Carwash Investment (myjnie bezdotykowe) - kontynuacja
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
- a.ferczykowski
Re: Carwash Investment (myjnie bezdotykowe) - kontynuacja
Czy znane są Państwu jakieś powiązania miedzy CWI a UNITOM SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ ?
Mam na myśli przepływy pieniężne a nie osobę prezesa.
http://krs.ms.gov.pl/Podmiot.aspx?nrkrs=0000298827
- Michał Krupiński
- PRO
Nie wiem skąd przyszło Ci do głowy, że kreuję się na profesjonalistę z branży...gregore pisze:Powiem tylko tyle, że własne zbyt wysokie ,,ego,, Cię zjada - kreujesz się na tym forum na profesjonalistę w branży a powiem Ci, że piszesz jednak w niektórych momentach ,,pierdołki,, Stwierdzam to po 20-sto paroletniej pracy w branży i Szef pionu Realizacji Inwestycji na Europę Środkową u czołowego producenta myjnii bezdotykowych, ale i nie tylko - człowieku troszkę pokory !!!

O budowie myjni i o tym jakie ona pieniądze przynosi/może przynosić, jakie generuje koszty i problemy, itd. wiem więcej niż przeciętny śmiertelnik i tyle.

Jeśli piszę "pierdołki", to wskaż konkretnie gdzie, bo na razie to co napisałeś Ty (o kosztach pozwolenia) nie wyklucza tego co napisałem ja.

Dlatego tym bardziej nie rozumiem skąd nagle ten atak personalny.

I bardzo proszę - zanim kolejny raz zaatakujesz personalnie - żebyś uważniej czytał:
Czy ja napisałem, że koszt działki wynosi 60 tys?- gdzie w Polsce kupisz działkę komercyjną nawet w najgorszej lokalizacji za 60 tys PLN, (a na myjnie 3 stanowiskową to minimum 600-700m2) ?
Chodzi mi o koszt jaki ponosi się od momentu kiedy działka stanie się już własnością lub zostanie wydzierżawiona do momentu kiedy uzyska się pozwolenie i będzie można ruszyć z budową.

W poprzednim wpisie napisałem o zakupie lub dzierżawie, w drugim "obciąłem" już wypowiedź do samego zakupu, żeby nie przedłużać, ale widzę posłużyło to jako pretekst do "przyczepienia się".- jaki normalny inwestor kupuje za żywą gotówkę działkę pod tego typu inwestycje, po ilu latach to by mu się zmiało wrócić, a realny przychód z myjni 3-stanowiskowej to przedział pomiędzy 17-28tys.PLN, inne dane to tylko ,,bajeczki,, (np. koszt zakupu 720m2 działeczki pod budowę myjni w Krakowie w atrakcyjnej lokalizacji może przekroczyć nawet 1 000 000 PLN netto), w tym biznesie opłacalna jest tylko długoletnia dzierżawa

Ale skoro poruszyłeś już ten motyw, to... nie bardzo rozumiem jak można wątpić w "normalność" kogoś kto chce kupić działkę pod tego typu inwestycje?

Przede wszystkim działka to jest inwestycja sama w sobie i tak się składa, że nieruchomości (nawet zwykłe grunty) często wykorzystywane są jako lokata kapitału.

Po drugie mając własną działkę eliminuje się niepewną sytuację jaką >zawsze< będzie dzierżawa...
Wpakowanie miliona czy dwóch w nieswój teren zawsze rodzi niepokój, że ktoś może przyjść i powiedzieć, żeby spadać.
Oczywiście można pójść wtedy do sądu, co w polskich warunkach oznacza kilka lat walki. Można walczyć wtedy o odszkodowanie, tylko jak je wyliczyć, skoro nie wszystko co wpadło do automatu zostało zgłoszone do US...

Także kupując działkę, kupujesz spokój i masz kolejną inwestycję i znacznie więcej opcji jeśli po iluś latach będziesz chciał się z niej wycofać.
Nie oznacza to, że jestem przeciwny dzierżawie (żeby znowu ktoś mnie nie złapał za słówko), bo czasem jest ona konieczna/lepsza. Nie zawsze zakup działki jest też możliwy.
Tylko nie rozumiem co jest niby nienormalnego w zakupie terenu pod taką budowę.

