Rynkowa wartość przedmiotu leasingu a cena sprzedaży ?
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Rynkowa wartość przedmiotu leasingu a cena sprzedaży ?
Witam,
samochód w leasingu został oddany firmie leasingowej, która sprzedała go za cene 30% poniżej wyceny rzeczoznawcy.
Różnice mam ja pokryć. Czy jest to zgodne z prawem ?
samochód w leasingu został oddany firmie leasingowej, która sprzedała go za cene 30% poniżej wyceny rzeczoznawcy.
Różnice mam ja pokryć. Czy jest to zgodne z prawem ?
Re: Rynkowa wartość przedmiotu leasingu a cena sprzedaży ?
Wycena rzeczoznawcy nie zawsze oddaje rzeczywistość. Czy cena była niższa o 30% od wyceny czy ogólnie od rzeczywistych cen rynkowych, które są do uzyskania na rynku wtórnym za taki samochód, z takim wyposażeniem, rocznikiem i przebiegiem.
Bo to jest różnica.
Bo to jest różnica.
Z kryzysem finansowym jest jak z piłką nożną - wszyscy się teraz na nim znają.
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Witam,
samochód był dużo więcej warty niż wycena rzeczoznawcy. Leasing podał mnie do sądu, czy są jakieś wyroki w podobnych sprawach ?
samochód był dużo więcej warty niż wycena rzeczoznawcy. Leasing podał mnie do sądu, czy są jakieś wyroki w podobnych sprawach ?
- Tomasz Piotrowski
- PRO
Podaję link do podobnego tematu może trochę pomoże:
http://www.fmleasing.pl/forum/viewtopic ... 1143#p3418
http://www.fmleasing.pl/forum/viewtopic ... 1143#p3418
jak wyliczyć jaką wrtość rynkową będzie miał pojazd po 2-letnim leasingu?
Wartość wylicza rzeczoznawca na postawie ogledzin i oceny stanu technicznego samochodu.ciekawy pisze:jak wyliczyć jaką wrtość rynkową będzie miał pojazd po 2-letnim leasingu?
Chyba, ze chodzi o przewidywanie przyszlosci, to takie zestawienia dotyczace utraty wartosci sa w infoexpercie czy jak to sie nazywa. Korzystaja z tego nawet urzednicy.