[WYDZIELONE Z TEMATU] Najlepsza firma leasingowa?

Pytania podatkowe, wiadomości z branży leasingowej, sprzęt poleasingowy, dyskusje ogólne
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Awatar użytkownika
Michał Krupiński
PRO

Re: Najlepsza firma leasingowa?

Post autor: Michał Krupiński »

Kolega Huhe ma niestety rację.
Tego typu wpisy dotyczące Impulsu ukazują się na wielu forach. W tym akurat nie byłoby nic złego, ale faktycznie są wśród nich również takie niby wpisy zadowolonych klientów i to już jest głupota.
Przy czym ja uważam, że ktoś to robi nie dlatego, żeby robić ludziom wodę z mózgu (tak jak w przypadku gurufinancial), tylko po to, żeby umieszczać aktywny link do strony impulsu. To pomaga w pozycjonowaniu strony, np. w google.
Żeby daleko nie szukać podobny wpis znalazł się również na ForumLeasing:
http://www.fmleasing.pl/forum/viewtopic ... p=942#p939

Też ktoś napisał raczej tylko po to, żeby wrzucić aktywnego linka.
To samo jest na innych forach i to o tematyce od sasa do lasa. Więc ja uważam, że to nie jest wina marketingu Impulsu, tylko wzięli chyba jakiś dzieciaków od pozycjonowania. :D
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."

OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)

Uzyskaj najlepsze możliwe warunki Leasingu i Ubezpieczenia GAP

Wyszukiwarka Leasingu  - Otrzymasz oferty od bankowych leasingodawców. Porównasz warunki i unikniesz kosztownych błędów.

Kalkulator Ubezpieczenia GAP  - Kupisz dobry GAP fakturowy taniej na włąsną rękę.

Awatar użytkownika
KOLEC

Post autor: KOLEC »

viewtopic.php?f=33&t=333&p=942#p939

Jeśli wolno zapytać, to co w tym wpisie powoduje podejrzenie manipulacji? Bo jest pozytywny czy coś jeszcze?

Awatar użytkownika
Michał Krupiński
PRO

KOLEC pisze:
viewtopic.php?f=33&t=333&p=942#p939

Jeśli wolno zapytać, to co w tym wpisie powoduje podejrzenie manipulacji? Bo jest pozytywny czy coś jeszcze?
Pozytywnych wpisów w opiniach jest sporo, więc to nie o to chodzi.
Istnieje podejrzenie, graniczące z pewnością, że wpis ten był dokonany tylko w celu umieszczenia aktywnego linku (to pomaga w pozycjonowaniu strony).
A skoro ktoś zrobił to w tym celu, to jest duże prawdopodobieństwo, że cała jego opinia jest wyssana z palca, czytaj zmanipulowana/niewiarygodna - zwał jak zwał.

Dla mnie, teoretycznie taki post mógłby z czystym sumieniem polecieć do kosza, ale cóż - został na forum, tyle tylko, że z ostrzeżeniem dla innych, ze może coś być z nim nie tak.
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."

Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)

Awatar użytkownika
kolos

Post autor: kolos »

WItam

Może i wpisów te firmy mają sporo ale o to chodzi w marketingu . Ja jestem już po sprawie i skorzystałem z Guru bo trafiłem swojego czasu na wpis ich albo ich klienta nie wiem kogo .

Po tym jak mnie obsłużyli nie jestem pewny czy potrzebują takiej reklamy . Mi akurat doradzili Reiffeissen i wszystko poszło raz dwa .

Awatar użytkownika
Tomasz Piotrowski
PRO

Post autor: Tomasz Piotrowski »

kolos pisze:WItam

Może i wpisów te firmy mają sporo ale o to chodzi w marketingu . Ja jestem już po sprawie i skorzystałem z Guru bo trafiłem swojego czasu na wpis ich albo ich klienta nie wiem kogo .

Po tym jak mnie obsłużyli nie jestem pewny czy potrzebują takiej reklamy . Mi akurat doradzili Reiffeissen i wszystko poszło raz dwa .
Podszywanie się pod rzekomo zadowolonych klientów to nie jest marketing tylko kłamstwo reklamowe. Na to są konkretne paragrafy.
Więc lepiej usuń te wpisy w necie zanim kogoś wpienisz i Cię poda gdzie należy. ;)

Awatar użytkownika
administracja
FmLeasing.pl

Post autor: administracja »

Niniejszym informujemy, iż do wyjaśnienia sprawy, firma Guru Financial otrzymuje zakaz umieszczania jakichkolwiek informacji reklamowych na tym forum.

ForumLeasing.pl służy wymienianiu wiedzy o leasingu, w tym temu, żeby unikać różnego rodzaju pułapek, manipulacji, nieuczciwej reklamy, itd.

Przedstawiciel/przedstawiciele Guru Financial mogli (jak każdy związany z branżą) zalogować się na forum, zgłosić akces do grupy PRO, pomagać innym i przy okazji mieć możliwość zareklamowania się w dowolny sposób na forum, za darmo, w dziale "Oferty leasingu".
Niestety z powodu utraty zaufania, jako rzetelnego partnera, firma ta niniejszym traci tą możliwość do odwołania.

W razie wątpliwości lub potrzeby wyjaśnienia tej sytuacji można kontaktować się tu:
admin@forumleasing.pl
http://www.FmLeasing.pl | Kontakt: forum(at)fmleasing.pl

Awatar użytkownika
KOLEC

Re: [WYDZIELONE Z TEMATU] Najlepsza firma leasingowa?

Post autor: KOLEC »

A co z Impulsem?

Awatar użytkownika
Lui
PRO

Post autor: Lui »

KOLEC pisze:A co z Impulsem?
To raczej inny kaliber przewinienia.
Zasługuje na żółtą kartkę, a nie czerwoną. :) :) :)
Z kryzysem finansowym jest jak z piłką nożną - wszyscy się teraz na nim znają.

Awatar użytkownika
Michał Krupiński
PRO

Lui pisze:
KOLEC pisze:A co z Impulsem?
To raczej inny kaliber przewinienia.
Zasługuje na żółtą kartkę, a nie czerwoną. :) :) :)

Dobrze powiedziane. :)

Dobra - moim zdaniem nie ma się już co znęcać. Przecież nie można wykluczyć, że to nie są złe firmy - po prostu wybrały infantylny sposób promocji.
Może wyciągną z tego jakieś wnioski.

ODPOWIEDZ