więc nie powinnaś mieć problemu z uzyskaiem leasingu.

Wpłata - prowadzisz działalność dość krótko, więc raczej poniżej 15 proc. wpłaty nie powinnaś schodzić, żeby nie było problemu.
Niektóre firmy mogą nawet zarządać 20 proc.
Paulina pisze:czy ubezpieczenie może być wliczone w ratę leasingu?
Może być, to zależy od oferty danego leasingodawcy. Musisz tylko brać pod uwagę, że wtedy stanie się ono droższe o 23 proc. Vat, więc nie zawsze ma to sens,
Paulina pisze: A i jeszcze istotny szczegół, zabrano mi prawko na 2 lata czy to nie będzie przeszkodą w ubezpieczeniu ( auto ma być dla mojej mamy, posiada liczne zniżki czy może być współwłaścicielem w takiej sytuacji ) lub jakieś inne rozwiązanie?
Ubezpieczającym jest leasingodawca, więc zniżki korzystającego nie są brane pod uwagę.
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."

OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)

Awatar użytkownika
Paulina

Post autor: Paulina »

A co z tym, że nie mam prawka, nie będzie problemu? Możesz podać orientacyjny koszt ubezpieczenia od renault clio 45k pln? Dzięki <cmok>

Awatar użytkownika
Spayker
PRO

Post autor: Spayker »

Paulina pisze:A co z tym, że nie mam prawka, nie będzie problemu? Możesz podać orientacyjny koszt ubezpieczenia od renault clio 45k pln? Dzięki <cmok>
Z prawkiem nie ma problemu bo przecież w teorii właściciel firmy nie musi mieć wcale prawka, żeby leasingować samochody do firmy dla pracowników.

Z kosztem ubezpieczenia to bywa bardzo różnie. Może być między 2 a 3 tysiące, ale to zależy od rocznika i czy ubezpieczenie od wartości netto czy brutto.

ODPOWIEDZ