Leasing odwrócony to samo co zwrotny?
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Leasing odwrócony to samo co zwrotny?
Witam. Czy leasing zwrotny i leasing odwrócony to ten sam leasing? Bardzo proszę o odpowiedź.
Re: Leasing odwrócony to samo co zwrotny?
Takie określenie wytrzasnął mój profesorek
mam napisać pracę zaliczeniową na temat leasingu. W temacie pracy jest podany m.in. "leasing odwrócony". Nigdzie nie moge znaleźć informacji o takim leasingu. Mam wrażenie że leasing odwrócony to jakaś mowa potoczna. Tylko konia z rzędem temu kto zgadnie jakiego formalnego terminu tyczy się ta domniemana forma potoczna

Zapewniam, że to nie jest z mowy potocznej.

Też chętnie dowiem się co to jest "leasing odwrócony". Chociaż jak z autopsji znam życie i zapóźnienie kadry naukowej w temacie leasingu to jest to pewnie jakieś nieudolne tłumaczenie z jakiś zagranicznych materiałów naukowych z zółtymi już kartkami.
Na logikę rzecz biorąc chodzi o leasing zwrotny ale no nie wiem

Też chętnie dowiem się co to jest "leasing odwrócony". Chociaż jak z autopsji znam życie i zapóźnienie kadry naukowej w temacie leasingu to jest to pewnie jakieś nieudolne tłumaczenie z jakiś zagranicznych materiałów naukowych z zółtymi już kartkami.
Na logikę rzecz biorąc chodzi o leasing zwrotny ale no nie wiem

OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
To pewnie przez analogię do odwróconej hipoteki. 

Po spłaceniu wszystkich rat leasingowych, nowy wlasciciel danego dobra moze spowrotem sprzedac inwestycje poprzedniemu wlascicielowi. Dzieki temu ma plynnosc finansowa bez niepotrzebnych kredytow, a druga strona ponownie stale wplaty miesieczne. Tak to mniejwiecej wyglada
Czyli leasing odwrócony to taki leasing zwrotny tylko z opcją "odnowienia" można powiedzieć?maliniak pisze:Po spłaceniu wszystkich rat leasingowych, nowy wlasciciel danego dobra moze spowrotem sprzedac inwestycje poprzedniemu wlascicielowi. Dzieki temu ma plynnosc finansowa bez niepotrzebnych kredytow, a druga strona ponownie stale wplaty miesieczne. Tak to mniejwiecej wyglada