Pozdrawiam
npe pisze:Ja znalazłem takie ogłoszenie taki sam oszust
Exchange Mart <exchange.mart.co@gmail.com> to XXXXXXXXX
Honda Accord 2.2 I-DTEC LUXURY INNOVA / 2009 / 26.744 km / 2204 cm³ 152 KM (112 kW) / EUR 7 999
VIN# JHMCU35809C205809
ESP, skórzana tapicerka, alufelgi, system nawigacji, szyberdach.
Reflektory ksenonowe / 4 Elektryczne szyby / USB / szklany szyberdach moc / miejsc pamieci / Siedzenia Power / podgrzewane fotele / podgrzewane tabeli ze znizkami Mirror / widocznosc Czujnik deszczu Pack, electro chromatyczna wewnetrzne lusterko automatycznego zaplonu PHARE / podgrzewane przednie fotele pakiet zimowy, podgrzewane skórzana kierownica kolo zysk / Aluminiowe felgi 17''/ Radio + zmieniarka CD / system nawigacji GPS z ekranem 16-9 / / ESP skóry seler / Brake System Collision Redukcja / Air Dwie strefy / tyl aparatu.
--
Witam,
Dziękujemy za zainteresowanie naszymi samochodami.
Motocykl jest teraz w areszcie naszego działu. Jeśli są w pełni postanowił kupić samochód,
wyślij nam następujące dane (nazwa / adres wysyłki / numer telefonu).
Będziemy się dokument gotowy do Ciebie i do porodu.
Samochody zostały na podstawie umowy leasingu we Francji, Niemczech, Belgii, Włoszech, Holandii, Polska.Poprzedni właściciele byli
nie jest w stanie płacić miesięcznie tam podatki i nasza firma została zmuszona do tyłu motocykla, a teraz jesteśmy ich sprzedaży
za cenę pozostałych.
Jeśli chcesz kupić samochód, możesz bezpośrednio przyjść do nas, czy możemy wysłać go wraz z firmą spedycyjną.
Wysyłka będzie za darmo, nic do wynagrodzenia. Będziemy płacić również niestandardowe
podatku akcyzowego na granicy, więc nie musisz się o nic martwić.
Po otrzymasz samochodu w Polska, będziesz miał 10 dni do testu i sprawdzenia samochodu żadnych mechanicznych
lub problemów technicznych.
Jeżeli samochód nie będzie się tak jak w opisie i zdjęcia, a wszelkie problemy, można odmówić jej
i wysłać go na naszych wydatków.
Dziękujemy! Pozdrawiam, Jozsef Dulany
MART&EXCHANGE
Exchange Enterprises
Newsquest Media
Richmond Hill
Bournemouth
Dorset
BH2 6HH
Godziny otwarcia:
Poniedziałek - piątek w godzinach 9 - 17:30
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Exchange Mart <exchange.mart.co@gmail.com> to XXXXXXXXX
Aby się zarejestrować transakcję, będę potrzebował następujące informacje:
- Pełna nazwa.
- Adres do wysyłki.
- Numer telefonu.
Jak tylko mam te dane będę mógł zarejestrować transakcji i przeniesienie
tytuł samochód na swoje nazwisko i przygotowanie przesyłki.
Po samochód ma być wysłany do Polska, będziemy dostarczać Państwu następujące dokumenty:
- Umowy sprzedaży.
- Pro-forma faktura.
- Bill sprzedaży.
- Faktura VAT.
- Numer śledzenia, aby sprawdzić stan i położenie samochodu on-line
na przedsiębiorstwa żeglugowego oficjalnej stronie internetowej.
Po otrzymaniu tych informacji, będzie się z Tobą skontaktować z potwierdzeniem, że samochód został sprawdzony i wysłany przez firmę transportową, a po tym jak samochód został wysłany w ciągu 48 godzin, masz obowiązek złożyć depozyt płatności.
Po samochód życie Polska od 4 do 7 dni będziesz miał samochód na adres domowy. Po otrzymaniu samochodu, masz 10 dniowy okres próbny, aby zdecydować, czy można utrzymać samochód, czy nie.
Jeżeli samochód nie jest jak opis wszelkich problemów mechanicznych lub technicznych, można zrezygnować z umowy, (odmówić samochodu), i odesłać go na naszych wydatków.
Jeśli samochód jest OK bez żadnych problemów, możesz przesłać nam resztę pieniędzy.
