Jak się nad tym zastanowić, to EFL naliczył opłatę za czynność powiadomienia. Nie ich wina, że gmina popełniła błąd. Pretensje raczej do gminy, a nie do leasingodawcy. Jednak skoro już złożyłeś reklamację, to raczej niewiele by ich kosztowało uwzględnić okoliczności i pójść na rękę klientowi w imię dalszej dobrej wspołpracy, ale coż...inzgaz pisze:1. Otrzymałem dodatkowa opłate za to że EFL wskazał mnie jako sprawcę wykroczenia drogowego (fotka z fotoradaru) w trakcie wyjasniania okazało sie że gmina żle odczytała numer rejestracyjny i sprawe uznano za nie byłą ale EFL obciążył mnie kwota 50 zł (za wskazanie mnie jako uzytkownika auta) chociaz ich do tego nie upoważniłem kwota niby nie wielka ale jest to jawna kradzież pieniedzy z konta klienta. Mimo reklamacji pieniedzy mi nigdy nie zwrócono.
EFL to nie jedyna firma, która ma to w ten sposób rozwiązane. A często bywa jeszcze gorzej, bo w niektórych nawet złożenie wnisoku może być rozpatrzone negatywnie.inzgaz pisze:2. sprawa odsetek od umowy ; gdy WIBOR jest na rónym poziomie to odsetki takze sa na równym poziomie, gdy WIBOR spada to odsetki nie ale gdy WIBOR wzrasta o odsetki natychmiast takze wzrastają gdy pytałem sie konsultanta dlaczego tak jest to dowiedziałem sie że jest to moja wina gdyz gdy WIBOR spada to powinienem napisac pismo o obniżenie odsetek ale gdy WIBOR wzrasta to nie musze pisac żadnego pisma ażeby mi podniesli opłaty, badrzo prymitywna i żałosna zagrywka
Dlatego trzeba czytać umowy lub wiedzieć, których leasingodawców wybierać.