Porównanie ofert leasingu i kredytu dla maszyn rolniczych
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Porównanie ofert leasingu i kredytu dla maszyn rolniczych
Witam!
Pisze z prośba o pomoc. Pisze prace magisterską w której mam porównać oferty leasingu i kredytu do sfinansowania maszyn rolniczych. Nie wiem z której strony się do tego zabrać. Co najlepiej porównać? jakie parametry?
Proszę o pomoc, każda nawet najmniejsza ma znaczenie.
Pisze z prośba o pomoc. Pisze prace magisterską w której mam porównać oferty leasingu i kredytu do sfinansowania maszyn rolniczych. Nie wiem z której strony się do tego zabrać. Co najlepiej porównać? jakie parametry?
Proszę o pomoc, każda nawet najmniejsza ma znaczenie.
- Michał Krupiński
- PRO
Re: Porównanie ofert leasingu i kredytu dla maszyn rolniczych
Twój wpis jest tak mało konkretny, że wątpię czy komukolwiek będzie chciało się cokolwiek napisać.
Nawet nie wiadomo co studiujesz, jaki jest temat pracy (jaki zakres), itd.

Nawet nie wiadomo co studiujesz, jaki jest temat pracy (jaki zakres), itd.
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Temat oczywisty: leasing i kredyt jako formy finansowania inwestycji rolniczych. W pracy 1 rozdział poświęcony na opis kredytu: rodzaje, umowy, zabezpieczenia, ryzyko. Drugi na opis leasingu i też troche historii, rodzaje, kodeks cywilny, zabezpieczenia. Rozdzial trzeci analiza gospodarstwa. Opisane wszytkie wydatki, przychody, na co może sobie pozwolić, na co nie, w co zainwestowął i w co zainwestuje..
Otrzymalam dwie oferty leasingu i 2 oferty kredytu na zakup 7 maszyn rolniczych. tematyka to dla mnie kosmos. Promotor chce gotowa prace. a ja sobie nie radze. Co moge porownac? IRR? co jeszcze?
Otrzymalam dwie oferty leasingu i 2 oferty kredytu na zakup 7 maszyn rolniczych. tematyka to dla mnie kosmos. Promotor chce gotowa prace. a ja sobie nie radze. Co moge porownac? IRR? co jeszcze?
Skutki podatkowe można porównaćmagda01 pisze:Co moge porownac? IRR? co jeszcze?
Z kryzysem finansowym jest jak z piłką nożną - wszyscy się teraz na nim znają.
Też stoję przed dylematem zakupu samochodu. I zastanawiam się w jaki sposób go sfinansować? Kredytem czy leasingiem? Z jednej strony myślę o kredycie - mimo że droższa opcja, to samochód jest mój. Nie ma tych różnych opłat dodatkowych związanych chociażby z kosztem dostarczenai zdjęcia z fotoradaru. Nie dość że człowiek otrzymuje mandat, to jeszcze firma leasingowa karze sobie płacić średnio 100 zł + VAT.
W przypadku kredytu auto jest moje.
W przypadku kredytu auto jest moje.
- Jarosław Król
- Administracja
dzus, Mieszasz się w zeznaniach. W innym wątku napisałeś, że brałeś leasing, a teraz piszesz, że jeszcze się zastanawiasz?