Poszukuję leasingu dla nowej firmy na maszynę poligraficzną
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Poszukuję leasingu dla nowej firmy na maszynę poligraficzną
Witam.
Chciałbym uzyskać leasing dla nowo powstałej (1.07.2010) firmy. Przedmiotem leasingu jest maszyna poligraficzna DTG K3 o wartości około 52tys netto.
Zależy mi bardzo na czasie, jestem w stanie wpłacić do 30% wartości sprzętu.
Proszę o poradę, jaka firma byłaby najlepsza, najszybsza w realizacji i najbardziej efektowna.
edit: maszyna jest nowa i pochodzi od oficjalnego dystrybutora
Chciałbym uzyskać leasing dla nowo powstałej (1.07.2010) firmy. Przedmiotem leasingu jest maszyna poligraficzna DTG K3 o wartości około 52tys netto.
Zależy mi bardzo na czasie, jestem w stanie wpłacić do 30% wartości sprzętu.
Proszę o poradę, jaka firma byłaby najlepsza, najszybsza w realizacji i najbardziej efektowna.
edit: maszyna jest nowa i pochodzi od oficjalnego dystrybutora
- Tomasz Piotrowski
- PRO
Re: Poszukuję leasingu dla nowej firmy na maszynę poligraficzną
emissary, Zapytaj tego dystrybutora, może współpracuje z którąś firmą leasingową i jest zaufanym dostawcą dla tego leasingodawcy.
Wtedy jest łatwiej, ale i tak będzie ciężko. Na maszyny musi być co najmniej 6-12 miesięcy działalności i obroty, a i to może nie wystarczyć.
Poręczenie lub gwarancja odkupu może pomóc.
Temat był już dyskutowany kilkakrotnie na forum:
Leasing a nowa działalność gospodarcza
Leasing i gwarancja odkupu jako zabezpieczenie
Wtedy jest łatwiej, ale i tak będzie ciężko. Na maszyny musi być co najmniej 6-12 miesięcy działalności i obroty, a i to może nie wystarczyć.
Poręczenie lub gwarancja odkupu może pomóc.
Temat był już dyskutowany kilkakrotnie na forum:
Leasing a nowa działalność gospodarcza
Leasing i gwarancja odkupu jako zabezpieczenie
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Re: Poszukuję leasingu dla nowej firmy na maszynę poligraficzną
ewentualnie możesz starać się o leasing ale przy poręczeniu innej firmy - takiej która działa już sporo na rynku i będzie skłonna poręczyć:)