Czekam na argumenty.
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Czekam na argumenty.[/quote]
Witaj
Proponuję zakończyć tą dyskusje, tym bardziej że kompletnie się zakręciłeś i zaczynasz odbiegać o tematu, (proszę nie pisz o czytaniu ze zrozumieniem ..). Ja nie zamierzam się dłużej z Tobą przepychać, bo szkoda mi na to czasu (brak w Twoich wpisach- kręgosłupa
, Twoja historia wpisów),
Skupmy się raczej na wymianie informacji, o tym co obecnie dzieje się z CWI i jak można odzyskać ewentualnie zainwestowaną ,,kapuchę,, lub jak możemy sobie pomóc nawzajem, aby wyrównać w sposób cywilizowany z zachowaniem drogi prawnej rachunki z Panami z CWI, liczy się każda informacja !!!. Wydaje mi się, iż po to głównie powstała na tym forum edycja ,,specjalna,, .
bez urazy
Witaj
Proponuję zakończyć tą dyskusje, tym bardziej że kompletnie się zakręciłeś i zaczynasz odbiegać o tematu, (proszę nie pisz o czytaniu ze zrozumieniem ..). Ja nie zamierzam się dłużej z Tobą przepychać, bo szkoda mi na to czasu (brak w Twoich wpisach- kręgosłupa

Skupmy się raczej na wymianie informacji, o tym co obecnie dzieje się z CWI i jak można odzyskać ewentualnie zainwestowaną ,,kapuchę,, lub jak możemy sobie pomóc nawzajem, aby wyrównać w sposób cywilizowany z zachowaniem drogi prawnej rachunki z Panami z CWI, liczy się każda informacja !!!. Wydaje mi się, iż po to głównie powstała na tym forum edycja ,,specjalna,, .
bez urazy

Szczyt bezczelnosci. Sam zszedles z tematu robiąc sobie osobiste wycieczki, a teraz jeszcze protekcjonalnym tonem zbywasz Michaela. W ogole ten styl wypowiedzi...słoma z butów 
Szkoda tylko, ze dales pokaz hipokryzji atakując innego uzytkownika bezpodstawnie, a sam teraz wzywasz do porządku w temacie. Bezczelność!
Juz pomijam fakt, ze Michael nie odwdzięczył Ci się uszczypliwością, a Ty w kolejnym wpisie znowu dałeś do pieca i na koniec jeszcze piszesz "bez urazy". Bezczelność po raz kolejny. Kpisz sobie z ludzi, to oznajmiam, ze koniec z taką postawą.
Nie po to powstal oddzielny dział, zebysmy musieli dalej sie szarpać z frustratami wyladowującymi sie na innych.
Od tej pory kazda wycieczka osobista i posty nie na temat robią "papa" i zajmę się tym osobiście! Są jeszcze inne metody, takze ostrzegam kazdego samozwańczego szeryfa - żeby nie było zdziwienia...
TYLKO KONKRETY. NIC WIĘCEJ.

No, zgadza sięgregore pisze: [...] sobie pomóc nawzajem, aby wyrównać w sposób cywilizowany z zachowaniem drogi prawnej rachunki z Panami z CWI, liczy się każda informacja !!!. Wydaje mi się, iż po to głównie powstała na tym forum edycja ,,specjalna,, .
bez urazy

