Lista osobówek z kratką ze 100% odliczeniem VAT (180 modeli)

Pytania podatkowe, wiadomości z branży leasingowej, sprzęt poleasingowy, dyskusje ogólne
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Awatar użytkownika
Tomasz Piotrowski
PRO

Re: Lista osobówek z kratką ze 100% odliczeniem VAT (115 modeli)

Post autor: Tomasz Piotrowski »

Krych pisze:Moze przeoczylem, ale czy cos wiadomo nt. VW Golfa VI 3/5d ? Variant mnie nie interesuje.
W pierwszej wiadomości jest na dole informacja
Volkswagen Golf hatchback i kombi oraz inne modele (prawd. dostępne na jesieni)
Podobno Golf VI powinien być już we wrześniu. :)

Uzyskaj najlepsze możliwe warunki Leasingu i Ubezpieczenia GAP

Wyszukiwarka Leasingu  - Otrzymasz oferty od bankowych leasingodawców. Porównasz warunki i unikniesz kosztownych błędów.

Kalkulator Ubezpieczenia GAP  - Kupisz dobry GAP fakturowy taniej na włąsną rękę.

Awatar użytkownika
Lui
PRO

Post autor: Lui »

Zgłaszam błąd na liście:
Audi A4 i A5 kombi (prawd. dostępne sierpień/wrzesień)

Chodzi chyba o A6 kombi. ;)
Z kryzysem finansowym jest jak z piłką nożną - wszyscy się teraz na nim znają.

OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)

Awatar użytkownika
Michał Krupiński
PRO

Post autor: Michał Krupiński »

Faktycznie literówka. :(
Dzięki za info - poprawiam...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
// NOTATKA MODERATORA //
Pytanie użytkownika Mystic o homologacji samochodu od brokera (wraz z odpowiedziami) zostało wydzielone do nowego tematu:
Zagraniczna homologacja ciężarowa - ważna w Polsce czy nie?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."

Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)

Awatar użytkownika
Tomasz Piotrowski
PRO

Z dniem 18 sierpnia firma JLR Polska wprowadza homologację ciężarową na wybrane wersje samochodu Land Rover Freelander 2 z silnikiem diesel 2.2 litra. Homologację ciężarową uzyskały wszystkie wersje modelowe E, S, XS, SE oraz HSE.
Dealerzy Land Rover dysponują gotowymi samochodami do natychmiastowego odbioru oraz specyfikacjami samochodów na indywidualne zamówienie. Koszty dostosowania samochodu do wymogów homologacyjnych wynoszą 4 500 PLN brutto.

Model Freelander 2 jest drugim w kolejności samochodem Land Rover dostępnym z pełnym odliczeniem 22% podatku VAT. Oszczędności na samym podatku VAT od samochodu to 30 tys. złotych dla podstawowej wersji Freelandera 2 i aż ponad 70 tys. złotych dla bogato wyposażonego modelu Discovery 4 z nowym silnikiem Diesla o mocy 245 KM.

Samochody Freelander 2 oraz Discovery w pełnym odliczeniem VAT dostępne są w wersji 5-osobowej.

„Jednocześnie zawracamy uwagę, iż uzyskana przez nas homologacja umożliwia odliczenie przez właściciela pojazdu tylko i wyłącznie podatku VAT. Nie zwalnia z obowiązku płacenia podatku akcyzowego w wysokości 18,6%. Wszystkie samochody sprzedawane przez polskiego importera mają opłacony podatek akcyzowy - mówi Marcin Cassino z JLR Polska.

Awatar użytkownika
Michał Krupiński
PRO

Re: Lista osobówek z kratką ze 100% odliczeniem VAT (121 modeli)

Post autor: Michał Krupiński »

Dzięki Tomek. :D

Doszło też kilka Hyundai-ów. :)
W sumie więc jest ich już trochę:
Hyundai i20
Hyundai i30
Hyundai i30cw
Hyundai ix55
Hyundai Santa Fe
Hyundai Tucson
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."

Awatar użytkownika
rafał898

Post autor: rafał898 »

Na liście macie Passata że ma być w sierpniu a ja rozmawiałem właśnie z salonem Rowiński Wajdemajer i powiedzieli, że nie ma Passata i nie będzie. :?
Nic im o tym niewiadomo.

Awatar użytkownika
Tomasz Piotrowski
PRO

To nie będzie czy nie wiadomo? :mrgreen:

Powtórzę coś co napisałem niedawno, że informacje z salonów trzeba traktować z dużym dystansem. Ich wiedza na kolana niestety nie powala.
A z tego co pamiętam to Michael kontaktował się bezpośrednio z Kulczyk Tradex więc jest to informacja z pierwszej ręki.

Awatar użytkownika
Mistrz

Post autor: Mistrz »

Ja mam info od dealera, że niebawem będzie Passat Variant z homologacją ciężarową.

Awatar użytkownika
Tomasz Piotrowski
PRO

Mistrz pisze:Ja mam info od dealera, że niebawem będzie Passat Variant z homologacją ciężarową.
Właśnie. Co dealer to inna informacja. :)

Awatar użytkownika
rafał898

Post autor: rafał898 »

Dzięki za informacje. Czyli muszę wybrać się do innego salonu. :P

ODPOWIEDZ