PRACA MGR LEASING!Leasing dla przedsiebiorstwa model.
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
- studencikuwm
PRACA MGR LEASING!Leasing dla przedsiebiorstwa model.
Witam , to moj pierwszy POST ale przegladam te forum w celu zbierania informacji. Pisze prace mgr na temat " leasing jako alternatywne zrodlo finansowania inwestycji w przedsiebiorstwie" i chciałbym miec model przedsiebiorstwa dla ktorego bardziej oplacalny jest leasing niz kredyt , i z tym modelem chciałbym pojsc do firmy leasingowej i zobaczyc oferte dla mojego przedsiebiorstwa tak by byla bardziej oplacalna niz kredyt. Pomoze ktoś?
- Tomasz Piotrowski
- PRO
Re: PRACA MGR LEASING!Leasing dla przedsiebiorstwa model.
Bardziej opłacalny pod względem większych kosztów podatkowych?
Leasing luksusowego (drogiego) samochodu osobowego będzie zawsze bardziej opłacalny podatkowo od kredytu niezależnie od modelu firmy ze względu na ograniczenie amortyzacji do 20 tys euro.
Więcej o tarczy:
Leasing czy kredyt (różnice, zalety i wady) w punkcie 2 - Korzyści podatkowe leasingu i kredytu (tarcza podatkowa)
Leasing luksusowego (drogiego) samochodu osobowego będzie zawsze bardziej opłacalny podatkowo od kredytu niezależnie od modelu firmy ze względu na ograniczenie amortyzacji do 20 tys euro.
Więcej o tarczy:
Leasing czy kredyt (różnice, zalety i wady) w punkcie 2 - Korzyści podatkowe leasingu i kredytu (tarcza podatkowa)
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
- studencikuwm
Tak czytałem to juz, ale chodziło mi własnie o to zeby model przedsiebiorstwa okreslał typy działalnosci gospodarczej, czy przedsiebiortstwo jest duze,jakie przedsiebiorstwo ponosi koszty, jak zostanie rozliczony (przedmiot) w leasingu a jak w kredycie np tak jak napisałes wzgledem większych kosztów podatkowych ( i chodzi mi własciwie o taki model przedsiebiorstwa ktory potwierdzałby tezę iż, leasing jest bardzije opłacalny od kredytu).
- Michał Krupiński
- PRO
Jeśli chodzi o przypadek opisany przez Tomka_P (samochodu luksusowego), to każdy rodzaj przedsiębiorstwa (niezależnie od formy prawnej i rodzaju rozliczeń podatkowych - no może z wyjątkiem jakiś ryczałtowców) będzie miał większe korzyści podatkowe z leasingu niż kredytu.Tak czytałem to juz, ale chodziło mi własnie o to zeby model przedsiebiorstwa okreslał typy działalnosci gospodarczej, czy przedsiebiortstwo jest duze,jakie przedsiebiorstwo ponosi koszty, jak zostanie rozliczony (przedmiot) w leasingu a jak w kredycie np tak jak napisałes wzgledem większych kosztów podatkowych ( i chodzi mi własciwie o taki model przedsiebiorstwa ktory potwierdzałby tezę iż, leasing jest bardzije opłacalny od kredytu).
Poza tym trzeba też pamiętać, że leasing to nie tylko korzyści stricte finansowe przeliczalne na złotówki, ale także korzyści związane z mniejszym obciążaniem bilansu zobowiązaniami, czy choćby utrzymanie większej zdolności kredytowej (w porównaniu z leasingiem). Nie wiem więc czy takie coś też Cię interesuje?
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."