Możesz także wybrać dokonać wpłaty bezpośrednio do firmy spedycyjnej, i będą posiadać płatności aż będziesz zadowolony
z samochodem. Wykorzystamy je jako osoba trzecia, bo mamy klientów, którzy z tej metody.
Zapłata będzie dokonana przelewem bankowym, ponieważ jego bezpieczniejsze i identyfikowalne i nie chcemy mieć żadnych problemów.
Mogę podać numer telefonu, stronę internetową i adres e-mail od firmy spedycyjnej i mogą potwierdzić wszystko, co powiedziałem.
Nigdy nie mieliśmy problemów z naszymi klientami w przeszłości, więc chcemy, aby wszystko jak w książce.
Aby uzyskać więcej informacji prosimy o kontakt.
Dziękujemy za Twój czas i mam nadzieję, że e-mail do mnie z powrotem jak najszybciej.
Pozdrawiam, Jozsef Dulany
MART&EXCHANGE
Exchange Enterprises
Newsquest Media
Richmond Hill
Bournemouth
Dorset
BH2 6HH.
taki sam schemat
pozdrawiam
Na policję się zgłosić musisz.arek pisze:Witam wszystkich,ja też nabrałem się i zostałem oszukany przez nieistniejącą firmę z GB.Chciałem kupic auto i zapłaciłem połowę żądanej sumy.Moje pytanie jest proste,czy jest jakakolwiek szansa na odzyskanie utraconych pieniędzy?Firma ta istniała pod nazwą:Machinery Leasing Limited,z podanym adresem,telefonem i ,a nawet faksem,a nawet posiadali certyfikat.
arek pisze:Witam wszystkich,ja też nabrałem się i zostałem oszukany przez nieistniejącą firmę z GB.Chciałem kupic auto i zapłaciłem połowę żądanej sumy.Moje pytanie jest proste,czy jest jakakolwiek szansa na odzyskanie utraconych pieniędzy?Firma ta istniała pod nazwą:Machinery Leasing Limited,z podanym adresem,telefonem i ,a nawet faksem,a nawet posiadali certyfikat.
Cytat pochodzi z interia.plOczywiście nie wolno pozostać zbyt beztroskim. Przede wszystkim należy sprawdzić, czy za sprzedaż auta faktycznie odpowiada sprawdzona firma leasingowa. Swego czasu w internecie grasował oszust naciągający ofiary na "poleasingowe auto z zagranicy". Ogłaszał się na darmowych stronach i podawał mail nie związany z żadną konkretną firmą. Wykręcał się od możliwości obejrzenia auta, albo wręcz twierdził, że zostanie sprowadzone z zagranicy dopiero po zapłaceniu należności. Jak można było się domyślić - znikał po wpłaceniu zaliczki.
- Najważniejszy elementem jest wiedza na temat stanu technicznego pojazdu. Tutaj bardzo pomocna jest obszerna i szczegółowa wycena niezależnego rzeczoznawcy. Bardzo ważnym dla klienta nabywającego auto poleasingowe jest fakt iż pojazd pochodzi z pewnego źródła/ Nie musi obawiać się zakupu np. kradzionego pojazdu, czy nieuczciwych chwytów polegających na cofaniu licznika, pobieżnych naprawach itp. Ważny jest również dostawcza czyli firma leasingowa oferująca poleasingowe auta. Warto sobie bowiem uświadomić, że w przypadku jakichkolwiek problemów duża firma leasingowa nie zapadnie się pod ziemię jak to się może stać np. ze sprzedawcą okazyjnego auta z ogłoszenia - ostrzega Maszczyk.
Bardzo ważne jest, aby auto można było zobaczyć i sprawdzić. Czerwona lampka powinna nam się zapalić, jeśli sprzedawca tego unika. Dodatkowo bardzo podejrzane są: wyjątkowo atrakcyjna cena, zdjęcia samochodu z zasłoniętymi tablicami, e-mail sprzedającego na darmowym serwerze oraz wymóg zaliczki bądź zapłaty i dostawy samochodu w systemie Escrow. Z takiej transakcji powinniśmy wycofać się jak najszybciej.
Oczywiście, zdarza się, że zagraniczne firmy leasingowe sprzedają auta również w Polsce. Jednak mają one doskonale zorganizowaną sieć dystrybucji i pojazdy takie trafiają bezpośrednio do odpowiednich firm, które specjalizują się w ich odsprzedaży.