Szkoda tylko, ze dales pokaz hipokryzji atakując innego uzytkownika bezpodstawnie, a sam teraz wzywasz do porządku w temacie. Bezczelność!
Juz pomijam fakt, ze Michael nie odwdzięczył Ci się uszczypliwością, a Ty w kolejnym wpisie znowu dałeś do pieca i na koniec jeszcze piszesz "bez urazy". Bezczelność po raz kolejny. Kpisz sobie z ludzi, to oznajmiam, ze koniec z taką postawą.
Nie po to powstal oddzielny dział, zebysmy musieli dalej sie szarpać z frustratami wyladowującymi sie na innych.
Od tej pory kazda wycieczka osobista i posty nie na temat robią "papa" i zajmę się tym osobiście! Są jeszcze inne metody, takze ostrzegam kazdego samozwańczego szeryfa - żeby nie było zdziwienia...
TYLKO KONKRETY. NIC WIĘCEJ.
"Nie znam się na tym, więc tym chętniej się wypowiem..." --> FAIL!
- a.ferczykowski
Ponawiam swoje pytanie.
Czy znane są Państwu jakieś powiązania miedzy CWI a UNITOM SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ ?
- naiwny10
Na temat przepływów musiałby wypowiedzieć się ktoś z byłych prcowników. Wątpię by osoby z zewnątrz miały taką wiedzę. Do połowy grudnia księgowość CWI prowadziło biuro: KSK Doradcy Sp.zo.o., 40-009 Katowice, ul.Warszawska 17/1. Można tam spróbować uzyskać jakieś info. A nóż się uda...a.ferczykowski pisze:Ponawiam swoje pytanie.
naiwny10 pisze:Na temat przepływów musiałby wypowiedzieć się ktoś z byłych prcowników. Wątpię by osoby z zewnątrz miały taką wiedzę. Do połowy grudnia księgowość CWI prowadziło biuro: KSK Doradcy Sp.zo.o., 40-009 Katowice, ul.Warszawska 17/1. Można tam spróbować uzyskać jakieś info. A nóż się uda...a.ferczykowski pisze:Ponawiam swoje pytanie.
Zdumiewajace ze jako prezes zarzadu spolki UNITOM figuruje Zdzislaw Salwa, wczesniej wiele umow podpisywal dla CWI jako czlonek zarzadu, podobno musial sie opiekowac chora zona i zrezygnowal z funkcji w CWI we wrzesniu, ale jakos z UNITOM nie zrezygnowal, widocznie w UNITOM chorowac sie nie oplacalo, a adres spolki wcale nie tak daleko od CWI, bo na Zwirki i Wigury 14/9, Katowice
Chyba są obecni na forumKSK Doradcy Sp.zo.o., 40-009 Katowice, ul.Warszawska 17/1
http://www.fmleasing.pl/forum/memberlis ... ile&u=2095
Witam
Śledzę to forum z zainteresowaniem,do tej pory nie włączałem się do dyskusji ale już chyba czas na to.
W tym wątku dyskusja miała być merytoryczna o faktach bez niepotrzebnych emocji lecz zaczyna zmierzać znowu w złym kierunku.
Czyżby celowo -ktoś chce rozmyć temat ???
Jestem zainteresowany tym gdzie są pieniądze CWI i ile ich zostało(są tam również moje wkłady które chcę odzyskać !)
Pracownicy wcześniej czy póżniej dostaną swoje wynagrodzenia, pozostali inwestorzy muszą teraz zabezpieczyć pozostałe środki.
Wątki dotyczące spółek BWE PRO czy UNITOM mogą być kluczowe.
Jaki jest stan majątku CWI czy są jakieś nieruchomości których są właścicielami- myjnie w Pyskowicach,Rawiczu,Koninie, Słupcy to własność CWI czy innych spółek ?
Jeżeli jak twierdzicie na forum one funkcjonują to ktoś nimi zarządza... to że "Pan Kazio ze złomu" pilnuje to nie wszystko.Ktoś zamawia chemie,serwis wybiera utarg.
Jest post o zgłoszeniu do prokuratury czy to prawda?
Jaka to prokuratura?
Śledzę to forum z zainteresowaniem,do tej pory nie włączałem się do dyskusji ale już chyba czas na to.
W tym wątku dyskusja miała być merytoryczna o faktach bez niepotrzebnych emocji lecz zaczyna zmierzać znowu w złym kierunku.
Czyżby celowo -ktoś chce rozmyć temat ???
Jestem zainteresowany tym gdzie są pieniądze CWI i ile ich zostało(są tam również moje wkłady które chcę odzyskać !)
Pracownicy wcześniej czy póżniej dostaną swoje wynagrodzenia, pozostali inwestorzy muszą teraz zabezpieczyć pozostałe środki.
Wątki dotyczące spółek BWE PRO czy UNITOM mogą być kluczowe.
Jaki jest stan majątku CWI czy są jakieś nieruchomości których są właścicielami- myjnie w Pyskowicach,Rawiczu,Koninie, Słupcy to własność CWI czy innych spółek ?
Jeżeli jak twierdzicie na forum one funkcjonują to ktoś nimi zarządza... to że "Pan Kazio ze złomu" pilnuje to nie wszystko.Ktoś zamawia chemie,serwis wybiera utarg.
Jest post o zgłoszeniu do prokuratury czy to prawda?
Jaka to prokuratura?