Ubezpieczenie GAP kupisz teraz na FmLeasing.pl

Porady i pomoc w uzyskaniu finansowania pojazdów i sprzętu. Także dyskusje o wynajmie długoterminowym. Sprawy związane z przebiegiem leasingu, użytkowaniem przedmiotu, cesje, wykup i zakończenie umowy
Awatar użytkownika
pirov

Re: Ubezpieczenie GAP kupisz teraz na FmLeasing.pl

Post autor: pirov »

Szkoda calkowita lub kradziez z ac i wszystko jasne, bo gap wyplaca kase. A co w przypadku kasacji auta z czyjejs winy czyli wtedy jest brane OC??

Uzyskaj najlepsze możliwe warunki Leasingu i Ubezpieczenia GAP

Wyszukiwarka Leasingu  - Otrzymasz oferty od bankowych leasingodawców. Porównasz warunki i unikniesz kosztownych błędów.

Kalkulator Ubezpieczenia GAP  - Kupisz dobry GAP fakturowy taniej na włąsną rękę.

Awatar użytkownika
Matti
PRO/Moderator

Post autor: Matti »

W przypadku szkody z OC (czyli nie z winy ubezpiecznonego) ubezpieczenie GAP funkcjonuje tak samo, jak przypadku likwidacji szkody z Autocasco.
"Nie znam się na tym, więc tym chętniej się wypowiem..." --> FAIL!

Awatar użytkownika
Michał Krupiński
PRO

Post autor: Michał Krupiński »

Aż jutro poproszę o szczegóły i warunki i dam znać tu na forum co i jak. Jeszcze raz thx.
Żeby nie wyszło, że nie dotrzymałem słowa, to niestety ze smutkiem muszę napisać, że guzik udało mi się ustalić. :oops: :)

Na infolinii Millennium Leasing nie mają na ten temat wiedzy - co oczywiście nie jest żadnym zaskoczeniem, bo nie od tego jest infolinia, żeby znać szczegółowe odpowiedzi na temat oferowanych produktów. :mrgreen:

Na szczęście podano mi numer do działu ubezpieczeń i konkretnej osoby. "Na szczęście", to trochę za dużo powiedziane, bo niestety na numer ten od wczoraj (mimo co najmniej kilkunastu albo i więcej prób) nie udało mi się dobić.

Spróbuję jeszcze jutro dzwonić i jeśli się nie uda to wyślę do nich e-mail - jak czegoś się dowiem to napiszę na forum, jak się nie dowiem, to też... :D
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."

OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)

Awatar użytkownika
pirov

Post autor: pirov »

Matti pisze:W przypadku szkody z OC (czyli nie z winy ubezpiecznonego) ubezpieczenie GAP funkcjonuje tak samo, jak przypadku likwidacji szkody z Autocasco.
Dzieki, wiec ochrona jest taka sama dla szkody z ac i oc. Mam jeszcze jedno pytanie tym razem chodzi o ubezpieczenie dla uzywek. Kiedy moglbym sie zglosic po GAP, gdy mam auto z roku 2006? Jest to jakoś liczone z czapy? :|

Awatar użytkownika
Matti
PRO/Moderator

Dobre pytanie ;) Jesli jestes w posiadaniu auta używanego, to polisę możesz zawrzeć, gdy wykupisz kolejne ubezpieczenie AC (w ciągu 30 dni). Wtedy wartość auta liczona jest od sumy nowego ubezpieczenia AC. Jesli suma ubezpieczenia wyniesie, przypuscmy 30tys zł, to od tej kwoty bedzie opłata na ubezpieczenia GAP.

Awatar użytkownika
marco

Post autor: marco »

Witam. Moze namowie ojca na to ubepzieczenie tylko, ze jego passat ma juz 4 lata, a z tego co jest napisane max dopuszczalny wiek to 6 letnie tak? W takim razie ubezpieczenie bedzie na 2 lata tylko, czy moze jednak da sie przedluzyc?

Awatar użytkownika
Matti
PRO/Moderator

Ubezpieczenie jest zawierane na okres 3 lat ZAWSZE - bez względu na wiek auta, o ile nie jest starszy, niz 6 lat.

Wynika stąd, że teoretycznie dla auta mającego 5 lat, 11 miesięcy i 29 dni można wykupić ubezpieczenie GAP na 3 lata, więc będzie chronione od utraty wartości prawie do wieku 9 lat! ;)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Michał Krupiński
PRO

Post autor: Michał Krupiński »

Ok. Dziś, po kilku dniach od wysłania maila, dostałem warunki GAP z Millennium Leasing. Jutro jak będę miał chwilę czasu to przeczytam całe.
Na pierwszy rzut oka widzę, że ubezpieczonym faktycznie jest użytkownik, ale widzę też, że nawet nie "piardnie" on dopóki całe zobowiązanie wobec leasingodawcy nie zostanie spłacone... :)
To tak na pierwszy rzut oka.

Ale jutro poczytam dokładnie i napiszę co i jak.
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."

OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)

Awatar użytkownika
PiotrO

Post autor: PiotrO »

WItam,
Zakupiłem nowe auto w leasingu z polisą GAP .
Koszt auta 45900 brutto
Polisa GAP na kwotę brutto 45000
Auto poszło do kasacji
Leasing otrzymał z ubezpieczenia 31000 (netto - vat odliczył sobie przy zakupie)

Jaka kwotę powinienem otrzymać z polisy GAP. Dziękuję i oczekuję odpowiedzi.
Pozdrawiam
Piotr

Awatar użytkownika
Spayker
PRO

Post autor: Spayker »

PiotrO pisze:WItam,
Zakupiłem nowe auto w leasingu z polisą GAP .
Koszt auta 45900 brutto
Polisa GAP na kwotę brutto 45000
Auto poszło do kasacji
Leasing otrzymał z ubezpieczenia 31000 (netto - vat odliczył sobie przy zakupie)

Jaka kwotę powinienem otrzymać z polisy GAP. Dziękuję i oczekuję odpowiedzi.
Pozdrawiam
Piotr
Na pewno GAP nie pokryje niewypłaconego VAT,ale ile powinieneś otrzymać to zależy jaki zawarłeś rodzaj ubezpieczenia gap i masz to podane w ogólnych warunkach ubezpieczenia.

Zablokowany