Porównanie ofert leasingu i kredytu dla maszyn rolniczych

Pytania podatkowe, wiadomości z branży leasingowej, sprzęt poleasingowy, dyskusje ogólne
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Awatar użytkownika
magda01

Porównanie ofert leasingu i kredytu dla maszyn rolniczych

Post autor: magda01 »

Witam!
Pisze z prośba o pomoc. Pisze prace magisterską w której mam porównać oferty leasingu i kredytu do sfinansowania maszyn rolniczych. Nie wiem z której strony się do tego zabrać. Co najlepiej porównać? jakie parametry?

Proszę o pomoc, każda nawet najmniejsza ma znaczenie.

Uzyskaj najlepsze możliwe warunki Leasingu i Ubezpieczenia GAP

Wyszukiwarka Leasingu  - Otrzymasz oferty od bankowych leasingodawców. Porównasz warunki i unikniesz kosztownych błędów.

Kalkulator Ubezpieczenia GAP  - Kupisz dobry GAP fakturowy taniej na włąsną rękę.

Awatar użytkownika
Michał Krupiński
PRO

Re: Porównanie ofert leasingu i kredytu dla maszyn rolniczych

Post autor: Michał Krupiński »

Twój wpis jest tak mało konkretny, że wątpię czy komukolwiek będzie chciało się cokolwiek napisać. :roll:

Nawet nie wiadomo co studiujesz, jaki jest temat pracy (jaki zakres), itd.
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."

OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)

Awatar użytkownika
magda01

Post autor: magda01 »

Temat oczywisty: leasing i kredyt jako formy finansowania inwestycji rolniczych. W pracy 1 rozdział poświęcony na opis kredytu: rodzaje, umowy, zabezpieczenia, ryzyko. Drugi na opis leasingu i też troche historii, rodzaje, kodeks cywilny, zabezpieczenia. Rozdzial trzeci analiza gospodarstwa. Opisane wszytkie wydatki, przychody, na co może sobie pozwolić, na co nie, w co zainwestowął i w co zainwestuje..

Otrzymalam dwie oferty leasingu i 2 oferty kredytu na zakup 7 maszyn rolniczych. tematyka to dla mnie kosmos. Promotor chce gotowa prace. a ja sobie nie radze. Co moge porownac? IRR? co jeszcze?

Awatar użytkownika
Lui
PRO

Post autor: Lui »

magda01 pisze:Co moge porownac? IRR? co jeszcze?
Skutki podatkowe można porównać
Z kryzysem finansowym jest jak z piłką nożną - wszyscy się teraz na nim znają.

OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)

Awatar użytkownika
dzus

Post autor: dzus »

Też stoję przed dylematem zakupu samochodu. I zastanawiam się w jaki sposób go sfinansować? Kredytem czy leasingiem? Z jednej strony myślę o kredycie - mimo że droższa opcja, to samochód jest mój. Nie ma tych różnych opłat dodatkowych związanych chociażby z kosztem dostarczenai zdjęcia z fotoradaru. Nie dość że człowiek otrzymuje mandat, to jeszcze firma leasingowa karze sobie płacić średnio 100 zł + VAT.
W przypadku kredytu auto jest moje.

Awatar użytkownika
Jarosław Król
Administracja

Post autor: Jarosław Król »

dzus, Mieszasz się w zeznaniach. W innym wątku napisałeś, że brałeś leasing, a teraz piszesz, że jeszcze się zastanawiasz? :roll:

ODPOWIEDZ