GAP gdzie kupić tanio
GAP gdzie kupić tanio
W Santaderze (BZ WBK) dają mi GAP RTI BRUTTO za 38 zł/miesięcznie (35 rat). Cena samochodu to 107 300 BRUTTO. W sumie ich GAP jet najtańszy i to od wartości BRUTTO (gdzie większość jest od NETTO). Pytanie czy można gdzieś kupić zewnętrzny GAP taniej?
Jeszcze w sumie zastanawiam się czy brać w ogóle.
Płacisz przez cały okres a i tak GAP nie zadziała w pierwszym roku (AC 100%).W moim przypadku jest wpłata własna 30% i trzy letni okres, więc mam z głowy zobowiązania wobec leasingdawcy w przypadku straty całkowitej (AC pokryje je raczej w każdym przypadku). Auto będzie używane w miejscu gdzie nie ma problemów z kradzieżami do tego garażowane i doposażone w profesjonalne zabezpieczenie antykradzieżowe. Więc kradzieży się nie boje. Zostają szkody wypadkowe.
Jeszcze w sumie zastanawiam się czy brać w ogóle.
Płacisz przez cały okres a i tak GAP nie zadziała w pierwszym roku (AC 100%).W moim przypadku jest wpłata własna 30% i trzy letni okres, więc mam z głowy zobowiązania wobec leasingdawcy w przypadku straty całkowitej (AC pokryje je raczej w każdym przypadku). Auto będzie używane w miejscu gdzie nie ma problemów z kradzieżami do tego garażowane i doposażone w profesjonalne zabezpieczenie antykradzieżowe. Więc kradzieży się nie boje. Zostają szkody wypadkowe.
- Jarosław Król
- Administracja
Re: GAP gdzie kupić tanio
Taniej można ewentualnie wziąć, wykupując jednorazowo polisę u jednego z ubezpieczycieli, którzy oferują GAP, ale pewnie nie będą to wielkie oszczędności biorąc pod uwagę wartość auta.
Co do tego czy brać, to indywidualna sprawa. W życiu nie odważyłbym się komuś doradzić coś w stylu "nie bierz" nawet jeśli ten ktoś jest w grupie małego ryzyka, bo jakby potem jednak coś się stało, to co miałbym powiedzieć/napisać? Przepraszam, pomyliłem się?
Często to powtarzamy, że ubezpieczenia nieobowiązkowe wykupuje się nie po to, żeby z nich korzystać, tylko, żeby mieć święty spokój i każdy musi sam wycenić ile za ten święty spokój chce zapłacić - więc jak już wspomniałem - jest to indywidualna sprawa.
Aktualizacja: Kiedy powstawał ten wątek ubezpieczenie GAP nie było jeszcze dostępne na FmLeasing.pl. Obecnie już jest i można je kupić taniej i na dobrych warunkach. Szczegóły: Ubezpieczenie GAP w leasingu
Co do tego czy brać, to indywidualna sprawa. W życiu nie odważyłbym się komuś doradzić coś w stylu "nie bierz" nawet jeśli ten ktoś jest w grupie małego ryzyka, bo jakby potem jednak coś się stało, to co miałbym powiedzieć/napisać? Przepraszam, pomyliłem się?
Często to powtarzamy, że ubezpieczenia nieobowiązkowe wykupuje się nie po to, żeby z nich korzystać, tylko, żeby mieć święty spokój i każdy musi sam wycenić ile za ten święty spokój chce zapłacić - więc jak już wspomniałem - jest to indywidualna sprawa.

Aktualizacja: Kiedy powstawał ten wątek ubezpieczenie GAP nie było jeszcze dostępne na FmLeasing.pl. Obecnie już jest i można je kupić taniej i na dobrych warunkach. Szczegóły: Ubezpieczenie GAP w leasingu
Taniej może być gorzej. Udało mi się już załatwić oferty:
1. Lloyds za 1790 zł, ale jakiś dziwny niby fakturowy ale nie pisze czy od wartości BRUTTO czy NETTO, jest tylko limit zwrotu na 80 tys. zł.
2. Autoprotect Polska Sp. z o.o. za, tutaj wygląda, że od wartości BRUTTO ale limit w regulaminie to 60 tys. odszkodowania.
W Santander wyjdzie łącznie 1304,1 zł. GAP FAKTURA BRUTTO i limit odszkodowania w moim przypadku to 100 tys. zł.
1. Lloyds za 1790 zł, ale jakiś dziwny niby fakturowy ale nie pisze czy od wartości BRUTTO czy NETTO, jest tylko limit zwrotu na 80 tys. zł.
2. Autoprotect Polska Sp. z o.o. za, tutaj wygląda, że od wartości BRUTTO ale limit w regulaminie to 60 tys. odszkodowania.
W Santander wyjdzie łącznie 1304,1 zł. GAP FAKTURA BRUTTO i limit odszkodowania w moim przypadku to 100 tys. zł.
- Jarosław Król
- Administracja
Prawdę mówiąc - jeśli chodzi o GAP, to wiele zależy od konkretnych warunków.tryhp3 pisze:Taniej może być gorzej. Udało mi się już załatwić oferty:
Jedna z firm leasingowych niedawno sprzedała niby bardzo tanio GAP, ale okres ochrony wynosił 3 lata, a raty trzeba było płacić przez 5. Więc wiesz - nie znając szczegółów nie da się porównać.
W GAPie Santandera, jest taki zapis:
Link: https://1drv.ms/b/s!ApxA57qmqZyOkeghy6H ... w?e=SXAU0xOkres ubezpieczenia – okres trwający od dnia rozpoczęcia ochrony, pomnożony przez liczbę
miesięcy na jaki została zawarta UL / UP.
Z tego co czytam, to jak kupie GAP u leasingodawcy to GAP zostanie doliczony do raty, czyli zapłacę VAT (w moim przypadku połowę).
Jeśli kupie GAP zewnętrzny to nie zapłacę VATu.
Jeśli kupie GAP zewnętrzny to nie zapłacę VATu.
Jeszcze dzwonił do mnie agent z Comperii. Najpierw zaoferował leasing za 1700, ale jak usłyszał, że mam z leasingu opcje za 1300 z groszami to druga propozycja była też za 1300 zł. Ale do opcji z leasingu jak dobrze rozumiem trzeba dodać VAT (poprzedni post). Zaoferował produkt http://gapdefend.pl/owu/owu_gap_max_0318pl.pdf czyli de facto też Lloyds.
Kto jeszcze oprócz nich i wcześniej wymienionych sprzedaje GAPy jako osobne produkty?
Kto jeszcze oprócz nich i wcześniej wymienionych sprzedaje GAPy jako osobne produkty?
W sumie to Santander dalej walczy
zgodnie z przepisami usługi ubezpieczeniowe są zwolnione z VAT i jest to oddzielna pozycja a nie wartość dodana do raty.